20 Απριλίου 2017

Εγώ και ο Τοκάτας Φούγκας

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017, 00:02



Κοινή χρήση
 Print Friendly and PDF -A +A
Του Θανάση Χειμωνά

Είμαι κάθετα αντίθετος στο να μεταφέρονται στην αρθρογραφία οι κοκορομαχίες που διαδραματίζονται στα σόσιαλ μίντια. Και μιλάω  και από προσωπική εμπειρία καθώς ουκ ολίγες φορές διάφοροι τύποι με τους οποίους τσακώθηκα στο Facebook έκριναν σκόπιμο να απαντήσουν μέσα από τις εφημερίδες ή τα site με τα οποία συνεργάζονται. Συχνά δε, την «υποχρέωση» αναλάμβαναν διάφοροι «τρίτοι» οι οποίοι φυσικά και υιοθετούσαν μέχρι κεραίας την εκδοχή του καλού τους φίλου ο οποίος «δέχτηκε καταιγισμό ύβρεων από τον χυδαίο τομεάρχη Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο επειδή εξέφρασε την άποψή του». Φυσικά, η «άποψη» του συριζαίου φίλου ήταν πως είμαι «ατάλαντος», «λαμόγιο»,  «προδότης»,  πως «ξεφτιλίζω τον πεθαμένο πατέρα μου»  κ.ο.κ. Δε βαριέσαι…

Εδώ θα μου πείτε: «Ρε Χειμωνά, μας δουλεύεις; Πριν λίγο καιρό δε μας έγραφες για την ιστορία σου με εκείνη την κυρία στην ΕΡΤ;» Όντως. Το έκανα όμως αναφερθώ σε συγκεκριμένες συμπεριφορές, συγκεκριμένων ατόμων. Αυτό που είχε συμβεί τότε σε μένα είχε τύχει σε πολύ κόσμο- δεν ήταν κάτι αυστηρά προσωπικό. Γι αυτό άλλωστε και δεν έδωσα και το όνομα της κυρίας εκείνης ούτε αποκάλυψα κάποιο στοιχείο που θα την «φωτογράφιζε». Μόνο άνθρωποι που μας γνώριζαν προσωπικά και τους δύο μπόρεσαν να καταλάβουν για ποια επρόκειτο.

Το σημερινό μου άρθρο είναι ελαφρώς διαφορετικό. Δίνω όνομα στεγνά. Το «όνομα» σε εισαγωγικά βέβαια γιατί πρόκειται απλώς  για το –σαχλό- ψευδώνυμο ενός από τα διαβόητα συριζοτρόλ που λυμαίνονται, στην εν λόγω περίπτωση, το Twitter. Πράγματι, δεν γνωρίζουμε αν ο Τοκάτας Φούγκας (!) είναι νέος ή γέρος. Αν είναι άνδρας ή γυναίκα. Στην τελική, μπορεί να είναι περισσότερα από ένα άτομα που χειρίζονται τον ίδιο λογαριασμό. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο (η/οι)  Τοκάτας Φούγκας είναι μια χαρά βολεμένος είτε (φρεσκοδιορισμένος) στο Δημόσιο είτε υπό την μίσθωση κάποιου από τους επιχειρηματίες που «συνεργάζονται» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γνώμη μου πάντα.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν, ο Τ.Φ. έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Άρθρο αγανακτισμένου Θ. Χειμωνά με τη φτώχεια. Ο Χειμωνάς που πριν από δύο – τρία χρόνια έκανε πλάκα με τα παιδιά που δεν είχαν κολατσιό στα σχολεία». Ας κάνουμε λοιπόν μια  ανάλυση της βαθυστόχαστης αυτής φράσης. Σε ό,τι αφορά την «πλάκα με τα παιδιά που δεν είχαν κολατσιό στα σχολεία», πρόκειται για μια παλιά συριζαίικη συκοφαντία από τις εκατοντάδες που εξαπέλυσαν τα συριζοτρόλ σε όποιον τόλμησε να αμφισβητήσει το μεγαλείο του κόμματός τους. Είχα γράψει τότε στα Νέα:  «Η «αυτοκτονία» του Χωμενίδη  είναι ο τελευταίος κρίκος μιας απέραντης αλυσίδας από κάλπικες ειδήσεις,  οι οποίες διαδίδονται ωσάν τη φοβερή πανώλη τους χαλεπούς καιρούς του Μεσαίωνα.

Από μελοδραματικά ψεματάκια, όπως τα παιδάκια που λιποθυμούν από ασιτία επειδή οι γονείς τους δεν έχουν να τους πάρουν κόρνφλεϊκς, έως εξωφρενικές μπούρδες σαν τον στρατό από ολλανδούς και γερμανούς κομάντο που κάνουν γυμνάσια στη Λάρισα ούτως ώστε να πνίξουν στο αίμα την ελληνική εξέγερση (όταν αυτή ξεσπάσει)».

