28 Ιουλίου 2014

Διάδοχος Αβραμόπουλου: Ο Φράγκος ο Κωσταράκος,ο Μπαλτάκος και άλλες ιστορίες!

[Τελικά κάποιοι τάισαν καλά και με βάθος χρόνου... πως αλλιώς να εξηγηθεί το σπρώξιμο από τα παπαγαλάκια τους δημοσιογράφους του Χατζηδάκη και του Στυλιανίδη! Του Στυλιανίδη ρε!! ΕΛΕΟΣ!]

Δεν θα μας λείψουν τα σενάρια για τον διάδοχο του Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ. Άλλά θα ΄χουν λογική κι άλλα θα είναι “επιστημονικής φαντασίας”. Στην Ελλάδα βέβαια με τον παραλογισμό που επικρατεί δύσκολα …τα ξεχωρίζεις.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα παραμείνει στη θέση του ΥΕΘΑ μέχρι τον Οκτώβριο. Έχει όπως λένε οι πληροφορίες στο μυαλό του πρόσωπο να προτείνει και κάποιοι έσπευσαν να γράψουν ήδη ότι προορίζει τον νυν Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο!

Το όνομα που πάει μ΄ όλα όπως το γνωστότατο αναψυκτικό είναι αυτό του πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου. Γνωρίζει τον χώρο έχει μεγάλες συμπάθειες στο στράτευμα αλλά και εχθρούς …ταλιμπάν. Επιπλέον αν πράγματι μπει στη διαδικασία να εμπλακεί στο ΥΠΕΘΑ θα πρέπει να εγκαταλείψει τα όποια άλλα πολιτικά σχέδια του αποδίδουν. Τελευταία πολιτική επαφή που είχε ήταν με τον Τάκη Μπαλτάκο που ετοιμάζει τον νέο “δεξιό πόλο” . Ο στρατηγός δεν έχει πει το ναι αλλά δείχνει ενδιαφέρον. Μπορεί το ένα να αποκλείσει το άλλο. Οι πολύ καχύποπτοι λένε πως όχι ,γιατί εκτιμούν ότι το νέο κόμμα τελικά θα καταλήξει “μαξιλάρι” της ΝΔ. Ο στρατηγός αυτή τη στιγμή πάντως εμφανίζεται ως ένα από τα …φαβορί.

Σε πιο …ορθολογικές και κομματικές αναλύσεις άλλα είναι τα πρόσωπα που “παίζουν”:

Ευριπίδης Στυλιανίδης. Πολιτεύεται στη Θράκη, ανήκει στο “καραμανλικό μπλοκ” που έχει παράπονα από τν Σαμαρά, άρα μια υπουργοποίησή του στο ΥΠΕΘΑ έχει λογική. Έχει και εξαιρετικές σχέσεις με την Γερμανία (κάθε φορά που ακούγεται αυτή η μπαρούφα, ακούγεται ένα χαχανητό στην Καγκελαρία στο Βερολίνο).

Κωστής Χατζηδάκις. Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης επίσης "ακούστηκε". Υποτίθεται ότι θα προτεινόταν για επίτροπος.


Αναβάθμιση Φώφης Γεννηματά. Δεν την επιθυμεί ούτε ο Σαμαράς αλλά νομίζουμε ούτε και ο Βενιζέλος,μετά από τα σενάρια που ήθελαν την ΑΝΥΕΘΑ να έχει φιλοδοξίες ηγετικές στο ΠΑΣΟΚ.

Αναβάθμιση του ΥΦΕΘΑ Γιάννη Λαμπρόπουλου. Η εποχή της “κόντρας” με το Σαμαρά έχει περάσει,ο Λαμπρόπουλος ξέρει το υπουργείο και θα ήταν μια καλή λύση συνέχειας της περιόδου Αβραμόπουλου. Οι γύρω από τον Σαμαρά είναι το πρόβλημα…

Άδωνις Γεωργιάδης. Είναι στην περίπτωση Φραγκούλη Φράγκου: πάει μ΄ όλα. Όσοι “παίζουν” το σενάριο εχουν την άποψη ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης θα “μιλήσει” στις καρδιές των στρατιωτικών! Εννοώντας τους στρατιωτικούς που έφυγαν “δεξιότερα” από τα δεξιά!

Όπως γράψαμε σε άλλο άρθρο μας μην περιμένετε ότι τα κριτήρια αναζήτησης θα είναι επικεντρωμένα στην ουσία των προβλημάτων της Εθνικής Άμυνας.

http://www.onalert.gr/stories/diadoxos-avramopoulou-o-fragos-o-kostarakos-o-mpaltakos-kai-alles-istories