06 Οκτωβρίου 2008

«Θαυμάστε ποιοι θέλουν να μας κυβερνήσουν... Vol. 2: Λιάνης... ο προστάτης των «Μακεντόνσκι πολιτικών προσφύγων»...»

Το παρακάτω μου το έστειλε ένας φίλος και είναι πολύ ενδιαφέρον για τις απόψεις κάποιων στο ΠΑΣΟΚ που κάποιοι προσπαθούν να τους εμφανίσουν ως προστάτες της Μακεδονίας, ενώ ταυτόχρονα θέλουν να μας πείσουν ότι Καραμανλής και Ντόρα είναι οι προδότες...

«ΛΙΑΝΗΣ: ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ «ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ»!

Να' ναι καλά ο άνθρωπος που μας ενημερώνει κιόλας για την "υψηλή πολιτική" του (χωρίς να ντρέπεται)!
Ο λόγος για τον βουλευτή Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Λιάνη, ο οποίος, με δελτίο Τύπου που απέστειλε στα μέσα επικοινωνίας στις 21 Σεπτεμβρίου 2008, μας δίνει ένα διάγραμμα της συνάντησής του με την ανεξάρτητη (ναι, πως) εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα κ. Μακντούγκαλ, κατόπιν σχετικής παράκλησης, από… το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Αγαθοκλή! Έμπνευση που είχε ο τελευταίος!

Πάμε παρακάτω: τη συνάντησε λοιπόν την πολύφερνη αυτή κυρία ο κ. Λιάνης, παρουσία των κ. Γκράχαμ Φοξ, εκ μέρους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, και του ακόλουθου κ. Μεσσήνη, εκ μέρους της Εθιμοτυπίας (ήμαρτον, ακόλουθος από την Εθιμοτυπία συνόδευε την κυρία, προφανώς υπάρχει έλλειψη έμπειρων διπλωματών!) του Υπουργείου Εξωτερικών. Προσέξτε πως μιλά ο κ. Λιάνης, πως επιβεβαιώνει τα πάντα, αλλά συγχρόνως αρνείται, πως αυτοαναιρείται συνεχώς.

«Ναι, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, όμως μια φορά… »

«Όχι, δεν υπάρχει κρατική πολιτική, όμως ένας διορισμένος νομάρχης...», λες και αυτός δεν είναι κράτος…

Διαβάστε και θα καταλάβετε σε ποιους κλείνει το μάτι.

Παραβιάσεις ... «δικαιωμάτων»
Τι διεμείφθη; Ας αφήσουμε τον κ. Λιάνη να μας τα περιγράψει μόνος του: "Η κ. Μακντούγκαλ με ρώτησε εάν είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν υπήρξε απαγόρευση να εγγραφεί κάποιος ως μέλος σε μια οργάνωση επειδή στον τίτλο της η οργάνωση χρησιμοποιούσε παράγωγο της λέξης "Μακεδονία". Της ανέφερα ότι ενθυμούμαι μια τέτοια δικαστική απόφαση μια φορά, με την οποία διαφωνούσα, και δεν υπήρξε ποτέ ξανά αντίστοιχο γεγονός. Εξήγησα σαφώς ότι στην περιοχή της Φλώρινας κανένα ανθρώπινο δικαίωμα δεν παραβιάζεται εδώ και δεκαετίες, αλλά ότι στο παρελθόν, υπήρξαν παραβιάσεις για το θέμα του ιδιώματος, των χορών και των τραγουδιών και θα μπορούσαμε να πούμε ότι συνιστούσαν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Από τα 1989, οπότε εκλέγομαι βουλευτής Φλώρινας, δεν πρόλαβα απαγορεύσεις στο θέμα του ιδιώματος, πρόλαβα όμως μεμονωμένες τέτοιες απαγορεύσεις στα θέματα χορών και τραγουδιών, όχι από το επίσημο κράτος, αλλά από κάποιον διορισμένο νομάρχη που είχε προσωπική πολιτική στο ζήτημα… Στη συνέχεια, η κ. Μακντούγκαλ με ρώτησε αν σήμερα συμβαίνει κάποια παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Της απάντησα ότι εντός χώρας δε συμβαίνει. Αλλά ότι ο νόμος που υπάρχει για τους πολιτικούς πρόσφυγες που δεν θεωρούνται Έλληνες στο γένος και δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, κατά τη γνώμη μου συνιστά παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος… Τέλος, με ρώτησε ποιος μπορεί να είναι ο αριθμός αυτός των πολιτικών προσφύγων, της απάντησα ότι δεν μπορώ να τον προσδιορίσω, αλλά ότι για μένα είτε μετριούνται στα δάκτυλα των δύο χεριών είτε είναι μερικές εκατοντάδες, το θέμα παραμένει το ίδιο, κυρίως ανθρωπιστικό και πρέπει να αρθεί κάποια στιγμή γι' αυτούς τους ανθρώπους η απαγόρευση εισόδου στη χώρα".

Παγίδα για... την έκθεση
Εμείς, δε νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα παραπάνω. Σημειωτέον ότι αυτά τα οποία είπε ο κ. Γιώργος Λιάνης στην αξιωματούχο του ΟΗΕ, θα συμπεριληφθούν στην έκθεση που θα καταθέσει στον Οργανισμό. Μια έκθεση που, κατόπιν άνωθεν εντολών (πως βρέθηκε αυτή εδώ, ποιος "ενδιαφέρθηκε" και γιατί δεν "ενδιαφέρθηκε" για τους Έλληνες των Σκοπίων;), θα "καίει" την Ελλάδα.

Σημειωτέον, ότι η κ. Μακντούγκαλ συνάντησε αντιπροσωπεία του αποσχιστικού "Ουράνιου Τόξου" στη Φλώρινα, που της έστησε παγίδα: ενώ όλοι κατάγονταν από το νομό, της παρουσιάστηκαν ως αντιπρόσωποι σλαβόφωνων από όλους τους νομούς της Μακεδονίας, δίνοντάς της την εντύπωση μιας μεγάλης και γεωγραφικά διάσπαρτης μειονότητας. Μπορούμε να φανταστούμε τι θα γράφει η έκθεση…

Εμπόδισαν άσκηση του Ελληνικού στρατού!
Ένα γεγονός άνευ προηγουμένου, ήρθε να σφραγίσει την επίσκεψη της κ. Μακντούγκαλ στην Ελλάδα. Μονάδα του Στρατού που μετέβη στο πεδίο βολής του χωριού Λόφων, στο νομό Φλώρινας, για προγραμματισμένη άσκηση, δέχθηκε την "επίσκεψη" 25 περίπου εξαγριωμένων κατοίκων του χωριού, που απαίτησαν την απομάκρυνση της μονάδας και μάλιστα, όταν το αίτημά τους όπως ήταν φυσικό, δεν εισακούστηκε, απέκλεισαν την πρόσβαση στο σημείο, παρκάροντας κάθετα στο δρόμο αγροτικά αυτοκίνητα. Η υπόθεση προκάλεσε την επέμβαση του εισαγγελέα. Οι σημειωτέον "κάτοικοι", που φυσικά υποκινήθηκαν από γνωστούς για την ανθελληνική και αποσχιστική δράση τους εξωμότες της περιοχής, επικαλέστηκαν όχληση και χρήση ραδιενεργών υλικών (που μολύνουν "τη γη τους") από το Στρατό, κάτι που φυσικά ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού, ο δε Στρατός ασκείται στο ίδιο πεδίο βολής εδώ και 50 χρόνια.

Πρώτον, τέτοια υλικά δεν χρησιμοποιούνται και δεύτερον, με την εξαίρεση πολύ συγκεκριμένων γαιών, όλη η γη της περιοχής ανήκει στο κράτος ή στην Εκκλησία. Σημειωτέον: οι συγκεκριμένοι εξωμότες δεν θέλουν στην περιοχή το Στρατό, ο οποίος φυλάει τα σύνορα, αλλά και την "ενεργειακή" καρδιά της χώρας, τα λιγνιτωρυχεία της περιοχής. Να υπενθυμίσουμε ότι το σημείο αυτό, αποτελούσε ιστορικά την αγαπημένη δίοδο εισβολής στη χώρα μας, όσων επιβουλεύτηκαν την εθνική μας κυριαρχία.»

Τα σχόλια δικά σας όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ και την Μακεδονία... τις επόμενες μέρες θα δούμε τι πιστεύουν αυτοί που θέλουν να μας κυβερνήσουν και για την Κύπρο... με αποδείξεις...

ΥΓ. Το κείμενο μπορεί να είναι από κάποιο άλλο blog ή από κάποια εφημερίδα (το πιθανότερο). Αν κάποιος ξέρει από που είναι ας γράψει ένα σχόλιο για να βάλω και το απαραίτητο λινκ προς την πηγή.