30 Νοεμβρίου 2014

Η ψεκασμένη πρωταγωνίστρια στο “καμμένο” σίριαλ του… κουμπαρά (photos)

Από τους μόλις 35 σταυρούς που είχε πάρει στις δημοτικές εκλογές του 2010 ως συμμετέχουσα στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου της ΝΔ στον Δήμο Ωραιοκάστρου, Νίκου Μπάτου -είχε έρθει τότε τελευταία-, η άγνωστη θεολόγος καθηγήτρια Σταυρούλα Ξουλίδου βρέθηκε τον Μάιο του 2012 να εκλέγεται βουλευτής των ΑΝΕΛ στη Β’ Θεσσαλονίκης.
O πρώην δήμαρχος Ωραιοκάστρου, γνωστό στέλεχος της ΝΔ, συζητούσε παραμονές των βουλευτικών εκλογών με τον Πάνο Καμμένο την προσχώρησή του στους ΑΝΕΛ, ώστε να είναι υποψήφιος και να αναλάβει παράλληλα και επικεφαλής του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα. Η προσχώρηση εκείνη δεν έγινε ποτέ, όμως η Σταυρούλα Ξουλίδου εκμεταλλεύτηκε το γεγονός, όπως λένε παράγοντες στον δήμο. Κατά την προεκλογική περίοδο παρουσιαζόταν ως… συνεργάτης του Ν. Μπάτου και έτσι κατάφερε να υπερκεράσει γνωστές υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ. Εκλέχτηκε τελικά με 4.348 σταυρούς.

Η 49χρονη καθηγήτρια της Θεολογίας στο Γυμνάσιο-Λύκειο του Δρυμού Θεσσαλονίκης το 2012, είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και η πολιτική της δραστηριότητα ανιχνεύεται αρχικά στη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων το 2011 κάτω από τα πανό των… Ε.Ρ.Χ.Ο.Μ.Α.Σ.Τ.Ε. (Ενωση Ριγμένων, Χολωμένων, Οργισμένων, Μονίμως Αδικημένων, αλλά Συνειδητοποιημένων και Τολμηρών Ελλήνων).

Κόντρες
Αγνωστη στο πανελλήνιο έως τότε, η Σταυρούλα Ξουλίδου έκανε αισθητή την παρουσία της τον Νοέμβριο του ’12 όταν σήκωσε μια ελληνική σημαία στα έδρανα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο.


Η άγνωστη βουλευτής προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία της τον Νοέμβριο του 2012, όταν σήκωσε μια ελληνική σημαία στη διάρκεια της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο, κλέβοντας προς το παρόν τη δόξα από τη Ραχήλ Μακρή, που απάντησε λίγο μετά σηκώνοντας κι αυτή ένα σύμβολο των ΑΝΕΛ.

Η συνύπαρξη πάντως των δύο στους ΑΝΕΛ εξελίχθηκε από… επεισοδιακή ως εκρηκτική. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ο σύζυγος της κ. Μακρή, Ανδρέας Τσέκενης, στέλεχος των ΑΝΕΛ, αποσπάσθηκε από τον ΟΣΕ στο πολιτικό γραφείο της Σταυρούλας Ξουλίδου.

Τα αποκαλυπτήρια μιας μακράς σύγκρουσης, που έφεραν την τελευταία ακόμη και να αποχωρεί από τους ΑΝΕΛ, έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αφορμή ήταν η τοποθέτηση από τον Πάνο Καμμένο, ως υπεύθυνης του τομέα Πολιτισμού του κόμματος, της Γεωργίας Στεφανάκη, που «χρεωνόταν» στη βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης, τομεάρχη Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού του κόμματος. Αν και βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου, αναρρώνοντας ύστερα από μια επέμβαση, η Ραχήλ Μακρή… άρπαξε από τα μαλλιά τη Σταυρούλα Ξουλίδου, την ίδια ώρα που η τελευταία καλωσόριζε τη Γ. Στεφανάκη στη νέα της θέση λέγοντας ότι θεωρεί πως θα τα καταφέρει.


Η ελληνική Ιστορία την «εμπνέει». Γι’ αυτό και φωτογραφίζεται ακόμη και με τον… γέρο του Μοριά.

