17 Οκτωβρίου 2008

«Η αναζήτηση του λήμματος «Εξεταστική», στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, βγάζει 483 αποτελέσματα...τώρα ξαφνικά θέλουν προανακριτική... »

Φωνάζουν οι ΠΑΣΟΚοι ότι η Εξεταστική επιτροπή ισοδυναμεί με κουκούλωμα ενώ η Προανακριτική ισοδυναμεί με ξεκουκούλωμα... τη λογική τους την εξήγησε κάποιος με σχόλιο στη χθεσινή μου ανάρτηση.

Είπα και εγώ να ψάξω στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ για το λήμμα «Εξεταστική» να δω τι έλεγαν μέχρι προχθές οι ΠΑΣΟΚοι...
Η πρώτη έκπληξη ήταν τα αποτελέσματα:

η αναζήτηση του λήμματος «Εξεταστική», στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, βγάζει 483 αποτελέσματα!!!

Αφού συνέλθουμε από το πρώτο σοκ, ας δούμε ενδεικτικά μερικές δηλώσεις ΠΑΣΟΚων για να καταλάβουμε τι παίζεται και πως δικαιολογούσαν την «Εξεταστική» που ζητούσαν για διάφορες υποθέσεις...:

- Ομιλία Γιωργάκη στη Βουλή-3.05.2006:
«Πάψτε να κρύβεστε στο παρελθόν, διότι σας αποκαλύπτει το παρόν και δεν έχουμε και δεν έχω τίποτα να κρύψω. Κάντε, κ. Καραμανλή, εξεταστική επιτροπή για οτιδήποτε θέλετε. Αυτό σας το έχω προτείνει από τον Μάιο του 2004, για να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι, που συνεχώς επαναλαμβάνετε κ. Καραμανλή. Κάντε το. Είσαστε κυβέρνηση...
Έχετε στοιχεία, κ. Καραμανλή, για κάποια παρανομία; Κάντε Εξεταστική Επιτροπή. Να δούμε, κ. Καραμανλή, πόσα «αγαπημένα» και «ευγενή» στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κρύβονται πίσω από αυτές τις υποθέσεις»

- Ομιλία Γιωργάκη στη Βουλή, σχετικά με την υπόθεση των «απαχθέντων» Πακιστανών-22.06.2006:
«Το κόμμα σας εμπόδισε πριν λίγες μέρες την διερεύνηση της υπόθεσης των Πακιστανών από Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Η δικαιολογία; Το θέμα εκκρεμεί στη δικαιοσύνη, μας είπατε. Είπατε ότι, θέλουμε εμείς να υποκαταστήσουμε το φυσικό δικαστή, το θεσμικό ανακριτή... Αρκετά οι εκβιασμοί, σας κ. πρωθυπουργέ, κ. Καραμανλή. Αρκετά οι απειλές σας περί εξεταστικών και ειδικών δικαστηρίων.
»

- Ομιλία Γιωργάκη στη Βουλή, σχετικά με «κουμπάρους»-22.06.2007:
«
Κανένας που έχει ευθύνη, δεν θα γλιτώσει. Ούτε κουμπάροι, ούτε γραμματείς, ούτε υπουργοί. Η Δικαιοσύνη θα απονεμηθεί σε εκείνους που έχουν εγκληματήσει. Ο κ. Καραμανλής, όμως, αρνείται την Εξεταστική Επιτροπή, που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ. Επιμένει να προστατεύσει τους εγκεφάλους του σχεδίου, τον κ. Κουρή, τον κ. Δούκα, τον κ. Αλογοσκούφη, αλλά η συνέχιση της συγκάλυψης φέρνει, και αυτή, ακόμη μεγαλύτερες πολιτικές και ποινικές ευθύνες.»

- Ομιλία Γιωργάκη στη Σαλαμίνα-7.-7.2007:
«Γι' αυτό και αρνήθηκε την Εξεταστική Επιτροπή στην Βουλή. Δεν την αντέχει, γι' αυτό και ξεκίνησε πόλεμο αντιπερισπασμού, για να συγκαλύψει τις αλήθειες και τις δικές του ευθύνες...
Ορίστε, σας προκαλούμε. Κάντε Εξεταστική Επιτροπή τώρα και για όλα. Αλλιώς, κ. Καραμανλή, είσαστε αναξιόπιστος. »
(ΣΣ. Αυτό είναι που κάνει σήμερα ο Γιωργάκης και θα μπορούσαμε να του επιστρέψουμε τα λόγια του: «...αρνείσαι την εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή. Δεν την αντέχεις. Γι' αυτό και ξεκίνησες πόλεμο αντιπερισπασμού με την αίτηση για προανακριτική, για να συγκαλύψεις τις αλήθειες και τις δικές σου ευθύνες... Ορίστε σε προκαλούμε. Ψήφισε την εξεταστική επιτροπή τώρα και για όλα. Αλλιώς, κ. Γιωργάκη, είσαι αναξιόπιστος.»)

- Δήλωση Α. Διαμαντοπούλου, σχετικά με τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για την διαλεύκανση της κατάστασης που επικρατεί στο Υπουργείο Πολιτισμού-7.01.2008:
«Φυσικά, η περαιτέρω κλιμάκωση μπορεί να αφορά συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών ή ακόμη και Εξεταστική Επιτροπή.»

- Δήλωση Α. Διαμαντοπούλου, σχετικά με τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Ζαχόπουλου-15.01.2008:
«Το θέμα είναι πολύ σημαντικό. Το επόμενο βήμα του ΠΑΣΟΚ, είναι Εξεταστική Επιτροπή

- Δήλωση Γιωργάκη, σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών-17.01.2008:
«
Τον καλώ (ΣΣ Εννοεί τον Καραμανλή), λοιπόν, σήμερα, να δεχθεί τη νέα μας πρόταση να συσταθεί Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, για την διαλεύκανση του εγκλήματος των υποκλοπών»

- Ομιλία Γιωργάκη στο
Δίκτυο Αυτοδιοίκησης της ΚΟΕΣ-2.02.2008:
«Όταν το ΠΑΣΟΚ ζήτησε, προ ολίγων ημερών, να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή, είτε για το θέμα του Υπουργείου Πολιτισμού, είτε για το θέμα της SIEMENS, για το μαύρο χρήμα, το οποίο συζητείται, η κυβέρνηση κρύφτηκε και πάλι πίσω από τη δικαιολογία ότι υπάρχει η Δικαιοσύνη.»

- Δήλωση Ραγκούση, σχετικά με την υπόθεση της Siemens-14.02.2008:
«Το ερώτημα, για τον κ. Ρουσόπουλο και την κυβέρνηση Καραμανλή παραμένει: Γιατί δεν δέχονται την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση Siemens;»

- Δήλωση Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την υπόθεση της Siemens-27.06.2008:
«Από την αρχή της υπόθεσης Siemens και για όλες τις συναφείς υποθέσεις διαφθοράς και πολιτικού χρήματος, το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος του, Γιώργος Παπανδρέου, έχουν πάρει μια ξεκάθαρη θέση: όλα στο φως όποιους και να αφορούν, με μια προανακριτική διαδικασία (ΣΣ Εννοεί από τη Δικαιοσύνη και όχι Προανακριτική Επιτροπή στη Βουλή) χωρίς υπονοούμενα και κατευθυνόμενες διαρροές, και σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για την απόδοση των όποιων ευθυνών.»
(ΣΣ. Θέση ΠΑΣΟΚ πριν τρεις μήνες:
προανακριτική διαδικασία -δικαστική διερεύνηση, αποστολή του φακέλλου στη Βουλή, σύστασης Εξεταστικής επιτροπής, απόδοση ευθυνών .
Θέση ΠΑΣΟΚ πριν ένα μήνα -με το που ξεκίνησε η δικαστική διερεύνηση: fuck την δικαστική διερεύνηση, αποστολή φακέλλου στη Βουλή, Εξεταστική επιτροπή και απόδοση ευθυνών.
Θέση του ΠΑΣΟΚ από προχθές -με το που κατέθεσε η Ν.Δ. πρόταση για Εξεταστική επιτροπή: fuck την δικαστική διερεύνηση, fuck την αποστολή του φακέλλου στη Βουλή, go straight σε Προανακριτική επιτροπή και τάκα-τάκα απόδοση ευθυνών.
Πρόγνωση θέσης του ΠΑΣΟΚ σε ένα μήνα: Ποιος τις μαμάει τις δικαστικές διερευνήσεις, φακέλους, επιτροπές και λοιπές μακακίες... απευθείας επικήρυξη Ρουσόπουλου: Wanted. Dead or Alive. 100.000 US$)

- Δήλωση Γιωργάκη, σχετικά με την υπόθεση της Siemens-2.07.2008:
«Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, ζήτησα να γίνει Εξεταστική Επιτροπή. Όλα στο φως.»
(ΣΣ. Τελικά η Εξεταστική επιτροπή τα φέρνει όλα στο φως; Γιατί τώρα ακούμε ότι τα κουκουλώνει...)

