29 Ιουλίου 2017

«Δένουν» τον Γιάνη και τον Γκλεν για παραβίαση του απορρήτου

Οι ηχογραφήσεις του πρώην υπουργού ενδέχεται να προκαλέσουν παρέμβαση της Δικαιοσύνης για αποκάλυψη μυστικών της κυβέρνησης

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν οι πρωταγωνιστές της «περήφανης διαπραγμάτευσης» της πρώτης περιόδου της κυβέρνησης Τσίπρα, καθώς, παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις για τα απόκρυφα σχέδια περί διπλού νομίσματος που εξυφάνθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου, αρκετά σημαντικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Αυτά αφορούν κυρίως τις ηχογραφήσεις συζητήσεων του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, µε τον πρωθυπουργό και στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί στο βιβλίο του «Adults in the room», αλλά και τον ρόλο του στενού συνεργάτη του και µετέπειτα -και µέχρι σήµερα συµβούλου του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Νοτιοκορεάτη Γκλεν Κιµ.

Τον Ιανουάριο του 2016, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Αλ. Παπαχελά, ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε, προκαλώντας αίσθηση, ότι όχι µόνο ηχογραφούσε όλα τα Eurogroup (πλην του πρώτου) στα οποία είχε λάβει µέρος, αλλά είχε κάνει και αντίγραφα των ηχογραφήσεων αυτών, τα οποία στη συνέχεια έδωσε στα µέλη της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης. Ισχυρίστηκε, µάλιστα, πως αποφάσισε να ηχογραφήσει τις συνομιλίες στο Eurogroup για να θυμάται τι είχε ειπωθεί και να µπορεί να ενημερώνει µε ακρίβεια την κυβέρνηση και τη Βουλή, όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τα ντοκουμέντα στο µέλλον. «∆εν γνωρίζω να σας πω. ∆εν έχω στόχο να τα χρησιμοποιήσω προς το παρόν», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/denoun-ton-giani-ke-ton-gklen-gia-paraviasi-tou-aporritou