08 Αυγούστου 2013

Συνεχιζεται το παρτι: Ενστολοι συνταξιουχοι ετων 45...

[Δηλ δεν θα μπορουσαν ολοι αυτοι οι ανθρωποι να απασχοληθουν σε Τροχαια ΄η διοικητικες θεσεις; Ειναι αναγκη πχ. ο Στρατος και η Αστυνομια να διωχνουν 45χρονους και να εχουν πολιτικο προσωπικο για διοικητικη υποστηριξη; ]

Σύνταξη με βασική προϋπόθεση να έχουν συμπληρωθεί 24,5 έτη υπηρεσίας κατοχυρώνουν οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, (Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία) στα Σώματα Ασφαλείας (αστυνομικοί, λιμενικοί) και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου σε ειδικό ένθετο για την ασφάλιση “από το συνολικό χρόνο υπηρεσίας και μέχρι 5 έτη συνυπολογίζονται στο διπλάσιο, ως χρόνος "μάχιμης" υπηρεσίας, αλλά ο χρόνος αυτός προσμετράται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μόνο με εξαγορά”.

Το ασφαλιστικό καθεστώς των στρατιωτικών δεν έχει επηρεαστεί από τις αλλαγές που έγιναν με το νόμο 4093/12, δηλαδή δεν ισχύουν τα 67 έτη για όσους έχουν μέχρι 15 έτη υπηρεσίας.

Η κύρια προϋπόθεση για τη θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης των στρατιωτικών είναι η συμπλήρωση του απαραίτητου χρόνου υπηρεσίας.
Ο σχετικός πίνακας που δημοσιεύεται :