ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΥΡΓΕΛΟ! Βαρουφάκης: Παρουσίασε σε 300 άτομα το DiEM25 με θεατρικό μονόπρακτο, Δανάη Στράτου και μια "εμμονική" παραδοχή

- Στο Σπόρτινγκ παρουσίασε επίσημα ο Γιάνης Βαρουφάκης τη νέα πολιτική του κίνηση, το DiEM25
- Ξεκίνησε με το θεατρικό μονόπρακτο "Το Δέντρο", που περιγράφει την κοινωνική κατάρρευση της χώρας στην εποχή των μνμημονίων
- "Δυνατά" ονόματα απηύθυναν χαιρετισμούς (Τσόμσκι, Ίνο, Κλάιν), "χλιαρή" η προσέλευση του κόσμου
- "Με κατηγόρησαν ότι έχω κόλλημα με το χρέος - Ναι, όπως ένας αιχμάλωτος πολέμου δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από την απόδραση" είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης
- Στο πλευρό του η σύζυγός του, Δανάη Στράτου - Δείτε φωτογραφίες

Με ένα πρωτότυπο τρόπο επέλεξε ο Γιάνης Βαρουφάκης, να ανοίξει την εκδήλωση του DiEM25 στο Σπόρτινγκ: Με ένα θεατρικό μονόπρακτο, «Το Δέντρο» που περιγράφει γλαφυρά τις αλλαγές που συντελέστηκαν στις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων από την υπαγωγή της χώρας στο πρώτο μνημόνιο το 2010.
Υπήρχαν ακόμη χαιρετισμοί από μέλη του DiEM25 σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως ο Νόαμ Τσόμσκι, ο Μπράιαν Ίνο και η Ναόμι Κλάιν και στη συνέχεια ο Γιάνης Βαρουφάκης συστήθηκε στο Αθηναϊκό κοινό. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Βασίλης Βασιλικός.

Γιάνης Βαρουφάκης - Βασίλης Βασιλικός - Δήμος Μούτσης
"Έχω κόλλημα με το χρέος"!

Στην τοποθέτηση του ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε «Ο απομονωτισμός δεν βοηθά κανέναν να πάρει πίσω την πατρίδα του. Όπως η κλιματική αλλαγή έτσι και η αντιμετώπιση του χρέους, των τραπεζικών κρίσεων, των χαμηλών επενδύσεων, της φτώχειας - απαιτούν μεν δράσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, αλλά αυτές οι δράσεις δεν αρκούν».

Το DiEM25 πασχίζει να είναι το πρώτο ενιαίο, διεθνικό κίνημα που δρα σε κάθε γωνιά της Ευρώπης: «επειδή γνωρίζουμε ότι για να επανακτήσουμε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία μας ως Έλληνες, ως Ιταλοί, ως Γερμανοί, πρέπει να επανακτήσουμε τον δημοκρατικό έλεγχο της Ευρώπης ως ευρωπαίοι» υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα ασφυκτιά σε μια Ευρώπη που αποδομείται. Κι η Ευρώπη αποδομείται επειδή χώρες όπως η Ελλάδα ασφυκτιούν - όπως ασφυκτιούν οι εργαζόμενοι πτωχοί σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Γερμανίας» τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε «είναι αλήθεια ότι, όπως με κατηγόρησαν ακόμα και σύντροφοι όταν άρχισαν να θέλουν να συνθηκολογήσουν, έχω πράγματι κόλλημα με το χρέος. Όπως τους απάντησα, ναι έχω κόλλημα με το χρέος όπως ένας αιχμάλωτος πολέμου δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από την απόδραση. Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι το Νο. 1 ζητούμενο γιατί το χρέος κρύβεται πίσω από την γενικευμένη, τετραπλή πτώχευση».

Στο πλευρό του πρώην υπουργού Οικονομικών βρέθηκε και η σύζυγός του, Δανάη Στράτου, η οποία επίσης μίλησε στο κοινό που παραβρέθηκε στο Σπόρτινγκ.

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΥΡΓΕΛΟ! Βαρουφάκης: Παρουσίασε σε 300 άτομα το DiEM25 με θεατρικό μονόπρακτο, Δανάη Στράτου και μια "εμμονική" παραδοχή ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΥΡΓΕΛΟ! Βαρουφάκης: Παρουσίασε σε 300 άτομα το DiEM25 με θεατρικό μονόπρακτο, Δανάη Στράτου και μια "εμμονική" παραδοχή Reviewed by Dexi Extrem on 10:50 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: