06 Μαΐου 2008

Τώρα Alexis ποιoς είναι ο γκαντέμης; οεεοο;

Πριν 10 περίπου μέρες είχα γράψει για τις διακοπές των πολιτικών το Πάσχα. Έγραψα ότι ο Τσίπρας θα πάει στο Λονδίνο. Την προηγούμενη εβδομάδα άκουσα ότι ήταν στη Βιέννη και πραγματικά μπερδεύτηκα για λίγο... Τελικά δεν έδωσα σημασία νομίζοντας ότι επρόκειτο για λάθος του σταθμού που άκουγα. Την Κυριακή όμως μου λύθηκαν οι απορίες από το παρακάτω άρθρο του «Πρώτου Θέματος»:

«Αίνιγμα χωρίς λύση παρέµενε για πολλές ηµέρες ο τόπος στον οποίο πέρασε ξέγνοιαστα τις διακοπές του Πάσχα ο cool Αλέξης Τσίπρας. Το «very long weekend» του προέδρου του Συνασπισµού διεκδικούσαν επί ίσοις όροις η Βιέννη, το Λονδίνο και η Σκοτία.

Επισήµως, το κόµµα της Αριστεράς, των κινηµάτων και της οικολογίας δεν αποκάλυψε το παραµικρό για την αναχώρηση του cool Αλέξη από την Ελλάδα, δεν εξέδωσε καν µια ολιγόλογη τυπική ανακοίνωση, ότι ο κ. Τσίπρας θα ταξιδέψει στο εξωτερικό για να ξεκουραστεί.

Η περίεργη µυστικοπάθεια φούντωσε τη φηµολογία για τους λόγους που ώθησαν τον πρόεδρο του Συνασπισµού να ταξιδέψει στο εξωτερικό ινκόγκνιτο και πολλαπλασίασε τα ερωτήµατα για τον τόπο προορισµού του cool Αλέξη.

Οι πληροφορίες ήταν αντικρουόµενες και ήθελαν τον κ. Τσίπρα ή στη Βιέννη ή στο Λονδίνο, ενώ έδιναν υψηλές πιθανότητες στο ενδεχόµενο ο πρόεδρος του Συνασπισµού να ταξίδεψε στη Σκοτία για να δει από κοντά τα λοχ, δηλαδή τις λίµνες.

Στη σύντοµη θητεία του ως επικεφαλής του Συνασπισµού ο κ. Τσίπρας έχει αξιολογήσει ως «δυσάρεστο κοµµάτι» το γεγονός ότι «θέλεις κάποιες στιγµές να κλειστείς στον εαυτό σου και δεν µπορείς. Θέλεις να πάρεις το µετρό και να µην πεις «καληµέρα» σε κανέναν γιατί είσαι στραβωµένος», όπως εξοµολογήθηκε πρόσφατα στο περιοδικό των «Νέων», «Schooligans». Αυτός ίσως να ήταν ο λόγος που ο κ. Τσίπρας δηµιούργησε ένα πέπλο σιωπής για το µέρος όπου επέλεξε να περάσει το δεκαήµερο από τη Μεγάλη Δευτέρα µέχρι την Τρίτη του Πάσχα.

Το µυστήριο λύθηκε µετά την επιστροφή του προέδρου του Συνασπισµού στην Ελλάδα. Στενοί του συνεργάτες παραδέχονταν λακωνικά ότι ο κ. Τσίπρας έκανε διακοπές στο Λονδίνο και στη Γλασκόβη. Οι διακοπές στη Σκοτία έδωσαν τη δυνατότητα στον cool Αλέξη να δει από κοντά λίµνες, κάστρα, λιβάδια και... το τέρας του Λοχ Νες.