- Δήλωση Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την υπόθεση της Siemens-29.07.2008:
«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να αποκαλυφθεί τι ακριβώς έχει συμβεί με τη SIEMENS. Γιατί αν ήθελε, θα αποδεχόταν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή. Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τώρα, και όχι αργότερα.»
(ΣΣ. Τελικά η Εξεταστική επιτροπή αποκαλύπτει τι ακριβώς συνέβη; Και αποκαλύπτει τι συνέβη σ' όλες τις υποθέσεις; Μόνο στην υπόθεση της Siemens; Μόνο όπου την ζητάει το ΠΑΣΟΚ; Μόνο όπου βολεύει το ΠΑΣΟΚ; Τελικά τι απ' όλα ισχύει;)

- Απάντηση Γιωργάκη σε ερώτηση για την υπόθεση της Siemens στη ΔΕΘ-14.09.2008:
«Έχουμε τεχνικό πρόβλημα στον ήχο
(ΣΣ. Κουφάθηκαν τα μικρόφωνα από τις βλακείες που άκουγαν...)... Εμείς κάνουμε σοβαρές, συγκεκριμένες προτάσεις και οι πράξεις μας είναι συγκεκριμένες. Όταν υπήρχε σοβαρή υποψία, πήραμε αποφάσεις. Πήρα και πήραμε συγκεκριμένες αποφάσεις. Δεν συγκαλύπτουμε τίποτα. Ζητήσαμε Εξεταστικές, ως οφείλαμε. »
(ΣΣ. Συμπέρασμα: Η Ν.Δ. ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ, ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Ή το αξίωμα αυτό ισχύει μόνο για το ΠΑΣΟΚ;)

- Δήλωση Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την υπόθεση της Ι.Μ. Βατοπεδίου-23.09.2008:
«Το ΠΑΣΟΚ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προβεί σε οποιεσδήποτε ενέργειες στη Βουλή, για να διαλευκανθούν αυτές οι πολιτικές ευθύνες, είτε αυτό αφορά Εξεταστική Επιτροπή, είτε αφορά Προανακριτική Επιτροπή. Για να γίνει αυτό, θέλουμε να έρθει ο φάκελος στη Βουλή.»
(ΣΣ. Τώρα ζητάνε Προανακριτική χωρίς όχι μόνο να έρθει ο φάκελλος στη Βουλή αλλά και χωρίς να ξέρουν τι στοιχεία έχει... ποιος τους μαμάει τους φακέλλους τώρα...)

- Δήλωση Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την υπόθεση της Siemens στον «ALPHA» -30.09.2008:
«Κύριε Μαρκόπουλε, δεν είμαστε εμείς αυτοί που αρνηθήκαμε να γίνει Εξεταστική για τη SIEMENS. Αν θυμάμαι καλά, εσείς το αρνηθήκατε. Έτσι δεν είναι;»
(ΣΣ. Ναι είδαμε ποιος δεν αρνείται και τώρα που την κάναμε εμείς...)

- Δήλωση Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την υπόθεση της Ι.Μ. Βατοπεδίου στον «ΣΚΑΪ»-2.10.2008:
«Εμείς έχουμε πει ότι, για μια σειρά από σκάνδαλα, από τη
SIEMENS μέχρι το Βατοπέδι κι άλλα πράγματα, δεν θέλουμε να παραγραφούν αυτές οι ευθύνες. Άρα, θέλουμε να έρθουν οι φάκελοι στη Βουλή, να υπάρξει μια Εξεταστική Επιτροπή, να παραπεμφθούν όσοι χρειάζεται να παραπεμφθούν, και μετά να πάμε σε εκλογές.»

- Δήλωση Γιωργάκη μόλις μια μέρα πριν την κατάθεση αίτησης για εξεταστική από τη Ν.Δ., δηλ. στις 14.10.2008:

«Η κυβέρνηση βουλιάζει κάτω από το βάρος των πράξεών της. Δυστυχώς, συνεχίζει τις προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών της.
Επιτέλους, οφείλει να δεχτεί, ως κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την πρότασή μας για σύσταση Εξεταστικών και Προανακριτικών Επιτροπών, για κάθε εκκρεμούσα υπόθεση διαφθοράς και σκανδάλων των τελευταίων ετών. »

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Ζητούσαν εξεταστική...
για τις δικές τους Κυβερνήσεις έως το 2004

(χρηματιστήριο, εξοπλιστικά κ.λπ.)

για τους «απαχθέντες» Πακιστανούς,
για την δωροδοκία των «κουμπάρων»,
για τις υποκλοπές,
για τον Ζαχόπουλο (!!),
για την Siemens,
για να έρθουν όλα στο φως,
για να αποκαλυφθεί τι ακριβώς συνέβη,
για να μην συγκαλυφθεί τίποτα, για την υπόθεση της Ι.Μ. Βατοπεδίου...

Όλα αυτά μέχρι και μια μέρα πριν η Ν.Δ. προτείνει την Εξεταστική που ζητούσαν συνέχεια!!

Ξαφνικά 2 ώρες μετά που η Ν.Δ. τους έκανε το χατήρι...
ζητούσαν Προανακριτική και είχαν προσωποποιήσει τους ενόχους!!

Τα κουραφέξαλα ότι η εξεταστική αποφασίζεται με φανερή ψηφοφορία ενώ η προανακριτική με μυστική και οι αντάρτες θα ψηφίσουν ελεύθερα ή ότι η εξεταστική καθυστερεί ή οδηγεί σε κουκούλωμα δεν μπορεί να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τη στιγμή που και οι ίδιοι ζητούσαν εξεταστικές για παλαιότερες υποθέσεις...

Άρα η ξαφνική μεταβολή της θέσης τους, από τη στιγμή που και οι ίδιοι μέχρι πριν λίγες ώρες ζητούσαν εξεταστική, που είναι και το σωστότερο όπως παραδέχεται μέχρι και ο Λοβέρδος, μόνο με δύο τινά μπορεί να εξηγηθεί:

Ή η τρικυμία στο κρανίο είναι θυελλώδης ή φοβούνται την διερεύνηση και πριν το 2004, που θα αποκαλύψει και τις δικές τους ευθύνες, τις οποίες θέλουν να κουκουλώσουν με την προανακριτική...

Εξάλλου ο Γιωργάκης το είχε πει ξεκάθαρα στην Συνέντευξη στη ΔΕΘ στις 14.09.2008:
«Ερώτηση:Γιατί το ΠΑΣΟΚ απέρριψε δια του κ. Βενιζέλου ως "ανούσια" την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή στο θέμα της Μονής Βατοπεδίου... και την ίδια στιγμή προτείνει Εξεταστικές Επιτροπές για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη; ...

Γιωργάκης: ... δεν απορρίψαμε, είναι ψέμα αυτό, δεν απορρίψαμε την Εξεταστική Επιτροπή. Το πλαίσιο μέσα στο οποίο, όμως, από ό,τι έχω καταλάβει, έχει καταθέσει πρόταση ο κ. Αλαβάνος, είναι αυτό το πλαίσιο που λέει να ξεκινήσουμε δέκα χρόνια πίσω.»


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ... ΤΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ...


ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...


ΥΓ. Το τι μακακίες ακούγονται δεν το συζητάμε... χθεσινή δήλωση του Παπακωνσταντίνου: «η Προανακριτική Επιτροπή μπορεί κάλλιστα να δει όλη την περίοδο. Η Προανακριτική Επιτροπή μπορεί να δει όπου και όποιον θέλει, να ερευνήσει και την περίοδο ΠΑΣΟΚ, εάν θεωρούν ότι είναι αναγκαίο.». Προσέξτε την προπαγάνδα... «η Προανακριτική μπορεί να ΔΕΙ»... όχι να εξετάσει...Πονηρός ο βλάχος μιας και ξέρει ότι η προανακριτική επιτροπή αποσκοπεί στο να απαγγείλει κατηγορίες σε πολιτικούς για ποινικά αδικήματα και αφού πριν το 2004 δεν μπορεί να απαγγείλει κατηγορίες, μιας και έχουν παραγραφεί, δεν έχει νόημα να εξετάσει... απλά θα ΔΕΙ τι γινόταν... μα για βλάκες ψάχνουν; Δεν τους φτάνουν τόσοι που έχουν;