30 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΤΑ ΛΥΡΑΤΗ! Κ@λοτούμπα Πούτιν: Δεν θα απελάσει Αμερικανούς διπλωμάτες αλλά θα στείλει αεροσκάφος να μαζέψει 98 Ρώσους που διώχνει ο Ομπάμα

Λίγες ώρες μετά την δήλωση Λαβρόφ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έσπευσε να δηλώσει ότι η Ρωσία δεν θα απελάσει κανέναν σε αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Russia Today.

Ο Ρώσος πρόεδρος απέρριψε την πρόταση του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, να απελάσει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες τιμωρώντας με το ίδιο νόμισμα την Ουάσινγκτον. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε επίσης ότι η πράξη του Μπαράκ Ομπάμα ήταν μια πρόκληση.

Το χρονικό

Νωρίτερα, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές κυρώσεις, η κυβέρνηση της Μόσχας περνούσε στην αντεπίθεση και δια στόματος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωνε ότι η Ρωσία θέλει να απελάσει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες.

Η δήλωση Λαβρόφ ήρθε λίγες ώρες μετά την «τιμωρία» της κυβέρνησης της Ουάσινγκτον να αποπέμψει 35 Ρώσους διπλωμάτες από τις ΗΠΑ και να επιβάλει κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, καθώς και σε τέσσερις ανώτατους αξιωματούχους της στρατιωτικής μονάδας πληροφοριών υπό το φως των υποψιών για απόπειρες της Μόσχας να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Πούτιν στέλνει αεροπλάνο στις ΗΠΑ μετά το τελεσίγραφο – Απελαύνονται συνολικά 96 άτομα

Στο "κόκκινο"οι σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ...

Ενενήντα έξι άτομα συνολικά θα απελαθούν μετά την απόφαση των ΗΠΑ... Η απόφαση των ΗΠΑ να απελάσει 35 Ρώσους διπλωμάτες κατηγορώντας τους για εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές πλήττει συνολικά 96 άτομα, μαζί με τις οικογένειες των αξιωματούχων, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Στον αριθμό περιλαμβάνονται και κάποια παιδιά προσχολικής ηλικίας, δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Οι ΗΠΑ κήρυξαν 35 Ρώσους διπλωμάτες διαπιστευμένοι στις ΗΠΑ persona non grata, δίνοντάς τους 72 ώρες για να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Το Κρεμλίνο αποφάσισε να στείλει ένα αεροπλάνο της ρωσικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ προκειμένου να μεταφέρουν τους Ρώσους διπλωμάτες. Μερικοί από αυτούς φέρεται να εξέφρασαν παράπονα καθώς δήλωσαν ότι είναι δύσκολο για εκείνους να εξασφαλίσουν αεροπορικά εισιτήρια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Πούτιν: Eγώ θα περιμένω τον Τραμπ

Από τη μεριά του ο Πούτιν όχι μόνο αποφάσισε να μην απελάσει Αμερικανούς διπλωμάτες, ως απάντηση στην κίνηση Ομπαμα, αλλά φρόντισε να του ρίξει και αλάτι στην πληγή: διεμήνυσε πως για την όποια απόφασή του σχετικά με τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις θα περιμένει να αναλάβει επίσημα καθήκοντα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Η Ρωσία δεν θα απελάσει κανέναν ως απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Μόσχας για τη φημολογούμενη επίθεση Ρώσων χάκερ στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να υπάρξουν κυρώσεις από τη Ρωσία, αλλά δεν διευκρίνισε ποιές θα είναι αυτές. Επιτέθηκε στον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο, λέγοντας πως τα "μη φιλικά βήματα" από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα είναι προβοκάτσια που στοχεύει στο να υπονομεύσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

Και διεμήνυσε πως για την όποια απόφαση, θα περιμένει την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ και θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα με βάση την πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.