13 Ιουλίου 2017

«Αντάρτικο» ΤΗΣ ΠΟ@ΤΣΑΣ από Ξυδάκη και Φίλη στη Βουλή

Σοβαρές ενστάσεις σε  άρθρο του νομοσχεδίου για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών που αφορά στα έργα σε αρχαιολογικούς χώρους, εξέφρασαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης και ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης.


Το επίμαχο άρθρο προβλέπει ότι μπορεί να γίνονται έργα συμπράξεων και με ιδιώτες σε περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος χωρίς να απαιτείται υπουργική απόφαση και επιστημονική γνωμοδότηση.

«Το άρθρο ανοίγει το δρόμο να γίνονται έργα πάνω στην πολιτιστική μας κληρονομιά χωρίς να υπάρχει πολιτική ευθύνη και χωρίς επιστημονική γνωμοδότηση», άνοιξε το χορό των επικρίσεων ο Νίκος Ξυδάκης, ενώ λίγο αργότερα ο Νίκος Φίλης ζήτησε την απόσυρσή του.

«Το άρθρο 67 δημιουργεί σοβαρές πολιτικές επιφυλάξεις και πρέπει να αποσυρθεί», είπε και εξαπέλυσε βολές στην κυβέρνηση για τον τρόπο που νομοθετεί. «Δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα , για τον τρόπο  που παραπέμπει  σε διαδικασία εκτάκτου ανάγκης. Δεν καταλαβαίνω γιατί το νομοσχέδιο το σημερινό  έρχεται με την διαδικασία του επείγοντος», είπε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε: «Είναι κακή  πρακτική που προέρχεται από τη σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα ή το γεγονός ότι ως νέα κυβέρνηση πρέπει να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις. Πρέπει και η κυβέρνηση  να πάρει αποφάσεις δεν μπορούμε να παραβαίνουμε την καλή νομοθέτηση».