27 Ιουλίου 2017

Κ. Καραμανλής: Το "Βατερλό" της Αμφίπολης - Όλγα: Η Αμφίπολη κινδυνεύει

Αφησαν την Αμφίπολη εκτός ΕΣΠΑ. Αυτό καταγγέλλει ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κώστας Αχ. Καραμανλής επιρρίπτοντας ευθέως ευθύνες στην υπουργό Πολιτισμού.


Συγκεκριμένα, ο βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, όπου σημειώνει ότι η απόρριψη του φακέλου του υπουργείου Πολιτισμού για την ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων για τη συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου Καστά στην Αμφίπολη αποτελεί «Βατερλό» για την κυβέρνηση. Και σημειώνει ότι η ευθύνη για αυτή την αποτυχία βαρύνει το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο έκρινε σκόπιμο να υποβάλει ένα γονατογράφημα, τινάζοντας στον αέρα μια μοναδική ευκαιρία χρηματοδότησης του μνημείου της Αμφίπολης.

Βηματοδότης - tovima.gr

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Αμφίπολη κινδυνεύει, το Υπουργείο Πολιτισμού κωφεύει

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, για την ανάγκη συντήρησης του μνημείου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επικίνδυνη αποδεικνύεται η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,  για τη βιωσιμότητα του πολιτιστικού αποθέματος της Χώρας.

Κάτω από αδιευκρίνιστες αιτίες, το Υπουργείο υπέβαλε μη ώριμο φάκελο για την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ  της συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου της Αμφίπολης.

Οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, καθώς θα προκληθούν μεγάλες φθορές στο μνημείο, αφού δεν θα θωρακιστεί με έργα προστασίας από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μας οφείλει εξηγήσεις άμεσα.

Αυτή τη φορά, οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ένα μνημείο τέτοιου εκτοπίσματος, κινδυνεύει άμεσα.
           
Είναι πλέον προφανές ότι κάποιοι βάζουν τις προσωπικές εμμονές τους πάνω από το μοναδικό πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας».