Όλ. Κεφαλογιάννη: «Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Υπουργείου Πολιτισμού…»

Το ζήτημα της αποκατάστασης των γλυπτών του Παρθενώνα έθιξε με δήλωσή της η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού επί του ίδιου θέματος.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Κεφαλογιάννη:

«Εδώ και δύο χρόνια το θέμα της αποκατάστασης των γλυπτών του Παρθενώνα έχει απασχολήσει ελάχιστα έως καθόλου την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Τις τελευταίες ημέρες, εμφανίζεται κάποια κινητικότητα με δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού που κάνει λόγο για “συμβολική πράξη”.

Υπενθυμίζουμε στην κυρία Κονιόρδου ότι το ζήτημα της αποκατάστασης των γλυπτών του Παρθενώνα παρουσιάζει πολλά και σημαντικά τεχνικά θέματα, τα οποία μόνο μέσα από ένα εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό δύνανται να αντιμετωπισθούν.

Η υποβολή εκ νέου προτάσεων που η βρετανική πλευρά έχει απορρίψει στο παρελθόν, δεν ενδείκνυται για την επίλυση του πολύπλοκου αυτού ζητήματος.

Για μία ακόμη φορά, η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, αγνοούν κάθε προηγούμενο και αποδυναμώνουν τις ευκαιρίες που έχουν απομείνει για την επίλυση του ζητήματος, στο βωμό της επικοινωνίας και του εντυπωσιασμού.

Θα όφειλαν να γνωρίζουν ότι για θέματα εθνικών διεκδικήσεων πρέπει να προηγείται σοβαρός σχεδιασμός, μελέτη των πρακτικών του παρελθόντος και άριστη προετοιμασία.

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού βλάπτει σοβαρά και το θέμα της αποκατάστασης των γλυπτών του Παρθενώνα».
Όλ. Κεφαλογιάννη: «Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Υπουργείου Πολιτισμού…» Όλ. Κεφαλογιάννη: «Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Υπουργείου Πολιτισμού…» Reviewed by Dexi Extrem on 21:19 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: