20 Δεκεμβρίου 2008

Προς "αυτόπτες μάρτυρες": Αποφασίστε τουλάχιστον να μην λέτε άλλα ο ένας κι άλλα ο άλλος...δεν θα σας πιστεύει κανείς πια...

Στο θέατρο του παραλόγου που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες, εντάσσεται και η παρουσία στα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, των "αυτοπτών μαρτύρων".

Επειδή στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις, κανείς "δημοσιογράφος" δεν ρωτά των παρουσιαζόμενο ως "αυτόπτη μάρτυρα" ούτε τα στοιχεία του, ούτε διασταυρώνει αυτά που του λέει.

Προχθές στο ραδιόφωνο του Μηνά, στην εκπομπή του o Σταύρος Μονεμβασιώτης, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό με τον πυροβολισμό του μαθητή στο Περιστέρι, έβγαλε στον αέρα τον γνωστό αναρχοαυτόνομο συνδικαλιστή της ΟΛΜΕ Τσιριγώτη, να δώσει κατευθύνσεις, και αμέσως μετά, μια "αυτόπτη μάρτυρα" που δήλωσε "μαθήτρια".

Όλα αυτά φυσικά, χωρίς καμιά διασταύρωση της είδησης. Όποιος θέλει βγαίνει στον αέρα, λέει αυτό που θέλει να πει, και ο "δημοσιογράφος" το δέχεται ως θέσφατο! Φυσικά, η μαρτυρία όλων αυτών έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, από μια ενδεχόμενη μαρτυρία κάποιου άλλου, ας πούμε ενός αστυνομικού. Σιγά μην πιστέψουμε τώρα τον μπάτσο!

Και φυσικά, επειδή τελικά όπως έχω ξαναπεί, η βλακεία δεν είναι ανίκητη, πέφτoυν οι ίδιοι μέσα στον λάκκο της κακής τους σκηνοθεσίας. Ο μικρός που τραυματίστηκε στο Περιστέρι δηλώνει ότι δεν άκουσε πυροβολισμό και ότι ξαφνικά ένιωσε ένα κάψιμο, ένας άλλος "αυτόπτης" δηλώνει ότι άκουσε πυροβολισμό κι όλοι άρχισαν να τρέχουν, κι ένας άλλος δηλώνει ότι "ακούστηκε ένας πυροβολισμός, αλλά όχι πολύ δυνατά"! Ένας άλλος σήμερα βγήκε στην εκπομπή του Παπαδάκη και είπε ότι είδε ένα άσπρο citroen με μια μεγάλη κεραία, κι έναν από τους επιβάτες του να πυροβολεί. Λες και αν ήθελε κάποιος να κάνει κάτι, θα πήγαινε με αυτοκίνητο της ασφαλείας-γιατί άσπρο citroen με κεραία τί άλλο είναι;-για να δηλώσει την ταυτότητά του.

Ας οργανωθούν τουλάχιστον όλοι αυτοί οι "αυτόπτες", να λένε τα ίδια, για να μην γίνονται ρόμπες, και μάλιστα ξεκούμπωτες.

Και κάτι ακόμη: όταν κάθε έφηβος, από μικρή μάλιστα ηλικία, έχει το τελευταίο μοντέλο κινητού που κυκλοφορεί, είναι δυνατόν τόσο στην δολοφονία του Αλέξανδρου, όσο και στον τραυματισμό του παιδιού στο Περιστέρι, να μην έχει καταγράψει κανείς τίποτα; Όσο μεγάλο και να ήταν το σοκ στην 1η περίπτωση, δεν μπορεί, όλο και κάποιος θα έπρεπε να έχει καταγράψει τις σκηνές, αν όχι της επίθεσης των αστυνομικών, τουλάχιστον των όσων επακολούθησαν.

Αντ' αυτού, έχουμε ένα βίντεο που επί 2 εβδομάδες μας πλασάρεται ως "η στιγμή της δολοφονίας", και το μόνο που δείχνει είναι 2 φιγούρες, οι οποίες "βαπτίζονται" ως "οι δύο Ειδικοί Φρουροί" να κινούνται μέσα στο σκοτάδι, ενώ έχουν ακουστεί πιο πριν 2 πυροβολισμοί, αλλά τελικά κατά τις μαρτυρίες, ο Ειδικός φρουρός πυροβόλησε 3 φορές. Εκτός κι αν αποδεχθούμε ως πιθανό-όχι ως αληθινό-το ενδεχόμενο ο 3ος πυροβολισμός να μην έχει ριχθεί από τον Ειδικό Φρουρό, αλλά από κάποιον άλλον...λέω εγώ τώρα, έτσι;

Τόσο η παρουσία τόσων αυτοπτών μαρτύρων που λένε αυτό που "πρέπει", όσο και το ότι είναι αντιφατικό κανείς από αυτούς να μην σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το κινητό του για να έχει και πειστήρια, εμένα μου ακούγονται πολύ ύποπτα...