16 Φεβρουαρίου 2017

Μακελειό με δεκάδες νεκρούς προκάλεσαν οι μαλ@κες οι Τούρκοι στη Συρία

Τουλάχιστον 24 άμαχοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά και γυναίκες, σκοτώθηκαν σε επίθεση του τουρκικού στρατού στην πόλη Αλ Μπαμπ της βόρειας Συρίας, σύμφωνα με ακτιβιστές.
Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται τουλάχιστον 11 παιδιά και 8 γυναίκες, όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η αντιπολιτευόμενη Οργάνωση, που εδρεύει στο Λονδίνο, είναι καλά δικτυωμένη στη Συρία, αλλά οι πληροφορίες δεν διασταυρώθηκαν από ανεξάρτητη πηγή.


Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μεταδίδει ότι σκοτώθηκαν 15 τζιχαντιστές. Το Αλ Μπαμπ είναι προπύργιο του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» στην επαρχία Χαλεπίου. Οι δυνάμεις του Άσαντ έχουν εν τω μεταξύ αποκόψει την κύρια οδό διαφυγής προς το νότο με αποτέλεσμα οι τζιχαντιστές να είναι αποκλεισμένοι. Το περασμένο Σαββατοκύριακο Τούρκοι στρατιώτες και αντάρτες σύμμαχοί τους προωθήθηκαν προς την Αλ Μπαμπ.


Οι ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι μεγάλα τμήματα της πόλης έχουν ισοπεδωθεί απ’ τους βομβαρδισμούς.


Και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα, απ’ την έναρξη τον περασμένο Νοέμβριο της επίθεσης στην Αλ Μπαμπ και τη γύρω περιοχή έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 400 άμαχοι. Η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» του τουρκικού στρατού στρέφεται και κατά των κουρδικών πολιτοφυλακών YPG, τις οποίες θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση λόγω των σχέσεών τους με το PKK.