Όποιος γνωρίζει στοιχειωδώς ελληνικά (εντάξει, ο μέσος συριζαίος δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία  αλλά τεσπά) μπορεί να καταλάβει πως αναφέρομαι στους αστικούς μύθους που είχαν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν από τα παράκεντρα –κυρίως της Κουμουνδούρου. Ξεκινώντας από την πιο light εκδοχή τους (αφορμή για το συγκεκριμένο σχόλιο υπήρξε μια μούφα «είδηση» είχε διαψευσθεί από παντού για κάποιο παιδάκι που είχε δήθεν λιποθυμήσει στον Πύργο από την πείνα ) και φτάνοντας σε φαιδρές ακρότητες όπως στην –και καλά- επιστράτευση αλλοδαπών ΜΑΤατζήδων. Οι συριζαίοι απομόνωσαν μια φράση μου, την έφεραν στα μέτρα τους και μπαμ! Έχουμε την εικόνα ενός σαδιστή νεοφιλελεύθερου γερμανοτσολιά που ηδονίζεται να βλέπει τα ελληνόπαιδα να πεινάνε. Όποιος έχει διαβάσει έστω και ένα άρθρο μου, ακόμα και μια απλή τοποθέτησή μου στο Facebook μπορεί να καταλάβει αν θα κορόιδευα ποτέ (και μάλιστα με άρθρο στα Νέα!) παιδιά που δεν έχουν να φάνε. «Συκοφαντείτε και κάτι θα μείνει» έλεγε όμως ο Γιόζεφ ο Γκέμπελς, πνευματικός πατέρας των συριζοτρόλ…

Ενδιαφέρον έχει επίσης το ότι το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε το 2011 και όχι πριν «δυο-τρία χρόνια» όπως ισχυρίζεται ο Τ.Φ. Απλώς, το ’11 δεν είχα ακόμη πάει στο ΠΑΣΟΚ. Και οι συριζαίοι όφειλαν και οφείλουν να με χτυπούν ως στέλεχος ενός κόμματος που αντιπολιτεύεται τον θεσπέσιο Αλέξη Τσίπρα.

Το καλύτερο όμως είναι αλλού. Το tweet του Φούγκα δεν συνοδεύεται από κάποιο λινκ. Και όσο και αν έψαξα δεν μπόρεσα να εντοπίσω σε ποιο άρθρο μου φάνηκα «αγανακτισμένος με την φτώχεια». Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω καν τι ακριβώς θα έλεγε ένα άρθρο «αγανακτισμένο με την φτώχεια». Θα έγραφε π.χ. «Άι σιχτίρ παλιοφτώχεια! Έτσι και σε πετύχω πουθενά θα πεις τον δεσπότη Παναγιώτη»; Επίσης, υπάρχουν και άρθρα «ενθουσιασμένα με την φτώχεια»; Προφανώς τις απαντήσεις τις γνωρίζει μόνο ο Φούγκας και η παρέα του.

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο το εν λόγω tweet. Ο καθένας μπορεί να τουιτάρει ό,τι του κατεβαίνει. Αύριο ένα σωρροτρόλ (τρολ του Σώρρα- γιατί ο Τσίπρας πιο μάγκας είναι;) μπορεί να γράψει πως είμαι εξωγήινος και θέλω να διακτινίσω τα ομόλογα της Τράπεζας της Ανατολής. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η αρλούμπα του Τ.Φ, η οποία επαναλαμβάνω βασίζεται σε ένα άρθρο που δεν γράφτηκε ποτέ, έτυχε πολλών δεκάδων retweet και αναπαρήχθη από διάφορά site, ανάμεσα στα οποία και εκείνο της εφημερίδας Μακεδονία! Έτσι πάει η «δουλειά» αυτή. Το συριζοτρόλ «δημιουργεί» και άπειροι συμπατριώτες μας καταπίνουν αμάσητη την χυδαιότητά του.

Ο Τοκάτας Φούγκας δεν είναι πιθανότατα το πιο χυδαίο συριζοτρόλ στο διαδίκτυο. Και σίγουρα δεν αυτός που έχει γράψει τα χειρότερα για μένα. Και ούτε τα γράφω όλα αυτά για να απαντήσω ή να «αμυνθώ». Τα ζόρια που τραβάει ο κάθε Φούγκας μαζί μου και τούμπαλιν δεν αφορούν κανένα. Η ιστορία που σας ανέφερα όμως είναι ενδεικτική για το πώς λειτουργεί το συριζαίικο διαδικτυακό παρακράτος. Ένα ψέμα, γίνεται viral βασισμένο στην αφέλεια και των φανατισμό του όχλου και μετά ο «αντιπολιτευόμενος» έχει πάνω του μια ρετσινιά από την οποία ενδεχομένως και να μην μπορέσει να απαλλαγεί ποτέ. Ένας εύκολος τρόπος για να αποδομείς όσους εκφράζονται εναντίον της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: «Έλα μωρέ, που πιστεύετε τον Χειμωνά που λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με την Χρυσή Αυγή. Ο τύπος κορόιδευε τα παιδάκια που πεινάνε»…

http://www.liberal.gr/arthro/131575/apopsi/th-cheimonas/ego-kai-o-tokatas-fougkas.html