Στο προεκλογικό Λονδίνο βρισκόταν σε εξέλιξη η αµφίρροπη αναµέτρηση για τη δηµαρχία, µε πρωταγωνιστές τον προερχόµενο από τους εργατικούς «κόκκινο» Κεν Λίβινγκστον και τον υποψήφιο των συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον, τον οποίο κοροϊδευτικά αποκαλούν «κλόουν των Τόρις». Η µάχη του Λονδίνου είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ο συντηρητικός Τζόνσον εµφανιζόταν να προηγείται του απερχόµενου δηµάρχου Λίβινγκστον, ενώ τρίτος εµφανιζόταν ο οµοφυλόφιλος πρώην αξιωµατικός της αστυνοµίας Μπράιαν Πάντικ. Η αναµέτρηση στο Λονδίνο έχει προκαλέσει παγκόσµιο ενδιαφέρον, ενδεχοµένως λοιπόν ο κ. Τσίπρας συνδύασε το τερπνόν µετά του ωφελίµου, δηλαδή, ολιγοήµερες διακοπές µε ταυτόχρονη αναζήτηση δοκιµασµένων πρακτικών τις οποίες θα επιχειρήσει να µετακενώσει δηµιουργικά ώστε να αυξήσει την εκλογική δύναµη του κόµµατός του.

«Ο Αλέξης βρίσκεται στη Βιέννη», εξοµολογούνταν εµπιστευτικά στελέχη του Συνασπισµού τη Μεγάλη Εβδοµάδα. Μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, όταν αποκαλύφθηκε η πρωτοφανής υπόθεση εικοσιτετραετούς εγκλεισµού και βιασµού της 42χρονης Ελίζαµπετ από τον πατέρα της Γιόζεφ Φριτζλ, η Βιέννη δεν είχε ξεφύγει από τον συνήθη ήρεµο καθηµερινό ρυθµό της. Αν τα στελέχη του κόµµατος δεν είχαν πέσει θύµατα σκόπιµης παραπληροφόρησης από συνεργάτες του κ. Τσίπρα, τότε είναι προφανές ότι ένα µεγάλο τµήµα της Κουµουνδούρου «συνωµότησε» για να καλύψει τα ίχνη του προέδρου στο εξωτερικό.

«Από τότε που έγινα πρόεδρος ψάχνω χρόνο να πάω µια βόλτα, να διαβάσω ένα βιβλίο, να παίξω µπάλα...» δήλωσε ο κ. Τσίπρας στους «Schooligans», προοπτική που µάλλον κατάφερε να πραγµατοποιήσει στο βροχερό Λονδίνο, χωρίς ακόµη να έχει αποσαφηνιστεί αν ο leader maximo της Κουµουνδούρου βρήκε συµπαίκτες για ένα µατς 5Χ5.

Τα στελέχη του Συνασπισµού πάντως δεν ενοχλήθηκαν καθόλου από την απόφαση του κ. Τσίπρα να εγκαταλείψει την Ελλάδα σχεδόν για δέκα ηµέρες αναζητώντας τη γαλήνη και την ηρεµία µακριά από τα βλέµµατα των αδιάκριτων δηµοσιογράφων. «Η κουλτούρα µας προστάζει την ανεκτικότητα, ιδίως όταν πρόκειται για τις διακοπές του που αποτελούν αναπόσπαστο κοµµάτι της ιδιωτικής του ζωής», αναφέρει στέλεχος από τη λεγόµενη εσωκοµµατική αντιπολίτευση του Συνασπισµού. Αλλη πηγή της Κουµουνδούρου δηλώνει άγνοια για τον τόπο «απόδρασης» του κ. Τσίπρα και αιτιολογεί την απόφασή του να ταξιδέψει στο εξωτερικό επειδή µόνο εκεί µπορεί πραγµατικά να ξεκουραστεί.

