03 Φεβρουαρίου 2017

Γερμανία: Δυσαρέσκεια Γκάμπριελ προς Μέρκελ για το ελληνικό ζήτημα

Ζητάει έναν πιο δημιουργικό ρόλο και δηλώνει την ανησυχία του για τις εξελίξεις - Σημειώνει πως με την άρνηση της Γερμανίας στη μείωση του χρέους, ουσιαστικά ακυρώνει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που χειρίζεται η γερμανική κυβέρνηση το ελληνικό ζήτημα, εξέφρασε το Σίγκμαρ Γκάμπριελ, με επιστολή του προσωπικά στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, ο Σίγκμαρ Γκάμπριελ αναφέρει στην επιστολή του πως είναι ιδιαίτερα ανήσυχος αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την οικονομική διάσωση της χώρας η κυβέρνηση. Υπογραμμίζει, δε, πως η Γερμανία θα έπρεπε να διαδραματίσει έναν πιο «δημιουργικό» ρόλο στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Στο ρεπορτάζ της η Handelsblatt σημειώνει πως ο Σίγκμαρ Γκάμπριελ αναφέρει πως το ότι το ΔΝΤ επιθυμεί την απομείωση του ελληνικού χρέους και το ότι η Γερμανία ανθίσταται ουσιαστικά ακυρώνει την γερμανική θέληση για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο Σίγκμαρ Γκάμπριελ επίσης προτείνει να ζητηθεί από την Ελλάδα να δεσμευθεί μόνο για το κομμάτι των πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 3,5% μετά το πέρας του 2018.