26 Απριλίου 2014

ΕΠΙΚΟΣ "ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ"! "Μάζεψε" την παραίτησή του και κατεβαίνει με το ΣΥΡΙΖΑ ο Ηλ. Νικολόπουλος

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο συνταγματολόγος Ηλίας Νικολόπουλος, αφού πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως τελικά θα συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νικολόπουλος με ανακοίνωσή του σήμερα το μεσημέρι, είχε δηλώσει πως αποχωρεί από το ευρωψηφοδέλτιο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην "αποπροσανατολιστική", όπως τη χαρακτήρισε, θέση του κόμματος στο μειονοτικό ζήτημα.

Ο Ηλ. Νικολόπουλος υπογράμμισε πως ανήκει στο χώρο της Πατριωτικής Αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς και ως εκ τούτου τόνισε πως "αποσύρω ην υποψηφιότητά μου, στην περίπτωση που δεν επικρατήσουν ενιαία ιδεολογικά κριτήρια".

Ωστόσο, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκε τελικά η συμμετοχή του κ. Νικολόπουλου στη "μάχη" των ευρωεκλογών, με τον ίδιο να κάνει δήλωση, στην οποία τονίζει πως "τα γνωστά κέντρα «αξιοποίησαν» μια εσωτερική επιστολή, που απευθυνόταν στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν πρόβλημα. Πάλι η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Όλες και όλους μας εκφράζει η ευρωδιακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι υποψήφιοι ενωμένοι δίνουμε τη μάχη για να σταματήσει η καταστροφή στην Ελλάδα και να γίνουν βαθιές αλλαγές στην Ευρώπη".