28 Αυγούστου 2008

Όπως το ΠΑΣΟΚ και ο Ολυμπιακός...


Την μοίρα του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί και η αγαπημένη ομάδα του καθεστώτος, ο Ολυμπιακός. Ο χθεσινός αποκλεισμός από το Champions League της ομάδας του εκλεκτού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και ιδίως των εκσυγχρονιστών, και τα όσα προηγήθηκαν του παιχνιδιού με την Ανόρθωση, επιβεβαίωσαν αυτά που όλοι γνωρίζουμε και πιστεύουμε, αλλά λίγοι τολμούν να πουν. Ότι ο Ολυμπιακός, ως ΠΑΕ και όχι ως ομάδα, για να μην παρεξηγηθούν οι αγνοί φίλοι της πειραϊκής ομάδας, συμπεριφέρεται όπως το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ, με αλαζονεία, χωρίς ίχνος σύνεσης και με καθεστωτική αντίληψη.

Αυτό αποδεικνύουν άλλωστε πολλές πράξεις βίας στις οποίες εμπλέκονται υπάλληλοι των εταιριών του εθνικού προμηθευτή μας, μέχρι και μέλος του Δ. Σ. της ΠΑΕ, όπως συμβαίνει στην υπόθεση Φιλόπουλου. Κι αν κάποιος καλόπιστος πει «και τι φταίει η ΠΑΕ για το τι κάνει κάποιος υπάλληλός της;», σίγουρα όμως μπορεί να πει κάποιος «και τι κάνει η ΠΑΕ για να μην εκτρέπονται οι φίλαθλοι και οι υπάλληλοί της;»

Τι κάνει λοιπόν; Προσλαμβάνει υπεύθυνο ασφαλείας τον αστυνομικό διευθυντή ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα μέτρα «τάξης» στο διαβόητο παιχνίδι της Ριζούπολης, το 2003. Ξέρετε, τότε που μεταξύ άλλων είχαμε εισβολή στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού από τους «σεκιούριτι» της ΠΑΕ. Τι άλλο κάνει; Διατηρεί ακόμη στο Δ. Σ. της έναν εκ τον κατηγορουμένων για την υπόθεση Φιλόπουλου, βασικό στέλεχος της «Θύρας 7». Προφανώς δεν αισθάνεται την παραμικρή ευθύνη ως ΠΑΕ για τις ενέργειες που του αποδίδονται;

Η καθεστωτική αντίληψη της ΠΑΕ, η οποία στελεχώνεται από επίλεκτα μέλη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που βρήκαν δουλειά στον «θείο Σωκράτη» -είναι γνωστά τα ονόματα, για όποιον ενδιαφέρεται-μόλις έχασαν τις εκλογές φυσικά φέρνει και τη φθορά. Κι όπως το ΠΑΣΟΚ από εκεί που νόμιζε ότι ήταν ο κυρίαρχος του σύμπαντος, βρέθηκε στην αντιπολίτευση και δεν δείχνει σημεία ανάκαμψης, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με την ομάδα του εθνικού μας προμηθευτή. Ο στόχος ήταν τόσα χρόνια να παίρνει η ομάδα τα πρωταθλήματα «όπως όπως», να μπαίνει στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League και να εισπράττει ο πρόεδρος. Κάπως έτσι ξεπληρώθηκαν και τα χρέη Κοσκωτά, όσα δηλαδή δεν είχε προλάβει να σβήσει στο σύντομο πέρασμά της η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κι άλλο που δεν ήθελε ο κόσμος να βλέπει διακρίσεις, καθώς το τι κρυβόταν από πίσω, ελάχιστα τον ενδιέφερε.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο Κόκκαλης και το ΠΑΣΟΚ που είναι από πίσω του. Και ήδη ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος, γιατί δεν ανέχεται να διασύρουν την ομάδα Λούβαρης, Τσιρώνης ή Κουντούρης...