28 Φεβρουαρίου 2014

Και ο Πρέσβης μας στην Ουκρανία: Παρλαπίπες MEGA ότι κινδυνεύουν οι Έλληνες και απαγορεύτηκαν τα ελληνικά

Όχι ότι όσοι πήραν την εξουσία στην Ουκρανία είναι μπουμπούκια (εξάλλου έτσι είναι οι "επαναστάσεις" επικρατούν οι πιο βίαιοι..) αλλά δεν μπορεί να μας πουλάει και φούμαρα το παπαγαλάκι του Πούτιν από τη Ρωσία μαζί με τους ντόπιους μισθοφόρους της ρώσικης Πρεσβείας! Δείτε που ο Πρέσβης λέει ότι ακριβώς γράψαμε χθες δηλ. ότι δεν απαγορεύτηκε καμία γλώσσα όπως γράφουν τα εδώ παπαγαλάκια του Πούτιν της KGB...

Ασφαλείς οι ομογενείς στην Ουκρανία δηλώνει ο έλληνας πρέσβης-Σε Οδυσσό και Μαριούπολη, όπου υπάρχουν ελληνικές κοινότητες, δεν γίνονται επεισόδια, σημειώνει

Δεν διατρέχουν κίνδυνο οι έλληνες ομογενείς, καθώς στις πόλεις όπου υπάρχουν ελληνικές κοινότητες, ήτοι στη Μαριούπολη και την Οδυσσό, δεν σημειώνονται επεισόδια, τόνισε ο έλληνας πρέσβης στο Κίεβο, Βασίλης Παπαδόπουλος.
Σε δηλώσεις του σήμερα στον ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι οι έλληνες ομογενείς δεν κινδυνεύουν, «απλά αισθάνονται περίεργα με την επικράτηση της αντιπολίτευσης», επειδή οι περιοχές αυτές αποτελούν προπύργιο του προέδρου Β.Γιακουκόβιτς που καθαιρέθηκε το Σάββατο.

Επισήμανε ακόμη ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με την κατάργηση του νόμου του 2012 για τις μειονοτικές γλώσσες που ψηφίστηκε από την ουκρανική βουλή στις αρχές της εβδομάδας.

Όπως ανέφερε, ο κ. Παπαδόπουλος επανήλθε το προηγούμενο καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο επίσημη γλώσσα στη διοίκηση είναι μόνο η Ουκρανική.

Ο νόμος του 2012 είχε εντάξει στις επίσημες γλώσσες που μπορούν να χρησιμοποιούνται στη διοίκηση τα ρωσικά, τα ρουμανικά, τα ελληνικά και τα ούγγρικα.

Όπως σημείωσε, δεν θεωρώ ότι θίγονται οι Έλληνες, καθώς δεν έχει να κάνει με τη χρήση της γλώσσας καθαυτής, αλλά μόνο με την επίσημη γλώσσα που χρησιμοποιείται στη διοίκηση.
www.bankingnews.gr