«Την αποκατέστησε την Κρητικοπούλα, αυτό το σπουδαίο στέλεχος, για τις καλές υπηρεσίες που πρόσφερε στον αγώνα λασπολογίας μαζί με τους υπάνθρωπους», έγραψε σε Facebooκ και Twitter και συνέχισε: «Για να δούμε τι θα γράψετε απόψε στην ομάδα προβληματισμού σας με αρχηγό τη βουλευτάρα (σ.σ. Ξουλίδου). Πάντως θα γελάσουμε γιατί τώρα δεν μπορώ λόγω χειρουργείου. Να τις δω και τις δυο έξω από την Αμφίπολη μαζί με τον τρελό του Αιγίου, τον ξάδελφο γυμνοσάλιαγκα, την ομάδα της Χαλκιδικής, την όρκα, την ερωμένη αεροσυνοδό… Δεν θα κάνουν τις Καρυάτιδες πάντως».

Η αντιπαράθεση των δύο είχε ως αποτέλεσμα την παραπομπή της Ραχήλ Μακρή στο πειθαρχικό των ΑΝΕΛ και στη συνέχεια την απομάκρυνσή της από την ΚΟ του κόμματος. Η κ. Μακρή βέβαια δεν έχασε τώρα την ευκαιρία και σχολίασε υπαινικτικά τα περί δήθεν απόπειρας δωροδοκίας της Σταυρούλας Ξουλίδου μέσω… Facebook. «Οταν κάποιος διατείνεται ότι δεν πρόκειται για τα χρήματα αλλά είναι θέμα αρχής, τότε πρόκειται για τα χρήματα», έγραψε στο Διαδίκτυο, προσθέτοντας όλο δηλητήριο για την κ. Ξουλίδου: «Η απάντηση στους υπαλλήλους του ηγέτη».


Στην αναβίωση του εθίμου των Αράπηδων στον Προφήτη του Δήμου Βόλβης.

ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ»
«Ο Κίσινγκερ και το Παγκόσμιο Σιωνιστικό Κίνημα απειλούν με γενικό αφελληνισμό το έθνος»

Αποκαλυπτικά για τις σκέψεις και τη συμπεριφορά της Σταυρούλας Ξουλίδου είναι όσα διατυπώνει σε μια περιώνυμη διατριβή της με τον τίτλο «Φιλέλληνες, Μισέλληνες, Ανθέλληνες», όπου λίγο-πολύ θεωρεί πως για όλα τα δεινά της Ελλάδας και των Ελλήνων στη σύγχρονη ιστορία μας φταίει το Παγκόσμιο Σιωνιστικό Κίνημα. «Ο ανθελληνισμός και ο μισελληνισμός των Αγγλων και των Αμερικάνων υπαγορεύεται από το Παγκόσμιο Σιωνιστικό Κίνημα», γράφει και προσθέτει: «Το κυπριακό ζήτημα π.χ. εγκαινιάζεται από τον Αγγλοεβραίο Βενιαμίν Ντισραέλι (γιο του Ισαάκ Ντ’ Ισραέλι)…». Για τον Αττίλα και την τουρκική επέμβαση στο νησί βλέπει και πάλι από πίσω το Παγκόσμιο Σιωνιστικό Κίνημα. Οπως γράφει, έγινε υπό τις ευλογίες του Αμερικανοεβραίου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κίσινγκερ, του Πατριάρχη του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Κινήματος, που ενέχεται και στη δικτατορία της Αθήνας».


Σε εκδήλωση πανηγυριού των Αγ. Αποστόλων στον Σοχό Θεσσαλονίκης όπου δόθηκαν και αγώνες πάλης.

Σε άλλο σημείο κατηγορεί τους εταίρους της ΕΕ συλλήβδην για απάνθρωπη, ανάλγητη, κυνική και ανθελληνική συμπεριφορά απέναντι στον Ελληνισμό. «Μην καταδικάζετε σε θάνατο τους μόνους ευεργέτες σας, τους εκπολιτιστές σας», «εμείς είμαστε οι δημιουργοί του παγκόσμιου πολιτισμού», γράφει, ενώ επαναλαμβάνει τα γνωστά περί Παρθενώνων και αχυρώνων. «Οταν οι δικοί μας πρόγονοι έκτιζαν Παρθενώνες, τότε οι πρόγονοι των σημερινών Ευρωπαίων ζούσαν σε αχυρώνες», γράφει.

Η Σταυρούλα Ξουλίδου θεωρεί στη «διατριβή της» ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων και η παγκοσμιοποίηση απειλούν με γενικό αφελληνισμό το έθνος και ότι απειλούν και άλλους λαούς έχοντας στην κορυφή της πυραμίδας το Παγκόσμιο Σιωνιστικό Κίνημα και τον Αμερικανοεβραίο Χ. Κίσινγκερ. Γράφει μάλιστα ότι στο «μακρόπνοο αυτό σχέδιό τους ορθώνει το ανάστημά του ο ελληνικός λαός, ο ανυπότακτος τιτάνας της παγκόσμιας ιστορίας».


Με Μακεδονομάχους στα 100 χρόνια από τη μάχη του Λαχανά.

Κρατούν αποστάσεις

Με «πυροτέχνημα» μοιάζει η καταγγελία για την υποτιθέμενη απόπειρα δωροδοκίας της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου μέσω? Facebook, ενώ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο ευρωβουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, σπεύδουν να πάρουν θέση χαρακτηρίζοντας την υπόθεση ως μη σοβαρή.

Με τα κακοστημένα αυτά σενάρια και πρωταγωνιστές τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και τη βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης επιχειρείται να δηλητηριαστεί το πολιτικό κλίμα σε μια κρίσιμη περίοδο. Αλλωστε είναι εμφανής η προσπάθεια του Π. Καμμένου εδώ και καιρό να προκαταλάβει εξελίξεις εν όψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με διάτρητες καταγγελίες και ανυπόστατες θεωρίες του «κουμπαρά», με δήθεν μαύρο χρήμα από επιχειρηματίες που προορίζεται για την εξαγορά ψήφων βουλευτών προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 180.

Ο ίδιος ο Π. Καμμένος στα τέλη Οκτωβρίου είχε κληθεί και είχε καταθέσει στη Δικαιοσύνη για τα όσα υποστήριζε περί χρηματισμού βουλευτών, χωρίς όμως να δώσει κανένα στοιχείο, με μόνο μια γενικόλογη αναφορά ότι είχε πληροφορίες πως επιχειρήθηκε να χρηματιστεί βουλευτής του κόμματος με το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα. Ο ίδιος αν και είχε υποσχεθεί ότι θα επανέλθει και θα προσκομίσει στοιχεία στον εισαγγελέα δεν το έκανε ποτέ.

Η εισαγγελία έκλεισε την υπόθεση λόγω έλλειψης ενοχοποιητικών στοιχείων, για να επανέλθει πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μέσω και της Σταυρούλας Ξουλίδου με το πυροτέχνημα της εξαγοράς της τελευταίας μέσω Faceboοκ.

Μια σειρά συνομιλιών της βουλευτού με τον διαδικτυακό της «φίλο» Γ. Σούκουρη «βαπτίστηκε» προσπάθεια του δεύτερου να τη δωροδοκήσει με το ποσό των 2-3 εκατ. ευρώ προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συνομιλίες

Οι καταγγέλλοντες αναφέρουν τον Γ. Σούκουρη ως «γαλάζιο στέλεχος», γνωστό του υφυπουργού Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη και του Αδ. Γεωργιάδη. Ο Π. Καμμένος και η βουλευτής Θεσσαλονίκης επιχείρησαν να εμπλέξουν και τον βουλευτή Π. Μελά, για τον οποίο ο Γ. Σούκουρης δήθεν «αποκάλυψε» ότι επίσης χρηματίστηκε. Η κ. Ξουλίδου, που προσήλθε και κατέθεσε στον εισαγγελέα εφετών Π. Παναγιωτόπουλο στο πλαίσιο νέας προκαταρκτικής εξέτασης, φέρεται ότι παρουσίασε περισσότερες από 30 σελίδες με διαδικτυακές συνομιλίες που, όπως είπε, είχε με τον Γ. Σούκουρη.

«Το μαύρο χρήμα και η διαφθορά στην πολιτική ζουν και βασιλεύουν. Αυτή όμως η υπόθεση δωροδοκίας μέσω… Facebook δεν μου φαίνεται σοβαρή», σχολίασε με νόημα ο Δ. Παπαδημούλης.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ
EΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