14 Ιουλίου 2008

«Μήπως ο Κλουζώ του ΠΑΣΟΚ να αντικαταστήσει κανένα γράμμα στο Επώνυμό του;»

Στις 9 Ιουλίου 16 φωστήρες βουλευτές με μπροστάρη τον Attorney General του ΠΑΣΟΚ, Καρχιμάκη, ο οποίος υπογράφει και πρώτος-πρώτος, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, με θέμα (κρατηθείτε...):

«Οι έξω από τα όρια παρεμβάσεις της μακράς χειρός της Κυβέρνησης, της ηγεσίας δηλαδή της δικαιοσύνης, τους οδήγησε στην εξοργιστική ανάθεση εισαγγελικής έρευνας με τελικό στόχο όπως απεδείχθη από τα γεγονότα, αρχειοθέτησης του μεγαλύτερου και σημαντικότερου όγκου σκανδάλων ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, στην εισαγγελική εξομολογήτρα του Ζαχόπουλου κ.Ράικου που ανήκει στο γνωστό κλειστό κύκλο συγκεκριμένου υπηρετικού εισαγγελικού προσωπικού που αναλαμβάνει εργολαβικά πολιτικές υποθέσεις με τις γνωστές ηθικές των δύο ταχυτήτων

Στην ερώτηση η Εισαγγελέας Ράικου αναφέρεται συνεχώς ως «εξομολογήτρια» του Ζαχόπουλου. Ο Καρχιμάκης την αναφέρει έτσι επειδή προφανώς είναι επηρεασμένος από τις «καφετζούδες», «αστρολόγους», «χαρτορίχτρες» και την γνωστή σε παλαιότερους Βαγγέλω που είχε γύρω του κάποτε ο αλήστου μνήμης Ανδρέας Λιάνης-Παπανδρέου.

Όλη η ερώτηση στηρίζεται στο ότι η Ράικου είχε φιλικές σχέσεις με τον Ζαχόπουλο και συνεπώς δεν έπρεπε να εξετάσει τις πτυχές του «σκανδάλου» Ζαχόπουλου. Σ' όλη την ερώτηση δεν υπάρχει κάτι που να στοιχειοθετεί την ύπαρξη φιλικής σχέσης Ζαχόπουλου-Ράικου. Τα περί «φιλικής σχέσης» είναι αποκυήματα της φαντασίας του Κλουζώ του ΠΑΣΟΚ. Τον χειμώνα όταν το «σκάνδαλο» ήταν στο φόρτε του όλοι έλεγαν ότι ο Ζαχόπουλος ζήτησε βοήθεια από φίλο του Αστυνομικό, για τον εκβιασμό που δεχόταν από την Τσέκου, ο οποίος τον παρότρυνε να τον καταγγείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα. Ο Ζαχόπουλος επισκέφθηκε την εισαγγελία και τυχαία μίλησε με την Ράικου στην οποία εξιστόρησε τα γεγονότα ίσως και ανώνυμα (χωρίς να αναφέρει ονόματα και πρόσωπα). Η εισαγγελέας ως όφειλε του είπε ότι μόνο αν κάνει επώνυμη καταγγελία μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα του εκβιασμού. Ο Ζαχόπουλος θέλοντας να αποφύγει την δημοσιότητα αποχώρησε χωρίς να κάνει τίποτα. Από αυτά τα γεγονότα ο Κλουζώ συμπεραίνει ότι υπάρχει «φιλική σχέση» Ζαχόπουλου-Ράικου!!!

