08 Δεκεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Μισελοζιαννάτσης: Πήγα για καφέ αλλά συνεχίζω τη «δίαιτα»-Ρωτήστε τους ιδιοκτήτες του καφέ αν έχω βάλει τίποτα στο στόμα μου

«Καφέ και τσάι πίνω από την πρώτη ημέρα. Ρωτήστε τους ιδιοκτήτες του καφέ αν έχω βάλει τίποτα στο στόμα μου», σχολίασε

Τη δική του απάντηση έδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με την απεργία πείνας που είχε δηλώσει ότι έκανε από το περασμένο Σάββατο, ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των περίπου 200 προσφύγων, οι οποίοι πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα από τις 19 Νοεμβρίου.
Αιτία της απεργίας πείνας δεν ήταν μόνο οι μετανάστες, αλλά μία σειρά από ζητήματα, όπως τα μέτρα που συζητούνται στην Βουλή, η Τρόικα, το «άλλο ένα μνημόνιο» αλλά και οι δηλώσεις Νταβούτογλου για συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της Κύπρου.

Σήμερα, όμως, άφησε σύξυλους τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία και κοντράρονταν για το ποιος θα τον βγάλει πρώτος σε ζωντανή σύνδεση, όταν τους παράτησε και έφυγε να πιει το καφεδάκι του...

«Φεύγω, πάω για καφέ και θα ξανάρθω αργότερα», ήταν η ατάκα αποχώρησης του κ. Μιχελογιαννάκη παρατώντας το sleeping bag και την επαναστατική του διάθεση στην άκρη μετά από -ούτε- δύο ημέρες απεργίας πείνας.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο κ. Μιχελογιαννάκης τόνισε πως συνεχίζει την απεργία και ζήτησε «να γίνει έλεγχος» για το αν έφαγε κάτι. «Καφέ και τσάι πίνω από την πρώτη ημέρα. Τίποτα άλλο», πρόσθεσε, ζητώντας για ακόμη μία φορά λύση στο πρόβλημα από τον κ. Κικίλια.





Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη, έδωσε την απάντησή του και προς τη βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, η οποία αναφερόμενη στο πρόσωπό του μίλησε για πλήρη γελοιοποίηση του.

«Κατεγράφη στο ρεκόρ Γκίνες ως ο πιο real time απεργός πείνας» σχολίασε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι είναι γνωστό ότι κάποιοι κερδίζουν οικονομικά και πολιτικά από την εκμετάλλευση της εικόνας των προσφύγων με τα παιδιά τους στο κέντρο της Αθηνάς.

«Η κυρία Πιπιλή δεν έχει μάθει τι σημαίνει η αξία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε ο κ. Μιχελογιαννάκης.