ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ! Μόρια: Ξεχασμένοι από το κράτος οι λάθρο «παλεύουν» με χιόνια και λάσπες [εικόνες]

Μέσα σε χιόνια, παγετό, πολικό ψύχος, πλημμύρες και λάσπες, οι πρόσφυγες που μένουν στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη παλεύουν να επιβιώσουν.

Οι εικόνες του Πέτρου Τσακμάκη από το πρακτορείο intimenews αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα.
Με το κράτος να απουσιάζει από το hotspot, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται εκεί προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατευθούν από το κρύο. Βγάζουν τα χιόνια από τις σκηνές, προσπαθούν να κρατήσουν τα νερά από το να μπουν μέσα στις σκηνές, ενώ παράλληλα προσπαθούν να διατηρήσουν στεγνά τα ρούχα τους.

Ο καταυλισμός στο έλεος του χιονιά...

Ενας άνθρωπος προσπαθεί να ζεσταθεί μέσα στη σκηνή του. Απ' έξω χιόνια και σκουπίδια:Περισσότερο με χωματερή μοιάζει ο καταυλισμός:

Τραυματισμένος πρόσφυγας προσπαθεί να περάσει τις λάσπες που πλημμύρισαν τις σκηνές:Αυτή είναι η εικόνα από το εσωτερικό μίας σκηνής. Παγωνιά και υγρασία:Νεαρές γυναίκες έχουν συγκεντρωθεί σε μία σκηνή. Τρώνε το συσσίτιο και προσπαθούν να ζεσταθούν από την παγωνιά:Στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό. Μέσα στην παγωνιά και δίπλα στα σκουπίδια:Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης μέσα στις σκηνές:Τα χιόνια έχουν μπει μέσα στις σκηνές:Μούσκεμα από την υγρασία και τα χιόνια το εσωτερικό των σκηνών:
ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ! Μόρια: Ξεχασμένοι από το κράτος οι λάθρο «παλεύουν» με χιόνια και λάσπες [εικόνες] ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ! Μόρια: Ξεχασμένοι από το κράτος οι λάθρο «παλεύουν» με χιόνια και λάσπες [εικόνες] Reviewed by Dexi Extrem on 11:18 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: