09 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΛΙ ΕΤΡΕΧΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΟΥΤΙΝ! Η Ρωσία σκότωσε «κατά λάθος» τρεις τούρκους στρατιώτες στη Συρία

Τρεις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν όταν ρωσικό αεροσκάφος βομβάρδισε κατά λάθος το στρατώνα τους κοντά στην πόλη αλ-Μπαμπ, στη βόρεια Συρία, όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον τούρκο ομόλογό του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του εξέφρασε τη λύπη του και τα συλλυπητήριά του για το περιστατικό.

Έως τώρα δεν είναι γνωστό εάν η τουρκική πλευρά θα δώσει μεγαλύτερη διάσταση στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως η σχέση ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Μόσχα έπεσε στο ναδίρ των τελευταίων δεκαετιών το φθινόπωρο του 2014, όταν τουρκικά μαχητικά κατέρριψαν ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος πάνω από τα τουρκο-συριακά σύνορα.

Ρωσία και Τουρκία είναι πλέον σύμμαχοι στη Συρία, καθώς μετά από παρατεταμένο εμπορικό και διπλωματικό «πόλεμο» ο κ. Ερντογάν απολογήθηκε για το περιστατικό στον κ. Πούτιν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου στη γείτονα χώρα.

Η Τουρκία και συμμαχικές αντάρτικες δυνάμεις προσπαθεί να καταλάβει την αλ-Μπαπ, που βρίσκεται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, εδώ και δύο μήνες. Η συριακή κυβέρνηση έχει καταγγείλει την τουρκική στρατιωτική παρουσία και επέκταση στα εδάφη της.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/338475/i-rosia-skotose-kata-lathos-treis-tourkous-stratiotes-sti-suria/