21 Μαρτίου 2017

Η ΝΔ απαντάει στις κουτοπονηριές ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα -Η κυβέρνηση αναζητεί στήριξη από το εξωτερικό

Τον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» η ΝΔ πίσω από την περίεργη κινητικότητα των τελευταίων ωρών, αλλά και τις αμφίσημες δηλώσεις κάποιων παραγόντων του εξωτερικού που ασκούν πίεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει στην Βουλή ο Τσίπρας.

Σύμφωνα με πηγές της οδού Πειραιώς «η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει θέση στο προσκήνιο για τα μέτρα.  Δεν θα τα ψηφίσει.
Τώρα, η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση για αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο.
Και να εξηγήσει γιατί αναζητεί στήριξη από το εξωτερικό για να ψηφιστούν τα μέτρα που, λόγω της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα, ζητούνται από τη χώρα.Ίσως, ο κ. Τσίπρας δεν αισθάνεται τόσο άνετα με την κυβερνητική του πλειοψηφία.
Τον διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να τον διευκολύνουμε…«

Το «καθαρό» μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας – κυρίως προς το εξωτερικό – προκάλεσε  η περίεργη παρέμβαση Σόιμπλε, λίγες ώρες μετά από μια αντίστοιχη του Σαπέν – που διέψευσε το ΔΝΤ

«Σε όλες τις περιπτώσεις προγραμμάτων βοήθειας προς κράτη, οι θεσμοί πάντα διαμηνύουν ότι αποφάσεις για μέτρα που αφορούν το μέλλον, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και από την αντιπολίτευση, εφόσον υπάρχουν εκλογές στο άμεσο μέλλον. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο».

Αυτό δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες την Τρίτη.

«Θα πρέπει οι αποφάσεις να διατυπωθούν νομοθετικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραμένουν ανεξάρτητες από τα εκλογικά αποτελέσματα», πρόσθεσε ο κ. Schaeuble. «Αυτό έχει γίνει με επιτυχία στο παρελθόν σε άλλα κράτη, αλλά και στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα με ξεκάθαρο τρόπο κλείνουν στην ΝΔ τα σενάρια που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, μετά τα όσα είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Sapin, περί πιέσεων του ΔΝΤ προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναινέσει σε μέτρα για μετά το 2019.

«Δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ της ΝΔ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ούτε για το συγκεκριμένο ζήτημα ούτε και για κανένα άλλο» ήταν το σχόλιο συνομιλητή του κ. Μητσοτάκη.

Στο Μοσχάτο πάντως δεν αντιλαμβάνονται την σκοπιμότητα των όσων είπε ο κ. Sapin στην συνέντευξη Τύπου περί αιτήματος του ΔΝΤ και αναρωτιούνται γιατί ο γάλλος υπουργός Οικονομικών προχώρησε σε μία τέτοια κίνηση.

Ενδεικτικό είναι πάντως το γεγονός ότι λίγα λεπτά μετά τα όσα είπε ο στενός συνεργάτης του Francois Hollande, το Ταμείο προχώρησε σε διάψευση, «αδειάζοντας» επί της ουσίας τον κ. Sapin.