09 Δεκεμβρίου 2008

«ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ - «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ»: Συμπορεύονται σε κοινά μπλοκ»

Ανακοινώσεις ΚΟ του ΚΚΕ ανά την Ελλάδα:

- Θεσσαλονίκη:
«Όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις και ομάδες που υποθάλπουν και συμπορεύονται με αυτούς τους γνωστούς αλλά και τους αφανείς μηχανισμούς που με τη δράση τους προσφέρουν την καλύτερη υπηρεσία στην πλουτοκρατία και τους πολιτικούς τους υπηρέτες» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ. Καταγγέλλει «στο λαό και τη νεολαία της πόλης ότι, μέσα από το κοινό μπλοκ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αριστεριστών και "αντιεξουσιαστών", αποσπάστηκε ομάδα και προσπάθησε να εισβάλει στο κτίριο της ΚΟΘ του ΚΚΕ χωρίς φυσικά να το καταφέρουν».

«Τις εκτεταμένες καταστροφές και εμπρησμούς που έγιναν από τους "γνωστούς αγνώστους", στο κέντρο της Λάρισας, και οι οποίες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα» καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ. Επισημαίνει ότι «προβοκατόρικα στοιχεία, που αρκετά απ' αυτά ήρθαν στη Λάρισα από άλλες περιοχές και έδρασαν παντελώς ανενόχλητα» και πως «φαίνεται ότι όλα εξελίχθηκαν με βάση ένα καλά οργανωμένο και καθοδηγούμενο σχέδιο για την καταστροφική δράση αυτών των ομάδων, που μυρίζει έντονα κρατικούς μηχανισμούς και άλλες υπηρεσίες, με προφανείς στόχους».
Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις «πολλαπλές και μεγάλες ευθύνες της». Προσθέτει όμως ότι «ευθύνες έχουν και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΝΑΡ, που στο όνομα της πολυσυλεκτικότητας, δέχονται οι συγκεντρώσεις τους να γίνονται καταφύγιο και στοιχείων ξένων προς το λαϊκό κίνημα, που δρουν ως δήθεν "αντιεξουσιαστές"». «Οι δυνάμεις του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ μαζί με στελέχη του μαζικού κινήματος που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις τους και συνεντεύξεις σε κανάλια, ραδιόφωνα κλπ. στα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια αβαντάριζαν αυτές τις λογικές» προσθέτει σε ανάλογη ανακοίνωσή του το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ.

- Πειραιάς:
Στον Πειραιά στη χτεσινή συγκέντρωση, απ' όπου άρχισαν τα επεισόδια στην πόλη, καλούσε το λεγόμενο «ανεξάρτητο συντονιστικό». Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και στελέχη του ΣΥΝ, της ΚΟΕ, ομάδα των ΕΑΑΚ, «πυρήνας αναρχικών» του Πανεπιστημίου Πειραιά κλπ.

- Γιάννενα:
Στα Γιάννενα, στην αντίστοιχη συγκέντρωση καλούσαν δύο φοιτητικοί σύλλογοι και η Ν. ΠΑΣΟΚ και συμμετείχαν δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, «αντιεξουσιαστές», αριστερίστικες οργανώσεις κ.ά.

- Λευκάδα:
Στη Λευκάδα, ομάδα περίπου 15 ατόμων, προσπάθησε να «παρέμβει», αλλά χωρίς επιτυχία, στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ. Το χαρακτηριστικό της ομάδας: Όλοι τους ήταν άγνωστοι στη μικρή τοπική κοινωνία της Λευκάδας.

Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