22 Ιουνίου 2017

Α. Λοβέρδος, Α. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης στην Εξεταστική για την Υγεία

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της υγείας θα καταθέσει την μεθεπόμενη Τρίτη ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ στην ίδια Επιτροπή αναμένεται να κληθούν και οι πρώην υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης.


O Ανδρέας Λοβέρδος, που διετέλεσε υπουργός Υγείας κατά την περίοδο 2010-2012, ζήτησε ο ίδιος με αίτηση του προς την εξεταστική επιτροπή να καταθέσει στις επόμενες συνεδριάσεις, επισημαίνοντας ότι αν αφεθεί μεγάλο διάστημα στις καταθέσεις των διατελεσάντων υπουργών θα είναι καταφανής και απροσχημάτιστη η μεθόδευση πολιτικών εντυπώσεων.

Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να κληθούν και οι συνάδελφοι του κ Λοβέρδου, πρώην υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, με τον πρώτο να έχει επίσης ζητήσει να καταθέσει και να τονίζει χθες στην Βουλή ότι δεν φοβάται το «Ερρίκος Ντυνάν» και πως όταν καταθέσει στην επιτροπή κάποιοι θα τρέξουν να κρυφτούνε.

Να σημειώσουμε ότι, το όνομα του κ. Λοβέρδου αναφέρεται σε δικογραφία για το «Ντυνάν», ενώ το όνομα του κ. Γεωργιάδη υπάρχει και σε άλλη δικογραφία για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πάντως, ο κ. Μπαλωμενάκης ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει να κατατεθεί στην επιτροπή και η δικογραφία που διαβιβάστηκε για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014.

Ο σημερινός μάρτυρας, δικαστικός επιμελητής στον πλειστηριασμό για την αξία του «Ντυνάν», Κωνσταντίνος Κωνσταντάκος, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών είπε ότι οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που τέθηκαν σε πλειστηριασμό προέκυψαν από συμβολαιογράφο, τόνισε, ωστόσο, ότι για την αξία των άυλων αντικειμένων δεν ζήτησε έκθεση από εκτιμητή- πραγματογνώμονα αλλά η επισπεύδουσα τράπεζα έκανε τις εκτιμήσεις, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από τους βουλευτές της συμπολίτευσης που μετέχουν στην επιτροπή.

Σχετικά με την κινητή περιουσία είπε ότι αποτιμήθηκε στα 3,6 εκ ευρώ επειδή ήταν σε πλασματικό ενέχυρο, ενώ για τα ειδικά περιουσιακά στοιχεία ανέφερε ότι βασίστηκε στο τίμημα που του συνέστησε ο δικηγόρος της τράπεζας.

Στέλλα Παπαμιχαήλ
http://www.athina984.gr/2017/06/22/a-loverdos-a-georgiadis-ke-m-voridis-stin-exetastiki-gia-tin-ygia/