Μα αν ρε Κλουζώ υπήρχε «φιλική σχέση» γιατί η εισαγγελέας δεν έκανε το ρουσφέτι στον Ζαχόπουλο να χώσει την Τσέκου στα έγκατα του Κορυδαλλού πριν γίνει ότι έγινε και πριν καταλάβει κανείς τίποτα;

Στην συγκεκριμένη ερώτηση δίνει και τη δική του απάντηση ο γνωστός ΠΑΣΟΚος, όπως παραδέχεται και ο ίδιος σε χθεσινό του άρθρο στο Πρώτο Θέμα, δικηγόρος, Δημητρακόπουλος. Δεν άντεξε τις ΠΑΣΟΚικές παλινωδίες σχετικά με την ανεξαρτησία-εξάρτηση της Δικαιοσύνης και τους τα χωσε κανονικά γράφοντας:

«Επειδή πιστεύω ότι το µόνο απόρρητο που δικαιούµαι να έχω από τους αναγνώστες είναι αυτό της ιδιωτικής µου ζωής, θέλω να γνωρίζουν ότι είµαι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ... Κανένας -συνεπώς- δεν µπορεί να µε κατηγορήσει για τις σκέψεις που θα ακολουθήσουν ότι εξυπηρετώ φιλοκυβερνητικές σκοπιµότητες.

Ειλικρινά, ένιωσα πολύ άσχηµα όταν διάβασα το περιεχόµενο της ερώτησης των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, γιατί γνωρίζω το ήθος τους, την πολιτική τους καλλιέργεια, την επιστηµονική τους συγκρότηση και γιατί αυτοί αποτελούν την ανανέωση, τη συνέχεια και
την ελπίδα στο ΠΑΣΟΚ.

Αναφέρουν στην ερώτηση -µεταξύ των άλλων- οι βουλευτές για την εισαγγελική λειτουργό: «Η εισαγγελική εξοµολογήτρια του Ζαχόπουλου κυρία Ράικου, που ανήκει στον γνωστό κύκλο συγκεκριµένου υπηρετικού εισαγγελικού προσωπικού που αναλαµβάνει εργολαβικά πολιτικές υποθέσεις µε τις γνωστές ηθικές των 2 ταχυτήτων».

Βαρύτατοι και απαξιωτικοί χαρακτηρισµοί σε βάρος µιας εκπροσώπου της ∆ικαιοσύνης από εκλεγµένους αντιπροσώπους του λαού, οι οποίοι κήδονται (φροντίζουν) -εκτός των άλλων- για την ουσιαστική ανεξαρτησία της ∆ικαιοσύνης!

Η ταπεινότητά µου θα διατυπώσει επιχειρήµατα που αντλούνται από δηµοσιεύµατα στον Τύπο και οι αναγνώστες καλούνται να απαντήσουν στο άνω ερώτηµα.

Α. Τον Οκτώβριο του 2007 ο κ. Ζαχόπουλος, γενικός γραµµατέας του υπουργείου Πολιτισµού, πηγαίνει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και συναντάει την καθ’ ύλην αρµόδια, προϊσταµένη της Ποινικής ∆ίωξης, κυρία Ράικου, για να της αναφέρει αξιόποινες πράξεις τρίτων σε βάρος του. Υπάρχει κάτι το µεµπτό σε αυτό, ενυπάρχει προνοµιακή µεταχείριση στο πρόσωπο του γενικού γραµµατέα µε αυτή τη συνάντηση; Δεκάδες πολίτες καθηµερινά συναντούν τους εισαγγελείς Ποινικής ∆ίωξης, για να καταθέσουν µηνύσεις, αναφορές κ.λπ. Ο κ. Ζαχόπουλος, ως είχε δικαίωµα, εξέθεσε προφορικά στην αρµόδια εισαγγελική λειτουργό τα σε βάρος του -κατά τη γνώµη του πάντοτε- τελεσθέντα αδικήµατα. Η εισαγγελέας, για να µπορέσει να κινήσει δικονοµικά τις ποινικές διαδικασίες, έπρεπε τα καταγγελλόµενα προφορικώς αδικήµατα από τον κ. Ζαχόπουλο να λάβουν τη µορφή εγγράφου καταθέσεως.
Ουδέποτε το τµήµα Ποινικής ∆ίωξης της Εισαγγελίας Αθηνών παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση ή άσκησε ποινική δίωξη χωρίς έγγραφη καταγγελία. Γιατί εµείς, οι σοσιαλιστές, να ζητάµε ξεχωριστή Ποινική ∆ικονοµία για τους γενικούς γραµµατείς των υπουργείων; Γιατί αξιώνουµε από την προϊσταµένη Ποινικής ∆ίωξης -κατ’ εξαίρεση- να κινηθεί αυτοβούλως, αυθαιρέτως, χωρίς έγγραφη αναφορά από την πλευρά του παθόντος; Αν, καθ’ υπόθεση εργασίας, κατά τρόπο αντιδικονοµικό η κυρία εισαγγελέας διέτασσε προκαταρκτική έρευνα µε βάση τα λεχθέντα του κ. Ζαχόπουλου, ποια θα ήταν η θέση της αν ο Ζαχόπουλος -εκ των υστέρων- τη διέψευδε; Οι εισαγγελείς της χώρας είναι υποχρεωµένοι από το Σύνταγµα και τους νόµους να ακροώνται τους πολίτες. Από πότε η συνταγµατική επιταγή της ακρόασης των πολιτών χαρακτηρίζεται ειρωνικά από βουλευτές «εξοµολόγηση» και η συγκεκριµένη εισαγγελέας «εξοµολογήτρα»;

