26 Φεβρουαρίου 2009

Ο Τσίπρας έχει τόση αξία όση ο...Βασίλης Λεβέντης. Είναι πρόεδρος ενός κόμματος, που συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ, κι όχι πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος

Η "τσιπροποίηση της πολιτικής αλλά και της καθημερινής ζωής της χώρας έχει φτάσει πια στο απροχώρητο. Όλοι οι θεσμικοί παράγοντες, μεταχειρίζονται το "θείο τέκνο" της πολιτικής, Αλέξη Τσίπρα, ως κάτι το ιδιαίτερο. Κι όμως, ο Τσίπρας έχει όση αξία και όση πολιτική δύναμη έχει και ο Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων.

Η σύγχυση που υπάρχει με τις πολλές μεταλλάξεις του κόμματος της "ροζ" αριστεράς, έχει κάνει τους περισσότερους, στο άκουσμα ότι ο Τσίπρας εξελέγη πρόεδρος του Συνασπισμού, να νομίζουν ότι ο Τσίπρας είναι πρόεδρος του κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή και που δεν είναι φυσικά ο Συνασπισμός, αλλά ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ: "Σήμερα, στο Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς συμμετέχουν και στηρίζουν:

Δηλαδή, ο Τσίπρας δεν είναι παρά ο πρόεδρος ενός από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας πρόεδρος κόμματος, όπως είναι ο Βασίλης Λεβέντης, ο Βεργής ή ο...αείμνηστος Νίκος Ψαρουδάκης, πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας.

Γιατί λοιπόν όλοι τον μεταχειρίζονται ως κάτι το ιδιαίτερο; Γιατί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, "ανεβαίνουν" ως ειδήσεις τα Δελτία Τύπου που στέλνει ο Συνασπισμός, ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, με τις δραστηριότητες του προέδρου του, κι όχι ας πούμε οι ανακοινώσεις της Δημοκρατικής Αναγέννησης, της οποίας πρόεδρος είναι ο πρώην βουλευτής και υπουργός Σ.Παπαθεμελής;

Αυτή είναι η Δημοκρατία που θέλουμε;