04 Δεκεμβρίου 2008

«Η Ένωση Χειμαρριωτών διοργανώνει δημοσιογραφική αποστολή στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρρας»

Ανακοίνωση της Ένωσης Χειμαρριωτών.

"Εδώ και 20 σχεδόν χρόνια συνεχίζεται η μη επίλυση των προβλημάτων μας σε ότι αφορά το περιουσιακό ζήτημα. Άλλα τόσα και η πολιτική των Αλβανών για τον εκτοπισμό μας από τις πατρογονικές μας εστίες. Ακόμα για 20 σχεδόν χρόνια συνεχίζεται η αδιαφορία των ελληνικών κυβερνήσεων, όλων των αποχρώσεων.

Για 8η ημέρα συνεχίζεται η παραμονή των κατοίκων της Νίβιτσας στους δρόμους. Ήδη τέσσερις Νιβιτσιώτες, μεταξύ των οποίων και δημογέροντας του χωριού, βρίσκονται στην φυλακή.

Η Ένωση Χειμαρριωτών είναι υποχρεωμένη να σεβασθεί το αίμα των προγόνων της και να συνεχίσει να αγωνίζεται, ώστε η μεθοδευμένη εθνοκάθαρση από πλευράς των Αλβανών να μην περάσει.

Στα πλαίσια της προσπάθειας για ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης για τις συνεχιζόμενες ωμές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ειδικότερα του ανθρωπίνου δικαιώματος στην ιδιοκτησία, που είναι ένα από τα βασικότερα, η Ένωση Χειμαρριωτών διοργανώνει δημοσιογραφική αποστολή στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρρας.

Παρακαλούμε όλα τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. να έλθουν και να προβάλλουν αυτό το πολύ σημαντικό, και ζωτικής σημασίας, θέμα για την παραμονή των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών στις πατρογονικές τους εστίες.

Ακολουθεί συνημμένο σχετικό πρόγραμμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

* Παρασκευή5 Δεκεμβρίου. Αναχώρηση ώρα 20.00 από το Πεδίο του Άρεως. Άφιξη στην Χειμάρρα το πρωί της επόμενης.
* Σάββατο και Κυριακή 6 & 7 Δεκεμβρίου
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ και δήμαρχο της Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνο.
Επίσκεψη και καταγραφή των προβλημάτων στους αντίστοιχους χώρους, Νίβιτσα, Πάνορμος κλπ
Ξενάγηση σε αξιοθέατα και μνημεία της περιοχής της Χειμάρρας.
* Αναχώρηση την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. Άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ.
Αφού απολαύσετε την φιλοξενία της Χειμάρρας, θα θέλαμε να προβάλλετε από το μέσο σας, όσο καλλίτερα γίνεται την Χειμάρρα και τα προβλήματά της..
* Αν κάποιος επιθυμεί να αναχωρήσει νωρίτερα, μπορεί αυτό να ρυθμισθεί.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης 4 Δεκεμβρίου