11 Οκτωβρίου 2014

Μυστήριο με την σορό 17χρονου: Βρήκαν άδειο το φέρετρό του μετά από 90 χρόνια!

Ένα απίστευτο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πενσυλβάνια με το άφαντο σώμα ενός 17χρονου που πέθανε κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε αναμορφωτήριο, 90 χρόνια πριν!

Οι ερευνητές που πήγαν να ξεθάψουν την σορό του 17χρονου Τόμας Κάρι, ενός αγοριού που σκοτώθηκε στην κόλαση του Σχολείου Αρρένων, Ντόζιερ, έμειναν έκπληκτοι όταν άνοιξαν το φέρετρο και το βρήκαν άδειο.

Όπως μετέδωσε το CNN το 1925 ένας ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι ο Κάρι πέθανε όταν συνθλίφθηκε το κρανίο του από άγνωστη αιτία. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία η σορός του θάφτηκε χωρίς ταφόπετρα δίπλα στους τάφους των προπαππούδων του.

Για σχεδόν 90 χρόνια, το φέρετρο του Κάρι ήταν θαμμένο ανενόχλητο κάτω από τη γη μέχρι που ανθρωπολόγοι που ερευνούν τους θανάτους των δεκάδων αγοριών στο κλειστό αναμορφωτήριο της Φλόριντα αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκταφή κάποιων εκ των θυμάτων. Κι ενώ περίμεναν να βρουν το σώμα του 17χρονου αντ 'αυτού βρήκαν μόνο το ξύλο. Η ανακάλυψη συγκλόνισε τους ερευνητές.

«Απλά δεν μπορώ να το πιστέψω", δήλωσε η ανθρωπολόγος Έριν Κίμερλε, η οποία ηγείται της έρευνας. «Απλά είναι πέρα από κάθε λογική».

«Για να κατανοήσουμε καλύτερα και να τεκμηριώσουμε τη φύση του τραυματισμού και τις συνθήκες γύρω από το θάνατο του, η ερευνητική μας ομάδα προχώρησε στην εκταφή για να πραγματοποιήσουμε σκελετική αυτοψία. Η ανάλυση των σκελετικών τραυμάτων είναι ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει να καθορίσουμε τα γεγονότα σχετικά με την αιτία του θανάτου καθώς και να δώσουμε ελπίδες στην οικογένειά του, να βρει απαντήσεις για τα γεγονότα που συνέβησαν στο σχολείο. Αν και πολλά ιστορικά αρχεία δείχνουν ότι ο Κάρι θάφτηκε στην Πενσυλβάνια, το φέρετρο βρέθηκε άδειο χωρίς το λείψανό του» συνέχισε.

Ερευνητικές ομάδες έχουν προσπαθήσει να ρίξουν φως στους μυστηριώδεις θανάτους δεκάδων αγοριών. Το Σχολείο Αρρένων στη Φλόριντα, ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1900 και έκλεισε τον Ιούνιο του 2011 λόγω οικονομικών προβλημάτων. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, λειτούργησε μεταξύ άλλων ως ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας για παιδιά (όταν δεν υπήρχαν φυλακές στην περιοχή), κατόπιν ως βιομηχανικό σχολείο και ως κέντρο κράτησης για τους νεαρούς παραβάτες. Η Wikipedia γράφει ότι κατά τη διάρκεια των 111 χρόνων της ιστορίας του, το σχολείο κατηγορήθηκε πολλές φορές για κακοποίηση, ξυλοδαρμούς, βιασμούς, βασανιστήρια, ακόμη και για δολοφονία φοιτητών από το προσωπικό.