20 Σεπτεμβρίου 2007

Τελικά είναι από την Έυβοια ο Μπένυ ή δεν είναι; Μας μπέρδεψε...Έγραψα χθες ότι ο Βενιζέλος είναι από την Εύβοια. Αυτό φαίνεται να πιστεύει και ο Νικολάου της Καθημερινής ο οποίος έγραψε ότι άλλαξε το όνομά του σε Βενιζέλος, σε ανύποπτο χρόνο (Ιούνιος του 2007). Ο ίδιος ο Μπένυ το αρνείται με επιστολή του στην Καθημερινή που αναδημοσιεύει και στο blog του λέγοντας:

«Ας μάθει λοιπόν και ο κ. Νικολάου ότι η πατρική μου οικογένεια κατάγεται από την επαρχία Καρυστίας του Νομού Ευβοίας όπου απαντάται συχνά το επίθετο.»

Το θέμα είναι ότι όσο και να έψαξα δεν μπόρεσα να βρω σε ποια σχολεία ήταν μαθητής στη Θεσσαλονίκη σε κανένα βιογραφικό του μιας και όλα τα βιογραφικά του που υπάρχουν στο διαδίκτυο λένε «Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 1.1.1957 και μπήκε στη Νομική Θεσσαλονίκης το 1974». Αντίθετα με μια απλή αναζήτηση μπορεί κανείς να δεί πχ. ότι ο Τιτάνας τελείωσε το Πειραματικό Αθηνώ και ο GAP το Κολλέγιο Αθηνών κλπ. Γιατί άραγε ο Μπένυ δεν μας λέει ποιό σχολείο τελείωσε ... μήπως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά;