10 Μαΐου 2017

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛ@ΚΕΣ! Η τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ δεν έχει αναδρομική ισχύ, ενώ ο βουλευτής λέει ότι του την έδωσε έτοιμη το κόμμα

[Όχι ότι δεν το ξέραμε πως η τροπολογία είναι της κυβέρνησης και όχι πρωτοβουλία κάποιου βουλευτή, αλλά κουβέντα να γίνεται...]

Η κυβερνητική πλειοψηφία προκάλεσε θύελλα με τη «φωτογραφική» τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ, αλλά φαίνεται ότι διέπραξε γκάφα.

Σύμφωνα με βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και νομικούς, φαίνεται ότι η εν λόγω τροπολογία δεν έχει αναδρομική ισχύ.


Όπως δήλωσε ο νομικός και βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, η τροπολογία -έτσι όπως ψηφίστηκε- δεν συμπεριλαμβάνει τη ΣΕΚΑΠ στις διατάξεις της. Και τούτο διότι ενσωματώθηκε ως άρθρο 22 στον νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, χωρίς να προβλέπει διαφορετική έναρξη ισχύος από αυτή του συνολικού νόμου.

Η τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ βρίσκεται και στο μικροσκόπιο της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ενδέχεται να συνιστά κρατική ενίσχυση κατά παρέκκλιση των κοινοτικών κανόνων περί ανταγωνισμού.

Ο βουλευτής που κατάθεσε την τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ αποκαλύπτει: Μου την έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε στη Βουλή την επίμαχη τροπολογία για την ΣΕΚΑΠ – και προκάλεσε σάλο, αποποιήθηκε την... πατρόπητα της ιδέας.
Οπως είπε ο βουλευτής Κοζάνης Δημήτρης Δημητριάδης την τροπολογία την ετοίμασαν τα αρμόδια στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και ο ίδιος απλώς την κατέθεσε.

«Δεν έχω καμία σχέση με φωτογραφική τροπολογία και με κανέναν κύριο επιχειρηματία, με οποιοδήποτε ονοματεπώνυμο. Είναι μια τροπολογία που την έκανε η συντονιστική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την κατέθεσα ως υπεύθυνος των Επιτροπών Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου», δήλωσε ο Δημήτρης Δημητριάδης στον Αθήνα 984.