30 Ιουλίου 2017

ΝΔ για τα SMS Βαρουφάκη-Τσίπρα: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ότι έπαιζαν τη χώρα στα ζάρια-Επιβεβλημένη η εξεταστική επιτροπή για τη σκοτεινή περίοδο

«Τα 7 sms των κ. Βαρουφάκη και Τσίπρα πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015 που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αποτελούν την πιο δυνατή απάντηση σε όσους κατηγορούσαν τη ΝΔ ότι κινδυνολογούσε όταν προειδοποιούσε ότι ο κ. Τσίπρας παίζει τη χώρα στα ζάρια», σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση.


«Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για τα πραγματικά σχέδιά του και τη μεθόδευση της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη την οποία διαπραγματευόταν με τον κ. Σόιμπλε», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ, σχετικά με τα μηνύματα που αντάλλαξε ο πρωθυπουργός με τον τότε υπουργό Οικονομικών, για την πρόταση Σόιμπλε για «τάιμ άουτ» από το ευρώ, το 2015. Τα SMS περιλαμβάνονται σε απόσπασμα του βιβλίου του κ. Βαρουφάκη που δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα»

«Οι νέες αποκαλύψεις καθιστούν επιβεβλημένη την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για εκείνη την σκοτεινή περίοδο, που έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Να ξέρει, τέλος, ο κ Τσίπρας ότι αντί για το "τάιμ άουτ" που του πρότεινε ο κ. Σόιμπλε, οι Έλληνες του σφύριξαν ήδη τη λήξη του παιχνιδιού», καταλήγει η ΝΔ.