10 Μαρτίου 2009

«Οι ΠΑΣΟΚοι προφανώς και θεωρούν το Έλληνα βλάκα...»

Οι βασικές ρουκέτες με τις οποίες οι ΠΑΣΟΚοι κάνουν την προπαγάνδα τους στην Οικονομία είναι το πόσο ακριβά δανειζόμαστε (την απάντηση την έδωσα με τη χθεσινή ανάρτηση και είναι: «δανειζόμαστε σίγουρα φθηνότερα απ' ότι την εποχή της «ισχυρής» Ελλάδας του Σημίτη») και το πόσα πολλά χρωστάμε (Δημόσιο χρέος).

Ειδικά όσον αφορά το δημόσιο χρέος και το πόσα πολλά χρωστάμε τόσο ο Γιωργάκης προχθές στα Γιάννενα («το χρέος που κάθε χρόνο η Νέα Δημοκρατία αυξάνει κατά 16 δις ευρώ στο δημόσιο, κάθε χρόνο της θητείας της, επί πέντε χρόνια»), όσο και ο Παπακωνσταντίνου χθες στον Πρετεντέρη («μια κυβέρνηση η οποία κάθε χρόνο έχει προσθέσει 16 δις στο δημόσιο χρέος») αλλά και τα τσιράκια τους στο διαδίκτυο («Χρέος 262 δις ευρώ, δηλαδή 12 δις ευρώ πάνω από τις αρχικές προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2008») κάνουν την εξής κουτοπονηριά:

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΕΠ ΑΛΛΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ!!

Χρησιμοποιούν τα νούμερα («16 δις το χρόνο» ή «αύξηση του χρέους κατά 80 δις») για να φοβίζουν τον κόσμο και να αποκρύπτουν την αλήθεια.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΕΠ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ.

Άλλο πράγμα είναι να έχεις εισόδημα 10.000 ευρώ και να χρωστάς 10.000 και άλλο πράγμα είναι να έχεις εισόδημα 100.000 ευρώ και να χρωστάς πάλι 10.000. Αυτό οι ΠΑΣΟΚοι προσπαθούν να το αποκρύψουν γιατί ξέρουν ότι η αλήθεια είναι μαζί τους αμίληκτη.

ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΜΩΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΗΛ. ΤΟ ΑΕΠ.

ΑΡΑ ΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΣΑΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΕΠ (όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο) ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ 100+% ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ 94% ...

ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΧ. ΟΤΙ ΤΟ ΑΕΠ (σε σημερινές τιμές)

ΑΠΟ ΤΟ 1999 έως το 2003 ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 40 δις
(από τα 132 δις πήγε στα 172 δις)
ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 2004 έως το 2008 ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 72 δις
(από τα 172 δις πήγε στα 244 δις)

ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΝΑ ΨΑΡΩΝΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ;

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ...

ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ...