22 Νοεμβρίου 2008

Που σαι Μαρούδα να τους δεις!

Λοιπόν τα έχουμε δει πια όλα! Κι επειδή στη σημερινή εποχή των blog, που κάποια παιδάκια χρησιμοποιούν και νομίζουν ότι έχουμε Δημοκρατία, ας τους θυμίσω κάποια πραγματάκια που συνέβαιναν κάποτε, όταν δεν υπήρχε ΜΕΓΚΑ, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΑΛΦΑ και λοιπές...δημοκρατικές δυνάμεις της διαπλοκής.

Είμαι 35 ετών. Στις πρώτες εκλογές που ουσιαστικά έλαβα μέρος, το 1989, ήμουν 16 χρονών. Μέχρι τότε είχα ζήσει αρκετά τον βίο και την πολιτεία της "Δημοκρατικής-εδώ γελάνε-Παράταξης":

-Το 1984 με τον ξυλοδαρμό βουλευτών στην Κατεχάκη, επειδή υπεράσπιζαν το δημοκρατικό δικαίωμα να ενημερώνουν τον λαό με την προβολή slides-διαφανειών- που ο Αρκουδέας απαγόρευε.

-Το 1985-αν δεν κάνω λάθος το έτος-με τα ΜΕΑ, όπως λέγονταν τότε οι ειδικές δυνάμεις των ΜΑΤ να χτυπούν αλύπητα τους απεργούς πείνας βορειοηπειρώτες διαδηλωτές που είχαν κατασκηνώσει έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, αντιδρώντας στην άρση του εμπολέμου με την Αλβανία.

-Το 1988 με τα ΜΑΤ να εισβάλουν στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και να χτυπούν τον Δήμαρχο.

-Φυσικά τα παραπάνω δεν τα είχα δει σε κανένα κανάλι . Μόνο η citypress του Καρατζαφέρη υπήρχε, με τις βιντεοκασέτες, τις οποίες και πάλι με δυσκολια έφταναν στα χέρια μας. Τότε υπήρχε μόνο η ΕΡΤ. Μου τα είχαν πρήξει να ακούω με το που άρχιζαν οι ειδήσεις στην ΕΡΤ την συνήθη εισαγωγή "Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου", από τις κυράτσες τις δημοσιογραφίας Στάη και την Συλβάνα Ράπτη αλλά και το παιδοβούβαλο της ΠΟΣΠΕΡΤ Σπύρο Χατζάρα, που "αναστήθηκε" ξαφνικά στη συχνότητα του BLUE SKY.

Όσα "παιδάκια" λοιπόν σήμερα ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι τα ΜΜΕ παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης όχι απλά ζουν σε άλλο κόσμο, αλλά θα τους πρότεινα να βρουν έναν τρόπο να...τηλεμεταφερθούν στο 1985, για να δουν τι σημαίνει "παίζω το παιχνίδι της κυβέρνησης".

Από το 2004 αυτή η κυβέρνηση, με τα όσα καλά ή κακά έχει κάνει, δέχεται ανηλεή επίθεση από το ΣΥΝΟΛΟ των ΜΜΕ. Ειδικά από τα τηλεοπτικά κανάλια της διαπλοκής, που το καθένα χρωστάει εκατοντάδες δις στο Δημόσιο.

Ωχρειά ο Μήτσος Μαρούδας, αείμνηστος υπουργός τύπου επί Αντρέα, με τις πρακτικές των ΜΜΕ & Διαπλοκής. Τουλάχιστον, ο συγχωρεμένος ο Μαρούδας ήταν δημοσιογράφος, αλλά απλά είχε υπερβάλοντα ζήλο για το Κίνημα, ούτε διαπλεκόμενος ήταν ούτε ποτέ θα έφτανε στο επίπεδο των διαφόρων "κυριών" των ιδιωτικών ΜΜΕ & Διαπλοκής, όπως συμβαίνει σήμερα.

Κι όμως, μερικά "παιδάκια", επιμένουν να μας παρουσιάζουν το άσπρο, μαύρο!

Που σαι Μαρούδα να τους δεις!