12 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΤΟΥΡΛΗΣ Κυρίτσης: Όσο μικρές κι αν είναι οι ροές, η Λέσβος θα «στουμπώνει»

Σε «συναγερμό» βρίσκονται κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ «για το κατά πόσον το ζήτημα των πλειστηριασμών μπορεί να συνεχίσει χωρίς να θίγει την λαική κατοικία».


«Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παραμείνει απαθής σε έναν καταιγισμό πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών» δήλωσε χαρακτηριστικά στο
ΘΕΜΑ 104,6.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι «αν χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση θα υπάρξει. Η κυβέρνηση κρίνει ότι για τη στιγμή το νομικό πλαίσιο καλύπτει, εάν κριθεί ότι δεν είναι επαρκές θα δούμε».

Όσον αφορά το προσφυγικό αρχικά επιτέθηκε στο Δήμαρχο Λέσβου καλώντας τον «να μας εξηγήσει γιατί δεν αφήνει να τοποθετηθούν οι οικίσκοι» και στη συνέχεια εκτίμησε ότι «όσο μικρές κι αν είναι οι ροές από την Τουρκία επειδή ο χώρος είναι μικρός, στουμπώνει».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους κρίνονται οι αιτήσεις ασύλου ο κ. Κυρίτσης είπε ότι «δεν γίνεται να τρέχεις μια τόσο περίπλοκη διαδικασία για τις ζωές των ανθρώπων περισσότερο από κάποιο βάθμο γιατί πρέπει να υπάρχουν και ορισμένες εγγυήσεις για να μη βρεθεί κάποιος άνθρωπος κρεμασμένος ανάποδα».

Σε ερώτηση τέλος για το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Κυρίτσης αρχικα είπε ότι «δεν έχω αντιληφθεί να γίνεται συζήτηση στο ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές» προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «όταν υπάρχει παράθυρο εκλογικής νίκης οι κυβερνήσεις κάνουν κάποιες κινήσεις. Επειδή έχουμε έχουμε πράγματα μέχρι το καλοκαίρι του 2018 δεν ξέρω πώς  θα εξελιχθεί το πράγμα».

«Είναι πειρασμός για την κυβέρνηση να κάνει εκλογές η έξοδος από τα Μνημόνια μετά το καλοκαίρι του 2018 αλλά υπάρχει και η πρόκληση να κυβερνήσει χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.