14 Μαρτίου 2017

Βίντεο-σοκ από το Μεξικό: Καρέ καρέ η συντριβή σωστικού ελικοπτέρου [βίντεο]

Ένα ελικόπτερο της μεξικανικής αστυνομίας, το οποίο μετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό μιας αγνοούμενης οδοιπόρου, συνετρίβη σε ορεινή περιοχή στη Μπάχα της Καλιφόρνια με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο διακρίνεται το ελικόπτερο να στροβιλίζεται λίγο αφότου έπεσε πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης και στη συνέχεια να συντρίβεται στο έδαφος.

Τέσσερις άνθρωποι επέβαιναν στο ελικόπτερο: δύο αστυνομικοί, ένας εθελοντής διασώστης κι ένα μέλος της ομάδας διάσωσης Bravo 10.

Το πλήρωμα μετείχε στην επιχείρηση εντοπισμού και μεταφοράς της σορού της Κάρεν Βιολέτα Ρουίζ Σάντεζ, μιας οδοιπόρου που βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας σε χαράδρα σε ορεινή περιοχή κατά μήκος της μεθορίου με τις ΗΠΑ. Είχαν μεταφέρει τη σορό της άτυχης γυναίκας σε ασφαλές σημείο και επέστρεφαν στο βουνό για να παραλάβουν τους διασώστες όταν συνέβη το δυστύχημα.

Το βίντεο τραβήχτηκε λίγο μετά την απογείωση του ελικοπτέρου: διακρίνεται να πέφτει στα καλώδια υψηλής τάσης, ο πίσω έλικάς του να αποκόβεται και στη συνέχεια να πέφτει και να εκρήγνυται στο έδαφος.