31 Δεκεμβρίου 2008

«Τους έφτυσε το ΚΚΕ... νομίζουν ότι ξεχνάει... η πλάκα είναι ότι το ίδιο νομίζουν και για τον ελληνικό λαό...»

Τελικά το ΚΚΕ αποφάσισε να μην δώσει άλλοθι στο ΠΑΣΟΚ να μιλάει εκ μέρους της αριστεράς τη στιγμή που ουσιαστικά έχει ασπαστεί τις ιδέες της Νέας Δημοκρατίας από την επομένη μέρα των εκλογών της 18ης Οκτωβρίου 1981.

Στην πρόσκληση του Γιωργάκη για διάλογο για θέματα «νεολαίας» το ΚΚΕ απάντησε αρνητικά σε αντίθεση με το αριστερό δεκανίκι του που έσπευσε να εκφράσει την απογοήτευσή του για το ότι η συνάντηση δεν μπορεί να γίνει σήμερα ή αύριο, Πρωτοχρονιάτικα δηλ., αλλά λόγω των ημερών πρέπει να αναβληθεί για τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου. Η απογοήτευση πρέπει να ήταν μεγάλη και στο δεξιό δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, το ΛΆΟΣ που δήλωσε ότι θα δεχόταν την πρόσκληση... χωρίς να τους έχει απευθυνθεί πρόσκληση!!!

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ είναι ενδεικτική του πόσο «σοβαρά» αντιμετωπίζουν τις «πρωτοβουλίες» του ΠΑΣΟΚ:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

Στην πρόσκληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, για συνάντηση του ιδίου με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε ότι δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης για την πραγματοποίηση συνάντησης ανάμεσα στα δύο κόμματα.»

Σύμφωνα με το Βήμα:
«Η αντίδραση του ΚΚΕ μάλλον αιφνιδίασε τη Χαριλάου Τρικούπη, που αρκέστηκε να σχολιάσει πως «ο καθένας κάνει τις επιλογές του».

Σύμφωνα με τα Νέα, παράγοντες του ΠΑΣΟΚ αποδίδουν τη στάση του ΚΚΕ στο ότι δεν θέλει να ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλα στελέχη κρίνουν την άρνηση του ΚΚΕ ως απάντηση στις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής όταν είχε χαρακτηρίσει το ΚΚΕ «αριστερό ψάλτη της Δεξιάς»

Επί τη ευκαιρία ας θυμηθούμε την συνεδρίαση της Βουλής (4.02.2007) όπου όπου η Παπαρήγα έκανε τον Γιωργάκη πύραυλο με αποτέλεσμα αυτός να αποκαλέσει το ΚΚΕ «αριστερό ψάλτη της δεξιάς»:

«ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Κύριε Παπανδρέου, επειδή ίσως δεν σας έχει δοθεί η ευκαιρία να μας ακούσετε (ΣΣ. σπόντα για τις παρουσίες του Γιωργάκη στη Βουλή...), σας εξηγώ ότι ο δικομματισμός είναι η αλλαγή δύο Κομμάτων ή και κυβερνήσεων συνεργασίας από δύο, τρία ή και τέσσερα κόμματα με την ίδια πολιτική.
Άκουσα με πολύ ενδιαφέρον να καταγγέλλετε την τραπεζική κερδοφορία που προφανώς υπάρχει αυτά τα τρία χρόνια, ενώ δεν υπήρχε ποτέ πριν από τότε που έγιναν οι τράπεζες. Οι τράπεζες έγιναν, για να διανείμουν χρήματα στο λαό! Δεν άκουσα τι πρόταση δίνετε, για να καταργηθεί πραγματικά η ληστεία των τραπεζών.
Όμως, να θέσω και ένα ερώτημα, επειδή μας ειρωνευτήκατε για το δικομματισμό. Αυτά που λέτε για τη ληστεία των τραπεζών, όταν πήγατε στο Νταβός, τα είπατε; Όταν πηγαίνετε στις διάφορες ημερίδες του «ECONOMIST», τα λέτε; Όταν πηγαίνετε στο Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο, τα λέτε;
Και τέλος, μιλήσατε για το Δημόσιο Τομέα.
(Θόρυβος στην Αίθουσα)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα): Παρακαλώ, κύριοι συνάδελφοι, για όνομα του Θεού! Μιλάει Αρχηγός Κόμματος και συμπεριφέρεστε έτσι;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ: Από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας επευφημούν, κυρία Πρόεδρε!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΪΣΕΡΛΗΣ: Εκείνοι φωνάζουν!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα): Σε όλους απευθύνομαι, κύριε συνάδελφε. Γιατί διαμαρτύρεστε;
ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Κύριοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., εμείς δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ. Και όταν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τους δικούς τους λόγους, όπως λέτε, επευφημούν, εμείς δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ να πούμε ότι είμαστε εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, γιατί είμαστε εναντίον κάθε κόμματος, είτε είναι «Παλαιά» είτε «Νέα» Δημοκρατία, είτε λέγεται «σοσιαλιστικό», είτε «τρίτος» ή «τέταρτος» δρόμος που υπηρετεί το καπιταλιστικό σύστημα.
Δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ και δεν πρόκειται να απολογηθούμε σε κανέναν!
...
Πάει και τέλειωσε! Εμείς κόμπλεξ δεν έχουμε! Όποιος έχει κόμπλεξ εμφανίζεται ότι είναι αντιδεξιός.
ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ (ΣΣ. Το παρακάτω έγινε και σλόγκαν στην Ελληνοφρένεια): Να ξέρει η κ. Παπαρήγα ότι τις θέσεις τις οποίες εκφράζω, τις εκφράζω με συνέπεια, είτε είμαι εντός της Ελλάδας, είτε είμαι εκτός της Ελλάδας.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Είτε είμαι εδώ, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, είτε είμαι στο Ευρωκοινοβούλιο είτε είμαι στην Ινδία είτε είμαι στην Αμερική είτε είμαι στη Λατινική Αμερική ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Και καταγγέλλω πολλές φορές και παντού τον άγριο, σκληρό καπιταλισμό που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο, για μια δίκαιη κοινωνία για τον κόσμο.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Κυρία Παπαρήγα, τιμούμε τους αγώνες σας, αλλά μην κάνετε τον αριστερό ψάλτη της Δεξιάς.»