Με αρκετή δόση µεγαθυµίας, τα στελέχη του Συνασπισµού υποστηρίζουν ότι το τελευταίο διάστηµα ο cool Αλέξης είχε πολύ φορτωµένο πρόγραµµα. «Aπό την εκλογή του µέχρι σήµερα όργωσε όλη την Ελλάδα», λένε χαρακτηριστικά και άρα δικαιούται λίγες ηµέρες ξεκούρασης, ιδίως από τη στιγµή που δεν υπήρχε πολιτική επικαιρότητα.

Το επιχείρηµα της αναστολής της δραστηριότητας των πολιτικών κοµµάτων πολύ λίγο µπορεί να πείσει τους προσεκτικούς παρατηρητές. Τις τελευταίες ηµέρες η Ελλάδα καταδικάστηκε για µη εφαρµογή της Συνθήκης του Κιότο και η κριτική του Συνασπισµού, στο όνοµα του οποίου περιλαµβάνεται ως προσδιοριστική η λέξη «οικολογία», έδειξε να υπολείπεται σηµαντικά αυτής που ανέµενε η κοινή γνώµη.

Ο κ. Τσίπρας ευρισκόµενος στο εξωτερικό άφησε πίσω του και την υπόθεση της συνεργασίας του ΟΤΕ µε τη γερµανική «Deutsche Telekom», µε την οποία έχει και δικαστικές περιπέτειες µετά την αγωγή που υπέβαλε εναντίον του ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος διεκδικώντας 1 εκατ. ευρώ.»

Τώρα να κάνω και εγώ τρεις παρατηρήσεις επί του θέματος πριν σχολιάσω το μεγάλο θέμα του άρθρου:

1. Η μαλακ... που τους δέρνει και περιγράφει το άρθρο, πρέπει να είναι τεράστια. Πιστεύω ότι πρέπει να είναι πρωτοφανές, γελοίο και ανόητο να μην λένε που θα πάει διακοπές ο Alexis και να διαδίδουν εσκεμμένα αναλήθειες. Λες και αν δεν μας λέγανε θα νομίζαμε ότι πήγε στα Τίρανα ή στη Λα Πάζ. Alexis είναι αυτός trendy είναι σε κανένα Λονδίνο, Παρίσι, Πράγα ή Βιέννη θα πήγαινε. Εκτός αν φοβόντουσαν μη μαθευτεί στο Λονδίνο ότι πάει και τον κυνηγάνε τα κοριτσάκια από πίσω για αυτόγραφο...

2. Απ' ότι φαίνεται πετάνε στα σύννεφα άσχετα με τις παπαριές που λένε ότι δεν παίρνουν τα μυαλά τους αέρα από τις δημοσκοπήσεις. Σχόλια του τύπου: «να ταξιδέψει στο εξωτερικό επειδή µόνο εκεί µπορεί πραγµατικά να ξεκουραστεί», μόνο εν πτήση πάνω σε χοντρό καλάμι μπορούν να γίνουν...

3. Το άρθρο κάνει ένα μικρό λάθος, όταν κατακρίνει τη μεγάλη διάρκεια των διακοπών του τη στιγμή που στην Ελλάδα υπήρχαν μεγάλα πολιτικά θέματα (ΟΤΕ-Κυότο). Έχω ξαναπεί ότι κατά την άποψή μου την πολιτική την καθορίζει ο Αλαβάνος και το ότι «άλλο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλο ο Συνασπισμός» είναι μπαρμπούτσαλα που δεν τα πιστεύουν ούτε οι ίδιοι...

Το σπουδαιότερο όμως φίλοι μου είναι ότι ο «Red Ken» Livingstone έχασε από τον Βο Jo τις εκλογές για τη δημαρχία του Λονδίνου. Δεν έχασε κάποιος που απλά ήταν 8 χρόνια δήμαρχος στο Λονδίνο. Θα σας μεταφέρω με τη βοήθεια της Wikipedia ποιος έχασε και ποιος κέρδισε για να καταλάβετε το μέγεθος

Ο Livingsone ήταν, όχι μόνο από το 2000 έως το 2008 δήμαρχος του Λονδίνου αλλά και ο τελευταίος δήμαρχος του Μητροπολιτικού Λονδίνου το 1986 και η αιτία που η Θάτσερ κατήργησε τον Θεσμό του Μητροπολιτικού Δήμου το 1986.

