30 Μαρτίου 2008

Αλέξη με πορδές δεν βάφονται αυγά...

Σύμφωνα με την Καθημερινή:

«Εντύπωση προκάλεσε η επιλογή του προέδρου του ΣΥΝ να μην εμφανιστεί χθες στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Αλ. Τσίπρας, επικαλούμενος -μέσω των συνεργατών του- «ένα ιδιαιτέρως σφιχτό πρόγραμμα», επέλεξε να εκπροσωπηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών από αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, αποτελούμενη από τους κ. Γ. Μπανιά, κ. Ν. Χουντή και κ. Γ. Μπαλάφα.

Η απόφαση της κυβέρνησης να ενημερώσει τις ηγεσίες των κομμάτων για τις εξελίξεις στο μείζον θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ απαιτούσε την εκπροσώπηση του ΣΥΝ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, όπως συνέβη με τα υπόλοιπα κόμματα. Το επιχείρημα ότι η ενημέρωση ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή από το υπουργείο Εξωτερικών, αποτελεί -σύμφωνα και με στελέχη της Κουμουνδούρου- μάλλον «ατυχή αιτιολογία» για τη δεδομένη πολιτική συγκυρία.

Αυτή η επιλογή του κ. Τσίπρα καταγράφεται από αρκετούς -εντός και εκτός Κουμουνδούρου- ως η πρώτη του σημαντική αστοχία. Ένας πρόεδρος κόμματος -και μάλιστα νεοεκλεγμένος- θα όφειλε να μεταβάλει το οποιοδήποτε «σφιχτό» του πρόγραμμα, προκειμένου να παραστεί στην ενημέρωση που θα του παρείχε η υπουργός Εξωτερικών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως κύκλοι της Κουμουνδούρου έκαναν λόγο χθες για «τις πρώτες ενδείξεις αδυναμίας χειρισμών σε λεπτά πολιτικά ζητήματα».»

Καταρχάς να πούμε ότι το «σφιχτό πρόγραμμα» ήταν να πάει την Πέμπτη στα Δικαστήρια, με συνοδό τον Στρατούλη, προκειμένου να συμπαρασταθεί στην ΟΜΕ - ΟΤΕ, για την εκδίκαση της προσφυγής της Διοίκησης του ΟΤΕ κατά της απεργίας των εργαζομένων. Το απόγευμα δεν μπορούσε να λείψει από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση , όπου οι 300 του Συνασπισμού φυλούσαν Θερμοπύλες...στο Σύνταγμα. Ενώ ο Πρόεδρος δεν έπρεπε να κουραστεί την Πέμπτη μιας και την επομένη έπρεπε να υποστεί την βάσανο του υπερατλαντικού ταξιδιού...στη Θεσσαλονίκη (με τη μηχανή;) προκειμένου να λύσει άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκεί οι «ανθρακωρύχοι με τις λευκές ποδιές» στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς»

«Εντύπωση»
προκαλεί η μη εμφάνιση του Τσίπρα βέβαια εκ πρώτης όψεως. Γιατί αν το σκεφτεί κάποιος καλύτερα τότε είναι απόλυτα φυσιολογική, τόσο από την πλευρά του κόμματος όσο και από την πλευρά του Presidente.


Όσον αφορά το κόμμα, είναι σαφές ότι ο Συνασπισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι στη γειτονική χώρα πρέπει να αναγνωριστεί το δικαίωμα του «αυτοπροσδιορισμού» και τα όποια ψελλίσματα περί σύνθετης ονομασίας και βέτο γίνονται στο βωμό του να μην δυσαρεστήσουμε την συντριπτική πλειοψηφία του λαουτζίκου (τύφλα να χει η Φυντανίδενα) μπας και πάρουμε κανένα ψηφαλάκι παραπάνω. Άρα η απαξίωση από το κόμμα της όλης κουβέντας για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας είναι φυσιολογική και δεν πρέπει να προκαλεί «εντύπωση»...

Όσον αφορά τον Presidente εκεί το πρόβλημα μέρα με τη μέρα γίνεται μεγαλύτερο και δεν μπορεί να κουκουλωθεί όπως η θέση για το Σκοπιανό. Και στην προηγούμενη ενημέρωση των ηγεσιών των πολιτικών κομμάτων από την Μπακογιάννη, ο Presidente Alexis είχε εμφανιστεί με τον τοποτηρητή του Administrator Αλέκου, τον Μπανιά, όπως είχαμε γράψει και εδώ.

Είναι προφανές ότι ο Admin, ως ο γενικός γαμάουα στο κόμμα, δεν εμπιστεύεται τον νεαρό Presidente, τον οποίο θεωρεί μεν καλό για τη βιτρίνα, την κόμμωση και τη φαβορίτα, αλλά ανίκανο για την «υψηλή» πολιτική. Μην ξεχνάμε άλλωστε την γκάφα του στην προηγούμενη ενημέρωση τον Φεβρουάριο, όταν βγαίνοντας είχε δηλώσει ότι αν από το 1992 είχε εισακουστεί η θέση του κόμματός του, για σύνθετη ονομασία, δεν θα βρισκόμασταν σήμερα εδώ, τη στιγμή που το κόμμα του την περίοδο 1992-94 συμμετείχε σε όλα τα συλλαλητήρια που γίνονταν για να μην περιλαμβάνει η ονομασία των Σκοπίων τον όρο Μακεδονία!!! Και εντάξει στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να μπερδεύτηκε γιατί τότε άνηκε στο ΚΚΕ, που όντως πίστευε στην σύνθετη ονομασία και γι' αυτό και δεν συμμετείχε στα συλλαλητήρια, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που τα μαργαριτάρια του δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Η απάντηση, στυλ καφενέ, «Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε», στην πρόταση του Παπανδρέου για συνεργασία, όπως είπε και ο Βενιζέλος εμπεριέχει την απαξίωση και την υπεροψία ταυτόχρονα. Και εντάξει η πρόταση του Παπανδρέου μπορεί να ήταν ύποπτη, καιροσκοπική και τρύπια, ένας αρχηγός κόμματος όμως, που θέλει να εκπροσωπεί το 20% του λαού, το φοιτητικό κίνημα, το εργατικό κίνημα, το λεσβιακό κίνημα και την Πακιστανική κοινότητα στην Ελλάδα, δεν επιτρέπεται να απαντάει έτσι...

Οι λαϊκίστικες δηλώσεις περί διαπραγματεύσεων με τον Τσάβες για απευθείας εισαγωγή φτηνού πετρελαίου, αγγίζουν επίσης τα όρια της γελοιότητας, ενώ αποδείχθηκαν φούμαρα και αερολογίες με το που ζέστανε ο καιρός...Και εντάξει ο Presidente μπορεί να είπε καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα και να πάρει και την ψήφο κανενός συνταξιούχου, αλλά εμείς οι νεότεροι τι φταίμε να σπάμε το κεφάλι μας προσπαθώντας να καταλάβουμε γιατί ακυρώνει την συνθήκη του Kyoto, στέλνοντας αδιάβαστη την οικολογία και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, που αποτελούν το σήμα κατατεθέν του κόμματός του, χάριν του φτηνού πετρελαίου...εκτός αν ο Presidente θεωρεί το φτηνό πετρέλαιο «ανανεώσιμο» και το ακριβό «ρυπογόνο»...

Το τοπ βέβαια του Presidente, που με κάνει να αμφιβάλλω και για το IQ του Αλαβάνου μιας και τον αφήνει ακόμα και μιλάει, ήταν η εξομολόγησή του στους Νέους Φακέλλους του Σκαϊ:

«Δεν έχουμε πρόταση για την εξουσία»

είπε και άφησε άφωνη την ταλαίπωρη την Παπαϊωάννου

Μέρα με τη μέρα θα αποδεικνύεται το έλλειμμα και οι αερολογίες του στυλ «θα προτείνουμε στην ελληνική κοινωνία μια εναλλακτική πρόταση η οποία θα προκύψει από αυτόνομες διαδικασίες», που ούτε μεταξύ τους δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνουν.

Καθώς οι απαιτήσεις αυξάνονται και οι εμφανίσεις θα πυκνώνουν τόσο θα αποκαλύπτεται η γύμνια του επαναστάτη Chipras και το ότι οι ικανότητές του στο χτένισμα και στο ξύρισμα είναι αντιστρόφως ανάλογες των πολιτικών του ικανοτήτων και του πολιτικού του ενστίκτου.

Αυτό εξάλλου αποδεικνύει και η μέχρι τώρα πορεία του που είναι δυσανάλογα ασήμαντη με την τόσο υψηλή θέση στην οποία τον εκτόξευσε ο Admin Αλέκος:

- Πρόεδρος της Νεολαίας του Συνασπισμού που κατάφερε να φέρει το Συνασπισμό 5η δύναμη στις φοιτητικές εκλογές, αφού τους περνάνε μέχρι και οι Συσπειρώσεις.

- Πολιτικός μηχανικός χωρίς να έχει εργασθεί ουσιαστικά, χωρίς να έχει διαγράψει κάποια πορεία στον επαγγελματικό βίο...κάποιες εργολαβίες με απευθείας ανάθεση από τον δεξιό Δήμαρχο Βύρωνα, περισσότερο σαν εξαργύρωση γραμματίων προς τον ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα μπορούν να θεωρηθούν (μιας και συνέβαλλαν στο να φαγωθεί ο κομμουνιστής Δήμαρχος στο Βύρωνα) παρά ως απόδειξη επαγγελματικής ικανότητας...

- Πολιτικός μηχανικός χωρίς καμία προσφορά στην επιστήμη μιας και δεν έχει συγγράψει όχι μόνο κάποια εργασία αλλά ούτε καν κάποιο επιστημονικό άρθρο...

- Πολιτικοί αγώνες ανύπαρκτοι...όπως «καμαρώνει» στο βιογραφικό του ούτε μέχρι τη Γένοβα δεν έφτασε μιας και ήταν ένας από αυτούς που οι Ιταλοί αστυνομικοί, για να τους προστατεύσουν και να μην τους σκιστούνε τα καλσόν, δεν τους άφησαν καν να κατέβουν από το καράβι στην Ανκόνα και τους έστειλαν subito πίσω να δούνε τα γεγονότα από τις τηλεοράσεις τους...

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν μόνο «εντύπωση» δεν πρέπει να προκαλεί η απουσία του Presidente από την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών...δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως επί παντός επιστητού πρώτα μιλάει ο Admin και αν περισσέψει χώρος και χρόνος μπορεί να ακούσουμε και τον Presidente.

Ο Admin βέβαια σαν πιο έμπειρος ξέρει πως με «πορδές δεν βάφονται αυγά», όπως λέει και η γιαγιά μου, γι' αυτό και έχει πάρει τελευταία όλο το παιχνίδι επάνω του...

είμαι βέβαια περίεργος να δω σε λίγους μήνες πως θα δικαιολογήσει την επιστροφή στα παλιά του λημέρια
του 5% εννοείτε...