ΠΣΟΦΟ ΛΟΙΠΟΝ! Χωρίς «μποναμά Τσίπρα» έμειναν άτομα με αναπηρία και «προσωρινοί» συνταξιούχοι

Οι υπηρεσίες λένε ότι δεν τους βρήκαν στα αρχεία του Δεκεμβρίου βάσει των οποίων έγινε η καταβολή του επιδόματος - Τα λάθη θα διορθωθούν έως το τέλος Ιανουαρίου λέει το υπ. Εργασίας

Χωρίς τον «μποναμά» Τσίπρα θα μείνουν εκατοντάδες άτομα με αναπηρία και  ασφαλισμένοι που περιμένουν στην ουρά έως και δύο χρόνια για τη σύνταξή τους αφού η ΗΔΙΚΑ δεν τους «βρήκε» στα αρχεία του Δεκεμβρίου.

Οι συνταξιούχοι που δεν έλαβαν το έκτακτο βοήθημα ενώ το δικαιούνται βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων διαμαρτύρονται σε καθημερινή βάση στους υπαλλήλους των ταμείων τους οι οποίοι δηλώνουν πλήρη άγνοια.

Το υπουργείο Εργασίας το οποίο γίνεται και εκείνο αποδέκτης παραπόνων δεσμεύτηκε ότι αν διαπιστωθούν λάθη θα διορθωθούν , χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να  υλοποιήσει την δέσμευσή του μετά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε με τους θεσμούς και την απολογητική επιστολή Τσακαλώτου.

Οι κατηγορίες των συνταξιούχων που εξαιρέθηκαν αδίκως  από την παροχή είναι:

- Ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλλει αιτήσεις για συνταξιοδότηση και παίρνουν η δεν παίρνουν προσωρινή σύνταξη. Κανείς δε μπορεί να τους απαντήσει με ποιο κριτήριο εξαιρέθηκαν την ώρα που η πλειοψηφία των ασφαλισμένων με προσωρινή σύνταξη έλαβε το επίδομα.

- Άτομα με αναπηρία που παραπέμφθηκαν στα ΚΕΠΑ για επαναξιολόγηση του ποσοστού αναπηρίας τους. Εκατοντάδες από αυτή την ασθενέστερη κατηγορία συνταξιούχων που έχουν περισσότερο ανάγκη το βοήθημα έπεσαν σε «κενό» το Δεκέμβριο ,περιμένοντας την απόφαση του Ταμείου τους. Ένας στους τρεις συνταξιούχους που επαναξιολογούνται χάνουν την αναπηρική σύνταξη καθώς «πέφτει» το ποσοστό αναπηρίας που του πιστοποιούν τα ΚΕΠΑ. Σ’ αυτήν την περίπτωση , ο συνταξιούχος αναπηρίας δέχεται διπλό «χτύπημα» καθώς χάνει και την σύνταξη και το έκτακτο βοήθημα.

- Συνολικά 8.600 συνταξιούχοι που ζουν κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα που είχαν πρόβλημα με το IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού. Το υπουργείο εργασίας διευκρίνισε ότι μόλις πιστοποιηθεί ο λογαριασμός τους θα λάβουν το επίδομα.

- Για τις πρώτες δύο κατηγορίες το θέμα θα ξεκαθαριστεί στο τέλος Ιανουαρίου. Το σημείο κλειδί είναι οι συνταξιούχοι που δεν πήραν το επίδομα να είχαν τον «τίτλο» του συνταξιούχου το Δεκέμβριο ακόμα και αν δεν είχαν πάρει τη σύνταξή τους, περιμένοντας να καταβληθούν αναδρομικά τα ποσά που δικαιούνται τους επόμενους μήνες. Η ΗΔΙΚΑ  σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας θα τους εντοπίσει στο αρχείο του Ιανουαρίου και θα «θεραπεύσει» την αδικία. Το επιπλέον ποσό που θα καταβληθεί για να «διορθωθούν τα λάθη» υπολογίζεται ότι δε θα ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ.

Μαίρη Λαμπαδίτη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ΠΣΟΦΟ ΛΟΙΠΟΝ! Χωρίς «μποναμά Τσίπρα» έμειναν άτομα με αναπηρία και «προσωρινοί» συνταξιούχοι ΠΣΟΦΟ ΛΟΙΠΟΝ! Χωρίς «μποναμά Τσίπρα» έμειναν άτομα με αναπηρία και «προσωρινοί» συνταξιούχοι Reviewed by Dexi Extrem on 12:13 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: