29 Ιουλίου 2017

ΛΑΦΑΖΑΝΗΔΕΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΕΓΩ➤Εσχάτη προδοσία! Η ίδια η κυβέρνηση αναγνωρίζει ως «βιώσιμο» το χρέος!!!

Αντιγράφω από τη σελίδα των Λαφαζάνηδων iskra.gr:

Πανηγυρίζει ο «σοβαρός» αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, για την επιτυχή έκδοση του 5ετούς ομολόγου του ελληνικού κράτους, η οποία υπερκαλύφθηκε παρά το γεγονός, όπως λέει ο Χουλιαράκης, ότι «το ΔΝΤ χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο».


Καταρχάς είναι κωμικό να χαρακτηρίζεται επιτυχής μια έκδοση με την οποία, λόγω υψηλών επιτοκίων, καταληστεύεται ο ελληνικός λαός.

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι ο «σοβαρός» αναπληρωτής Υπουργός μας λέει σχεδόν ωμά ότι η θέση του ΔΝΤ περί μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Διότι, αν το χρέος ήταν «εξαιρετικά μη βιώσιμο», όπως μας λέει το ΔΝΤ, ουδείς θα δάνειζε την χώρα μας παρά με επιτόκια πολύ υψηλότερα ακόμα και από αυτά τα υψηλά που δανείστηκε στην πρόσφατη έκδοση.

Με δυο λόγια, το αβίαστο, κατά Χουλιαράκη, συμπέρασμα είναι ότι οι αγορές διαψεύδουν το ΔΝΤ και θεωρούν το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

Εξαιρετική ηλιθιότητα, εκτός και αν είναι «πρακτόρευση» των συμφερόντων των πιστωτών, που μπορεί κακόπιστοι να υποθέσουν.

Ακόμα πιο βλακώδης και πιο ωμή είναι η δήλωση του άλλου «σοβαρού», Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Υπ. Οικ., Φραγκ. Κουτεντάκη, ο οποίος τόνισε ότι η επιστροφή στις αγορές έγινε για να «βελτιώσει τη βιωσιμότητα του χρέους της».

Με λίγα λόγια, το χρέος είναι βιώσιμο και η επιτυχής έκδοση βελτίωσε αυτήν τη βιωσιμότητα.

Και οι Γερμανοί να τους βάζανε να τα πούνε, θα τα λέγανε πιο συγκρατημένα.

Γιατί αυτή η έξοδος της χώρας μας στις αγορές, την ώρα που η Έκθεση του ΔΝΤ κρίνει το χρέος εξαιρετικά μη βιώσιμο, αποτελεί μια ανέλπιστη και ανεκτίμητη προσφορά σε Μέρκελ και Σόιμπλε και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο για τους τελευταίους.

Μέρκελ και ιδίως Σόιμπλε, βλέπουν κατενθουσιασμένοι στην ελληνική έκδοση ομολόγου ένα ισχυρό ράπισμα στο ΔΝΤ για την εκτίμησή του περί μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Και κυρίως, Μέρκελ και πρωτίστως Σόιμπλε, πλέοντας σε πελάγη απέραντης ευτυχίας, βλέπουν την ελληνική κυβέρνηση την ίδια, να ζητωκραυγάζει για την επιτυχή έκδοση, να αναγνωρίζει ουσιαστικά την βιωσιμότητα του χρέους και την δυνατότητά της να το αποπληρώνει κανονικά, βγαίνοντας στις αγορές και ληστεύοντας τον ελληνικό λαό.

Μεγαλύτερη προδοσία δεν θα μπορούσε να υπάρξει!

Η κυβέρνηση αυτή, όπως και οι προηγούμενες, όλες ξεπουλημένες, δεν είχαν ποτέ πρόταση όχι μόνο για κούρεμα, αλλά ούτε για υποτυπώδη ελάφρυνση ενός παράνομου και μη βιώσιμου χρέους.

Τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα, ξεπουλώντας, χωρίς αιδώ, την χώρα και τις προοπτικές της, έρχεται και λέει ότι το χρέος είναι στην ουσία βιώσιμο και μπορούμε να το αποπληρώσουμε, χωρίς καμία διευκόλυνση, από τις αγορές.

Χαράς ευαγγέλια για το ευρωενωσιακό κατεστημένο.

Γι’ αυτό, άλλωστε, πίεσαν αφόρητα την κυβέρνηση να σπεύσει άρον-άρον στην έκδοση, όπως για τον ίδιο λόγο η Γερμανία και οι πιστοί δορυφόροι της μάζεψαν γρήγορα-γρήγορα τα funds και «σκίστηκαν» για την συμμετοχή τους, η οποία άλλωστε δεν ήταν μεγάλη, ήταν, αντίθετα, πολύ επικερδής και βεβαίως «εξασφαλισμένη» με το Αγγλικό Δίκαιο.

Πέραν αυτών, η Γερμανία απέκτησε και ένα άλλο θανάσιμο όπλο, εκτός των «θεσμών», για να εκβιάζει την χώρα, το όπλο των αγορών.

Τώρα η Ελλάδα έχει δύο θηλιές νεοαποικιακής κηδεμονίας σφιγμένες γερά στο λαιμό της: την θηλιά των «θεσμών» από τη μία και την θηλιά των αγορών από την άλλη.

Ποια από τις δύο είναι η χειρότερη είναι μάλλον προφανές.

Πάντως ο ελληνικός λαός πρέπει να βγάλει και τις δύο θηλιές από τον λαιμό του και να τις περάσει για πολιτικό «κρέμασμα» στην κυβέρνηση και το μνημονιακό κατεστημένο.

Ν.Ζ.
iskra.gr