Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΩ ΕΠΙ ΣΑΜΑΡΑ ΗΤΑΝ ΑΠΕΥΚΤΑΙΑ! ΥΠΟΙΚ: Αναπόφευκτη διαδικασία η ανάληψη των χρεών του Μεγάρου Μουσικής

Ούρλιαζαν επί Σαμαρά όταν δόθηκε δάνειο στο Μέγαρο... τώρα όλα καλά 

Ως «απλή λογιστική διαδικασία που δεν επιβαρύνει περαιτέρω το αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης» χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών την ανάληψη των χρεών του Μεγάρου Μουσικής από το ελληνικό δημόσιο.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με την ανάληψη εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου των χρεών του Μεγάρου Μουσικής, το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν έχει καμία αρμοδιότητα ή δυνατότητα να αναλάβει με υπουργική απόφαση εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου χρέη του οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ή οποιουδήποτε άλλου φορέα.

Η ανάληψη των συγκεκριμένων χρεών έγινε κατ’ εφαρμογή του νόμου 4366/15-2-2016 ο οποίος υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία και αποσκοπεί στην εξυγίανση του Μεγάρου Μουσικής συνολικά και στην βέλτιστη εποπτεία του.

Σημειώνουμε ότι η παραπάνω διαδικασία ήταν αναπόφευκτη, δεδομένου ότι η παροχή διαδοχικών εγγυήσεων εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου, σε όλα τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής έως το 2014 είχε ήδη επιβαρύνει το δημόσιο χρέος με αποτέλεσμα η σημερινή μεταφορά των οφειλών να αποτελεί απλή λογιστική διαδικασία που δεν επιβαρύνει περαιτέρω το αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου