13 Μαρτίου 2017

"Η Θεσσαλονίκη δεν έχει δήμαρχο"! Επίθεση Γκιουλέκα σε Μπουτάρη

Ο κ. Γκιουλέκας άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα για τη λειτουργία του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι έτσι υποβάθμισε το υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, ως ένα αναβαθμισμένο συντονιστικό και διοικητικό κέντρο.

"Η Θεσσαλονίκη δεν έχει δήμαρχο", δήλωσε, επισημαίνοντας πως "ο Γιάννης Μπουτάρης είναι δημαρχεύων, εκτελεί χρέη δημάρχου, αλλά χρειάζεται και κάποιος να ασχοληθεί με τα προβλήματα της πόλης, να κάνει δουλειά".

Ο βουλευτής της ΝΔ κατήγγειλε πως ο κ. Μπουτάρης επιδίδεται σε "επικοινωνιακού τύπου πυροτεχνήματα", όταν τα προβλήματα στην καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και το παραεμπόριο παραμένουν. "Ως βουλευτής Θεσσαλονίκης βάζω τέλος σε αυτήν την πρωτότυπη ασυλία προς τον Γιάννη Μπουτάρη και στο εξής θα μιλάω για το τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την πόλη", υπογράμμισε, διευκρινίζοντας πως ο βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο, Σταύρος Καλαφάτης "κάνει καλά τη δουλειά του" και οι ρόλοι τους είναι "διακριτοί και ξεχωριστοί".

Σε ερώτηση εάν τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος δήμαρχος το 2019, ο κ. Γκιουλέκας απάντησε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση και ξεκαθάρισε πως τις όποιες παρεμβάσεις για θέματα της Θεσσαλονίκης τις κάνει με την ιδιότητα του βουλευτή.

Αναφερόμενος στους λόγους που είχαν οδηγήσει στη δική του αποτυχία να εκλεγεί δήμαρχος απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη, υποστήριξε πως τότε υπήρξε ένας πρωτοφανής διχασμός στο εσωτερικό της ΝΔ και ο ίδιος δέχθηκε μία άνευ προηγουμένου επίθεση από στελέχη του κόμματος.