01 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΩ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ' ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ! Γειτονιές στου Ζωγράφου μοιάζουν με σκουπιδότοπους -Κόντρα εργαζομένων με τον δήμο [εικόνες]

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι στο δήμο Ζωγράφου καθώς η κόντρα εργαζόμενων στην καθαριότητα με τη δημοτική αρχή έχει μετατρέψει την περιοχή σε σκουπιδότοπο.
Ενδεικτικό είναι πως τα σκουπίδια σε κάποιες γειτονιές έχουν φτάσει σε ύψος τα δυο μετρά.



Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων γίνονται με τη μορφή της αποχής από την εργασία, με εξαίρεση την αποκομιδή σκουπιδιών από παιδικούς σταθμούς, σχολεία και λαϊκές αγορές. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλει πως η δημοτική αρχή συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων δημοτικών αρχών, «που στόχο έχουν τη μείωση του κόστους εργασίας αδιαφορώντας για την ασφάλεια και την υγεία των συναδέλφων. Με ανακοίνωσή της η σημερινή δημοτική αρχή προσπαθεί να προβοκάρει τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων δεν λέει κουβέντα για τα εμβόλια, τις ιατρικές εξετάσεις, το γιατρό εργασίας, τον τεχνικό ασφαλείας που θα έπρεπε να έχουν. Η δημοτική αρχή προκαλεί σε ανακοίνωσή της αναφέροντας, ότι έδωσε 7000 γάντια μιας χρήσης ελαστικά. (...) Η δημοτική αρχή του Δήμου Ζωγράφου στηρίζει την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ετοιμάζεται να καταργήσει τα ΒΑΕ υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης».