07 Ιουνίου 2017

Δείτε ποιο ελληνικό προϊόν είναι περιζήτητο στο Κατάρ- ΦΩΤΟ

Το Κατάρ αποτελεί μια από τις σημαντικές εξαγωγικές αγορές για την Ελλάδα, με αρκετά ελληνικά προϊόντα να «ταξιδεύουν» στο εμιράτο, το οποίο τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο προσκήνιο λόγω της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων που επέβαλαν η Σαουδική Αραβία και άλλες αραβικές χώρες.

Ποιο είναι όμως, το πιο περιζήτητο ελληνικό προϊόν; Τα μάρμαρα. Η αυξημένη ζήτησή τους οφείλεται στην τεράστια ανοικοδόμηση κτιρίων και τη βελτίωση υποδομών στην περιοχή που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.
Ακολουθούν τα σχοινιά- σπόγγοι, τα βιβλία, το επεξεργασμένο πετρέλαιο, τα ασανσέρ, τα κοσμήματα, τα κρουαζιερόπλοια, οι αλουμινένιες ράβδοι και οι ηλεκτρικές λάμπες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, την περσινή χρονιά η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς το Κατάρ ανήλθε στα 41,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές είναι της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ.
Το Κατάρ βρίσκεται στην 67η θέση στη λίστα των χωρών στις οποίες εξάγει η Ελλάδα και στην 61η θέση των χωρών από τις οποίες εισάγει.