Της είχε σπάσει τόσο πολύ τα αρχιδ... που έτσι απλά με Νόμο κατήργησε το θεσμό και μέχρι το 1997 που ο Μπλερ τον επανέφερε υπήρχαν διάφοροι δήμοι ανεξάρτητοι μεταξύ του όπως και στην Αθήνα. Όταν λέμε ότι της τα είχε σπάσει εννοούμε ότι της τα έσπαγε και δημοσίως. Μέχρι και φωτεινό πίνακα που έδειχνε το αριθμό των ανέργων στην Αγγλία είχε εγκαταστήσει στην οροφή του Δημαρχείου απέναντι από το Westminster (την Βρετανική Βουλή), στη άλλη όχθη του Τάμεση, τη δεκαετία του 80, ώστε να την κάνει να μπαίνει από την πίσω πόρτα :)). Φανταστείτε το Νικήτα, άμα βγει ο Γιωργάκης Πρωθυπουργός (χαχα καλό ε;), να του βάλει πίνακα που να δείχνει τους ανέργους στην Πλατεία Συντάγματος ή απέναντι από το Μαξίμου στον Βασιλικό Κήπο (σόρυ τώρα τον λένε Εθνικό ή Λαϊκό ή κάτι τέτοιο :))...το φαντάζεστε;


Για να καταλάβετε για το άτομο μιλάμε πρέπει να ξέρετε ότι το 1981 στις εκλογές για τον Μητροπολιτικό Δήμο του Λονδίνου, υποψήφιος δήμαρχος ήταν ο Andrew McIntosh που έκανε και όλη την προεκλογική εκστρατεία και κέρδισε και τις εκλογές. Την επομένη των εκλογών στο «Δημοτικό συμβούλιο» ο Livingstone έβαλε υποψηφιότητα και τον έφαγε λάχανο. Έτσι εξελέγη πρώτη φορά δήμαρχος Λονδίνου το 1981...

Η τότε θητεία του χαρακτηρίστηκε από δηλώσεις του ότι οι Άγγλοι μεταχειρίζονται του Ιρλανδούς, επί 800 χρόνια χειρότερα απ' ότι ο Χίτλερ τους Εβραίους, από την ανακύρηξη «αντιφασιστικού έτους» :) (ήθελα να πάω και μου απαγόρευσαν την είσοδο :)), επιχορηγήσεις οργανώσεων όπως «Babies Against the Bomb» και την ανακήρυξη του Λονδίνου ως «αποπυρηνικοποιημένης πόλης» κατά τα πρώτυπα της Αβάνας και της Καισαριανής...


Το 2000 αν και πήρε περισσότερους ψήφους στις εσωκομματικές εκλογές για υποψήφιος Δήμαρχος ο Μπλερ κατέβασε κάποιον άλλο, αλλά ο «Red Ken» κατέβηκε ανεξάρτητος και κέρδισε άνετα για να επιβάλει τα διόδια στο City, να ιδρύσει Ληξιαρχείο για να δηλώνονται τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια κατά τα πρότυπα και πάλι της Καισαριανής και να κάνει και «Δεξίωση Ειρήνης για τους αντιπάλους του Bush» κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αγγλία το 2003.

