26 Μαρτίου 2009

ΟΙ ΑΤΥΧΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ατυχία από το να είσαι δεξιός καλλιτέχνης ή δημοσιογράφος.

Οι μεν πρώτοι γιατί δεν έχουν ένα στιβαρό μέσο για να δουλέψουν. Τα πάντα στον τύπο ελέγχονται από τις αριστερές και νταβατζήδικες δυνάμεις.


Πέστε μου ένα λόγο γιατί κάποιος να στηρίξει τη Ν. Δ. Σε ποιο συγκρότημα και σε ποιο ΜΜΕ θα βρει δουλειά. Εκτός και αν είναι διαπλεκόμενος.

Από προσωπική εμπειρία μου, υιός φίλου μου Καραμανλικού, από τότε που ο αείμνηστος ήταν Πρωθυπουργός, μου έλεγε ότι δεν τολμάει στην εφημερίδα που εργάζεται να πει ότι είναι δεξιός, γιατί θα τον απολύσουν. Το παίζει δε ανένταχτος και καλά για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Ορισμένες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Το έχω ξαναγράψει, δεν θα ήθελα με κανένα τρόπο η Ν. Δ. να σκύψει το κεφάλι στους νταβατζήδες αλλά βρες ρε αδελφέ μου κάτι να σε στηρίξει.

ΕΙΣΑΙ 5 ΧΡΌΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΊΑ

Πάμε τώρα στην δεύτερη κατηγορία. Πονεμένη ιστορία αυτή.
Είσαι δεξιός καλλιτέχνης και το δηλώνεις; Την έβαψες. Καταλήγεις να σε λένε γραφικό, ατάλαντο και φασισταριό.

Ενώ καλλιτέχνες όπως ο Καζάκος, ο Φυσούν, ο Αντωνόπουλος,η Καρέζη ,ο Νταλάρας κ.α. που κάνανε όνομα επί χούντας, επειδή δήλωσαν αριστεροί ,δικαιώθηκαν. Οι υπόλοιποι που τόλμησαν να πουν πως είναι δεξιοί τους έφαγε η μαρμάγκα.

Θα μου πείτε για τον Καρρά ,την Κοντού,τον Βασιλείου και πιο παλιά την Συνοδινού. Μα γίνανε βουλευτές τιμής ένεκεν και τους εξαφανίσανε. Εδώ φταίει και το κόμμα και εμείς.

Έχω την εντύπωση πως θα κάνει πολλά χρόνια να ξαναπεί καλλιτέχνης πως είναι δεξιός.

Ο κολοσσός Δημ. Χορν εάν δεν βλέπαμε καμιά ταινία του, η νεότερη γενιά δεν θα τον ήξερε. Ήταν βλέπετε δεξιός και προσωπικός φίλος του Εθνάρχη.

Η Μερκούρη όμως που ποδοπατούσε την Ελληνική Σημαία στο Λονδίνο,για να δείξει την αντίθεσή της στη βασίλισσα Φρειδερίκη, έγινε πανίσχυρη υπουργός και κηδεύτηκε με τιμές Πρωθυπουργού πάνω σε κιλλίβαντα.

Έχουμε βαρεθεί να φωνάζουμε να ξυπνήσουν.
Μάλλον οι φωνές μας τους νανουρίζουν.