Μετά από δύο μέρες ο Ριζοσπάστης απάντησε στο ποιος είναι τελικά ο ψάλτης της δεξιάς:

«Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συμμερίζονται κοινές αρχές, όπως δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, περιφερειακή σταθερότητα»!

Η δήλωση είναι του κ.Γ. Παπανδρέου («Ουάσιγκτον Τάιμς», 10/12/2000).

Ο ίδιος άνθρωπος δήλωσε προχτές στη Βουλή ότι το ΚΚΕ είναι «αριστερός ψάλτης της Δεξιάς»...

*

«Είστε η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, χειρότερη κι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Η δήλωση είναι του κ.Γ. Παπανδρέου, την έκανε προχτές στη Βουλή, απευθυνόμενος στον Καραμανλή.

Ο κ. Παπανδρέου είναι αυτός που τα δυο πρωτοκλασάτα στελέχη του Μητσοτάκη, τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο, τα έκανε βουλευτές Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που δήλωσε ότι το ΚΚΕ είναι «αριστερός ψάλτης της Δεξιάς»...

*

«Ακούστε, ο κ. Παπανδρέου προσωπικά και λόγω της εμπειρίας του, έχει μια σωστή στάση...».

Η δήλωση - έπαινος για τη στάση του κ.Γ. Παπανδρέου στο άρθρο 16 είναι της υπουργού Παιδείας κυρίας Γιαννάκου («Ελεύθερος Τύπος», 7/1/2007).

Ο άνθρωπος που η κ. Γιαννάκου τον επαινεί για τη στάση του στην Παιδεία είναι ο ίδιος που κατηγόρησε το ΚΚΕ σαν «αριστερό ψάλτη της Δεξιάς»...

*

«Γι' αυτό θα ήθελα να σας συγχαρώ, πράγματι, για το γεγονός ότι καταφέρατε να έρθετε σε μια κοινώς αποδεκτή και (...) αξιοπρεπή για τους εργαζόμενους, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Είναι μια επιτυχία των κοινωνικών εταίρων (...)»

Δήλωση του κ.Γ. Παπανδρέου, στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ (26/5/2004).

Ο άνθρωπος που, όπως και η ΝΔ, «συγχαίρει» τους βιομηχάνους για τις «αυξήσεις - απάτη» που δίνουν στους εργάτες, είναι ο ίδιος που αποκάλεσε προχτές το ΚΚΕ «αριστερό ψάλτη της Δεξιάς»...

Ο άνθρωπος λοιπόν που πριν δυο χρόνια κατηγορούσε το ΚΚΕ ότι είναι ο αριστερός ψάλτης της δεξιάς... σήμερα το καλεί να συνεργαστούν και προσπαθεί να το δελεάσει τάζοντάς του εξουσία όταν έρθει στην Κυβέρνηση (wolf)...
για τέτοια αξιοπιστία και σταθερότητα απόψεων μιλάμε...

δυστυχώς όμως γι' αυτούς, το ΚΚΕ, όπως και ο ελληνικός λαός, έχουν μνήμη σε τέτοια θέματα και δεν τα ξεχνάνε εύκολα.