15 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ

Τα παρακάτω πολύ ενδιαφέροντα, τα βρήκα στο skinious.blogspot.com και το αναδημοσιεύω. Αφορά την γνωστή δασκάλα Χαρά Νικοπούλου και τα όσα τραβάει από τους μουσουλμάνους της Θράκης, αλλά και από τον Δήμαρχο Ορφέος, που σωστά μαντέψατε, είναι της Ν.Δ....


Στο τελευταίο τεύχος της μηνιαίας πομάκικης εφημερίδας «ΖΑΓΑΛΙΣΑ» (γραφτείτε συνδρομητές, αξίζει, το e-mail τους είναι kepoer@yahoo.gr) οι Πομάκοι φίλοι μας δημοσιεύουν ένα άρθρο με την δική τους άποψη για τα όσα υφίσταται η ηρωϊκή δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, στο πομακοχώρι Μέγα Δέρειο. Ως γνωστόν, η δασκάλα προσπαθεί να ενισχύσει την ελληνική συνείδηση των παιδιών του χωριού, αλλά η Τουρκική πέμπτη φάλαγγα με γενίτσαρους Πομάκους στην υπηρεσία της, αντιδρά. Το κακό είναι ότι αντιδρά και ο Δήμαρχος (έχουν γίνει γνωστά αυτά). Δείτε τι γράφουν:

<<Γράψαμε στο προηγούμενο τεύχος της Ζαγάλισα ότι οι πραγματικοί διασπαστές της κοινωνίας μας είναι οι φορείς του τουρκικού εθνικισμού στην περιοχή, γιατί επιδιώκουν να καλλιεργήσουν το μίσος ανάμεσα σι μουσουλμάνους και χριστιανούς χρησιμοποιώντας ψέματα και συκοφαντίες. Για αυτό το λόγο δεν αντέχουν το να είναι οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί φίλοι. Όμως ο ρατσισμός τους δεν είναι μόνο εναντίον όσων δηλώνουν Πομάκοι ή Ρωμά αλλά και εναντίον των χριστιανών συμπολιτών μας.

Χριστιανή συμπολίτισσα μας και θύμα τον τουρκικού φανατισμού είναι και η δασκάλα Χαρά Νικοπούλον στο Πομακοχώρι Μέγα Δέρειο του νομού Έβρου. Η γυναίκα αυτή έκανε το ... μοιραίο λάθος να μένει όλο το χρόνο στο χωριό και να βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί τους συγχωριανούς της. Έπεσαν να την φάνε οι πράκτορες τον κεμαλισμού!!

Συνέβη όμως και το εξής παράδοξο: Όταν ένας ..κύριος από το Μέγα Δέρειο της έσπασε το χέρι (κορυφαία στιγμή ανδρισμού), ο πρώτος που βγήκε και συμπαραστάθηκε δημόσια στο δράστη δεν ήταν ο τούρκος πρόξενος αλλά ο ...δήμαρχος Ορφέα κ. Πουλιλιός Ευάγγελος. Π

έρα δηλαδή από τα ψέματα των τουρκόφωνων εφημερίδων που παρουσιάσανε το θέμα σαν η δασκάλα να έδειρε τον κύριο αυτό από το Μεγάλο Δέρειο, πέρα από το ότι διάφοροι γενίτσαροι Πομάκοι εφαρμόσανε την πάγια τουρκική πολιτική, να εξαναγκάσουνε δηλαδή ένα μέρος των χωρικών να στραφεί εναντίον μιας ανυπεράσπιστης γυναίκας, υπήρξε και η στήριξη από τον κ. δήμαρχο, 0 οποίος επανέρχεται τώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αδέσμευτη» (21 - 8 - 08) και δηλώνει ότι «οι γονείς των μαθητών του Μεγ. Δερείον είναι αποφασισμένοι να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο από τη νέα σχολική χρονιά, όσο παραμένει σε αυτό η ίδια δασκάλα». Κατά σύμπτωση τα ίδια λένε και οι τουρκόφρονες της περιοχής!

Πρέπει λοιπόν να υποβάλλουμε κάποια ερωτήματα στον κ. δήμαρχο:

1. Μήπως κατά λάθος με αυτά που λέει βοηθάει, τις επιδιώξεις των τουρκοφρόνων που είναι οι διχαστές της κοινωνίας μας;

2. Ανέφερε ο κ. δήμαρχος ποτέ δημόσια τη λέξη Πομάκος; Υπάρχουν Πομάκοι στο νομό Έβρου κ. δήμαρχε ή όχι;

3. «Αγαπάω» τους Πομάκους σημαίνει τους εκτουρκίζω;>>