Το 2004 ξανακέρδισε τις εκλογές για Δήμαρχος με 55%, σαν επίσημος υποψήφιος των εργατικών αυτή τη φορά, αφού είχε ξαναγίνει δεκτός στο κόμμα που τον είχε διαγράψει το 2000. Η δεύτερη θητεία του χαρακτηρίστηκε από δηλώσεις ότι οι Ισραηλινοί κάνουν εθνοκάθαρση, ο Σάρον είναι εγκληματίας πολέμου, ενώ συναντήθηκε με γνωστό ιμάμη του Λονδίνου που επικροτεί τις επιθέσεις αυτοκτονίας, χαρακτήρισε δημοσιογράφο «δεσμοφύλακα στρατοπέδου συγκέντρωσης» επειδή δούλευε στο συγκρότημα της Daily Mail (που τη δεκαετία του 30 υποστήριζε τον Χίτλερ), διοργάνωσε διάφορα αντιρατσιστικά φεστιβάλ, πρότεινε να στηθεί άγαλμα του Mandela στην Πλατεία Trafalgar, πλακώθηκε με πολλούς πρέσβεις μιας και οι ξένοι διπλωμάτες αρνούνται να πληρώνουν τα διόδια που ισχύουν για την είσοδο στο City, απολογήθηκε για το σκλαβοπάζαρο που έκαναν οι Άγγλοι. Τέλος σαν καλός σοσιαλΗστής δεν απέφυγε και τα οικονομικά σκάνδαλα ενώ αποκαλύφθηκε και ότι κάποιοι συνεργάτες του είναι δηλωμένοι Μαρξιστές...

Το κορυφαίο όμως για το οποίο αποτελεί και ίνδαλμα του Alexis είναι η συμφωνία του το 2007 με τον Chaves να του δίνει φτηνό πετρέλαιο, πάλι κατά τα πρότυπα της Καισαριανής, για τα λεωφορεία του Λονδίνου και ο Δήμος σε αντάλλαγμα να παρέχει συμβουλές στη Βενεζουέλα για θέματα ανακύκλωσης, διαχείρισης απορριμάτων και συγκοινωνιών. Στο θέμα αυτό βέβαια ο Alexis και η Καισαριανή υπερθεμάτισαν και απαίτησαν από τον Chaves φτηνό πετρέλαιο για όλο το λαό...

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, που ο Alexis σίγουρα έχει αφίσα του στο δωμάτιό του, έχασε από τον τρελό Bo Jo (Boris Johnson), ο οποίος είναι κάτι σαν τον Borat της πολιτικής. Εκτός του ότι έχει fan clubs, σε ερώτηση στην τηλεόραση δεν θυμόταν τον τίτλο του βιβλίου που είχε «γράψει», προεκλογικά δήλωνε ότι «αν ψηφίσετε συντηριτικά στις εκλογές θα μεγαλώσει το στήθος της γυναίκας σας» :))), έχει εμφανιστεί στο Top Gear και μέσα στον πανικό του, οδηγώντας σε πίστα ένα Suzuki, πατούσε την κόρνα και μετά ρώταγε ποιος του κόρναρε, ενώ έχει παραδεχθεί και ότι σούφρωσε από το σπίτι του Tariq Aziz (ΥΠΕΞ του Σαντάμ) μία ταμπακιέρα όταν πήγε στη Βαγδάτη σαν δημοσιογράφος.

Το κορυφαίο όμως είναι ότι μια φορά βγαίνοντας από το σπίτι του για να τα χώσει σε δημοσιογράφους που περίμεναν απ' έξω κλειδώθηκε έξω απ' το σπίτι :)))

Αυτός λοιπόν ο τρελός «Jo Bo» κέρδισε την εικόνα του Alexis τον «Red Ken». Τώρα εγώ έχω μια απορία

αν ο Μητσοτάκης είχε σαν πρότυπο τον «Red Ken» και πήγαινε στο Λονδίνο προεκλογική περίοδο και ο «Red Ken» έχανε, τι θα έλεγαν οι φούστηδες της ελληνικής TV; οοεεεοο;

Τώρα θα πούνε ποιος είναι ο γκαντέμης ή δεν θέλουν να χαλάσουν την εικόνα;

Ο Μητσοτάκης φταίει που έχασε ο «Red Ken» ή μήπως ο Alexis είναι γκαντέμης;