Β. Η κυρία Ράικου «ανήκει στον γνωστό κλειστό κύκλο υπηρετικού εισαγγελικού προσωπικού που αναλαµβάνει εργολαβικά πολιτικές υποθέσεις», όπως διατείνονται οι ερωτώντες βουλευτές;

1. Η κυρία Ράικου, ως εισαγγελέας Ποινικής ∆ίωξης, έλαβε συγκεκριµένη παραγγελία από την Εισαγγελία Εφετών Αθήνας να διερευνήσει καταγγελίες για αποχαρακτηρισµούς αρχαιολογικών χώρων, κατόπιν αποφάσεως του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συµβουλίου (ΚΑΣ), καθώς και νεωτέρων µνηµείων, κατόπιν αποφάσεως του Κεντρικού Συµβουλίου Νεωτέρων Μνηµείων (ΚΣΝΜ). Με βάση τους νόµους 3028/02, άρθρο 50, 3094/03, άρθρο 1 παρ. 2, 3207/03, άρθρο 10 παρ. 6, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώµη που διατύπωσαν ή πράξη που διενήργησαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τα µέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συµβουλίου και του Κεντρικού Συµβουλίου Νεωτέρων Μνηµείων. Εχει ευθύνη -συνεπώς- η κυρία Ράικου που εφαρµόζει τους νόµους τους οποίους ψήφισαν οι ερωτώντες βουλευτές και προσφέρουν ποινική ασυλία στα µέλη του ΚΑΣ και του ΚΣΝΜ, πρόεδρος των οποίων υπήρξε ο Ζαχόπουλος; Και οι ανωτέρω νόµοι να µην ίσχυαν, αυτή η καταγγελία αναφερόταν στο κτίριο Μακρυγιάννη, το οποίο αποχαρακτηρίστηκε για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του νέου µουσείου στην Ακρόπολη. Βλέπει κανείς εδώ εξυπηρέτηση ιδιωτικών συµφερόντων;

2. Οσον αφορά στην καταγγελία για τη σύναψη συµβάσεως για ανάθεση καθηκόντων συµβούλου τεχνικής υποστήριξης του γραφείου γενικού γραµµατέα του υπουργείου Πολιτισµού, στο πλαίσιο του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, για όσους διαβάζουν προσεκτικά εφηµερίδες προκύπτει: Από το 2002 έως το 2006 το υπουργείο Πολιτισµού απευθείας αναθέτει καθήκοντα συµβούλου τεχνικής υποστήριξης στην εταιρεία «Στάδιο Α.Ε.». Η άνω ανάθεση στηρίζεται στο Π.∆. 346/98, σύµφωνα µε το οποίο για λόγους δηµοσίου συµφέροντος, όταν υπάρχει κατεπείγων λόγος, ιδία απώλεια κοινοτικών κονδυλίων, προβλέπεται η ανάθεση χωρίς δηµοσίευση προκήρυξης και διαδικασία διαπραγµάτευσης.

3. Επίσης, όσον αφορά στις καταγγελίες για τον περιβόητο Ειδικό Λογαριασµό του υπουργείου Πολιτισµού, από τον οποίον εκταµιεύονται εκατοµµύρια ευρώ χωρίς σαφές θεσµικό πλαίσιο ελέγχου και διαφάνειας, η καταγγελλόµενη από το ΠΑΣΟΚ εισαγγελέας ως εργολαβικά αναλαµβάνουσα υποθέσεις υπέρ της Ν.∆. διέκρινε ποινικές ευθύνες σε τρεις κορυφαίους υπουργούς της Ν.∆. και απέστειλε τη δικογραφία στη Βουλή. Είµαι βέβαιος ότι όσοι είχαν την καλοσύνη να µε διαβάσουν µέχρι αυτό το σηµείο θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά. Η καταγγελλόµενη από το ΠΑΣΟΚ ως στρατευµένη εισαγγελέας ζητά την ποινική δίωξη κορυφαίων εν ενεργεία υπουργών της Ν.∆.


Αντί να φωνασκεί η Ν.∆., διαµαρτύρεται το ΠΑΣΟΚ για το εισαγγελικό πόρισµα.


Φίλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ούτε αφελής είµαι ούτε ανυποψίαστος, τον δε χώρο της ∆ικαιοσύνης τον γνωρίζω καλύτερα από εσάς. Βεβαίως και υπάρχουν δικαστικοί λειτουργοί που στοιχίζονται -ασµένως- µε την εκάστοτε κρατούσα πολιτική δύναµη.


Όταν όµως µε σφοδρότητα, δηµόσια στηλιτεύουµε ανθρώπους και συνειδήσεις, όταν ακυρώνουµε προσωπικές και επαγγελµατικές διαδροµές, οφείλουµε ο καταγγελτικός µας λόγος να είναι απόλυτα στοιχειοθετηµένος µε χειροπιαστές αποδείξεις, άλλως το κρίσιµο και ευµετάβολο ποσοστό των ψηφοφόρων που κρίνει και αξιολογεί, πριν ψηφίσει,
δεν θα κερδηθεί ποτέ.

Φίλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τι θα σκεφτεί και τι θα νιώσει ο σκεπτόµενος ψηφοφόρος µε το άκουσµα ότι «η στρατευµένη-εξοµολογήτρα» εισαγγελέας κυρία Ράικου άσκησε ποινική δίωξη για την αγορά των µετοχών της εταιρείας «Γερµανός» από την «Cosmote»; Κατ’ αρχάς σύγχυση για το πώς µια «εισαγγελέας της Ν.∆.» υιοθετεί τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ και ασκεί διώξεις για την πολυδιαφηµισµένη αγοραπωλησία-«µεταρρύθµιση» της κυ
βέρνησης! Ακολούθως θα αισθανθεί απογοήτευση για δύο λόγους:

α) είναι θλιβερή η εικόνα των πολιτικών ταγών να διαψεύδονται τόσο παταγωδώς από τα γεγονότα

β) είναι τραγικό οι πολιτικοί που κόπτονται για την ανεξάρτητη ∆ικαιοσύνη τελικά να θέλουν ∆ικαιοσύνη a la carte (κατά παραγγελία).

Τέλος, θέλω να γνωρίζουν οι αναγνώστες ότι δεν έγραψα αυτό το άρθρο για να υπερασπιστώ την κυρία Ράικου. ∆εν έχει τέτοια ανάγκη. Τον νοµικό λόγο, το ήθος και την ευπρέπειά της αναγνωρίζει όλη η νοµική κοινότητα. Με ενοχλούν όµως οι άδικες επιθέσεις σε βάρος πολιτών όταν είναι γνωστό -εκ των προτέρων- ότι αυτοί αδυνατούν δηµόσια να αντιπαρατεθούν.

Με ανησυχεί επίσης το ενδεχόµενο η πολιτική διελκυστίνδα (ανταγωνισµός) Ν.∆. - ΠΑΣΟΚ να µεταφερθεί πάλι στο πεδίο της ∆ικαιοσύνης.»


Καταλάβατε τι έκανε ο Κλουζώ; Καταλάβατε πως ο Κλουζώ και το ΠΑΣΟΚ με ερωτήσεις προσπαθεί να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη; Για να το καταλάβετε όλοι το ξαναγράφω άλλη μια φορά περιληπτικά.

Μερικές μέρες πριν την ερώτηση του Κλουζώ η Ράικου είχε στείλει την υπόθεση Ζαχόπουλου στη Βουλή μιας και κατά αυτήν υπήρχαν ποινικές ευθύνες πολιτικών της ΝΔ όσον αφορά τη διάθεση κονδυλίων από ειδικούς λογαριασμούς του ΥΠΠΟ. Δηλ. η Ράικου κατηγορούσε τρεις υπουργούς της ΝΔ ότι παρέβησαν τον καθήκον τους...

Μερικές μέρες μετά η ίδια Ράικου ήταν σύμφωνα με την ερώτηση του Κλουζώ «η μακρά χείρα της Κυβέρνησης στην ηγεσία της δικαιοσύνης», η «προσωπική εξομολογήτρα του Ζαχόπουλου» που «συνδεόταν με ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης με τον κ. Ζαχόπουλο», είχε «ύποπτο ρόλο», «απέκρυψε ως μη όφειλε τις φερόμενες αναφορές του Ζαχόπουλου», «υπέπεσε σε πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα» (!!) και είναι ουσιαστικά η ηθική αυτουργός της απόπειρας αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου μιας και «μη αναφέροντας καταγγελλόμενα ούτε σε αρμόδιες δικαστικές αρχές ούτε ενεργώντας η ίδια ως όφειλε ως θεματοφύλακας δηλαδή της έννομης τάξης, και δια της παραλείψεως της ενεθάρρυνε τις ενέργειες των εκβιαστών που φέρεται ότι οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα».

Ακόμα μερικές μέρες μετά η Ράικου άσκησε δίωξη εναντίον 5 στελεχών του ΟΤΕ και της Cosmote για την αγορά του «Γερμανού» μετά από κατάθεση μήνυσης του ΠΑΣΟΚ!!! Η «μακρά χείρα» της ΝΔ στη δικαιοσύνη, η «ύποπτη» «εξομολογήτρα», που ανήκει στο «υπηρετικό εισαγγελικό προσωπικό» της ΝΔ ουσιαστικά ασπάστηκε τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ...

Καταλάβατε πως ο Κλουζώ προσπαθεί να επηρεάσει τη δικαιοσύνη; Παρότι η Ράικου είχε κάνει τη δουλειά της στην υπόθεση Ζαχόπουλου και είχε μιλήσει για ευθύνες υπουργών της ΝΔ, της τα χώνει προληπτικά, σε ερώτηση μερικές μέρες μετά και πριν αυτή απαγγείλει κατηγορίες για την εξαγορά του «Γερμανού»... εφαρμόζει το φύλαγε τα ρούχα σου για να 'χεις τα μισά...

Τι να πει κανείς;

Μήπως ότι ο Κλουζώ του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντικαταστήσει το «μ» στο Επώνυμό του με κάποιο άλλο γράμμα;

Τι θα λέγατε το «μ» να το κάνει «δ»;
ΥΓ. Στις δηλώσεις του Παπακωνσταντίνου του ΠΑΣΟΚ, στις 11 Ιουλίου, για δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά της διοίκησης του ΟΤΕ και της COSMOTE και της εταιρείας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», η Ράικου, δηλ. το «μακρύ χέρι της ΝΔ στη δικαιοσύνη που αναλαμβάνει εργολαβικά τις υποθέσεις», έγινε απλά και ανώνυμα... η «αρμόδια Εισαγγελέας»