Φίλης: Aβέβαιο εάν αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία και θα οδηγήσουν σε έξοδο από μνημόνια

Με το πολυνομοσχέδιο φτάνουμε στα όρια των αντοχών της κοινωνίας και του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε ότι είναι αβέβαιο αν αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία.


Παράλληλα όμως τόνισε ότι προϋπόθεση για την έξοδο από τα μνημόνια είναι η παραμονή της κυβέρνησης της αριστεράς.

«Με αυτό το νομοσχέδιο έχουμε επιλέξει την παραμονή της χώρας στο ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο. Αυτή είναι η πραγματικότητα χωρίς εξωραϊσμούς», είπε ο κ. Φίλης μιλώντας στην Ολομέλεια. «Η αλήθεια δεν μπορεί να υποτάσσεται στις ανάγκες της επικοινωνίας. Η μάχη συνεχίζεται», πρόσθεσε.

«Οι αρνητικές συνέπειες του συμβιβασμού του 2015 δεν έχουν εξαλειφθεί, με το σημερινό νομοσχέδιο φτάνουμε στα όρια των αντοχών της κοινωνίας και του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ακόμη και εξέφρασε τον προβληματισμό του για μέτρα όπως η κατάργηση της αργίας της Κυριακής και του βέτο στις απολύσεις.

«Είναι αβέβαιο εάν αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία και θα οδηγήσουν στην έξοδο από τα μνημόνια. Εμείς θα αγωνιστούμε για να είναι», τόνισε.

«Είναι αντίμετρα άραγε οι μειώσεις των φόρων στις επιχειρήσεις;», ανέφερε ακόμη. «Πρέπει να προσέξουμε να μην σπάσει ο δεσμός μεταξύ δημοσίου και λαϊκού συμφέροντος. Η απαραίτητη ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λένε κάποιοι, με την εγκαθίδρυση μιας μνημονιακής λογικής θα ισοδυναμούσε με πρόωρη γήρανση του», συμπλήρωσε.

«Η παραμονή της κυβέρνησης της Αριστεράς στην εξουσία είναι κρίσιμη προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Η ψήφος μας είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Αριστεράς. Δεν εγκαταλείπουμε, δεν παραιτούμαστε, συνεχίζουμε», τόνισε ακόμη.
Φίλης: Aβέβαιο εάν αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία και θα οδηγήσουν σε έξοδο από μνημόνια Φίλης: Aβέβαιο εάν αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία και θα οδηγήσουν σε έξοδο από μνημόνια Reviewed by Dexi Extrem on 00:12 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: