20 Μαρτίου 2009

«Κρίμα που η Κυβέρνηση δεν φορολογεί τις επιχειρήσεις ... ξέρετε ποιες... ΤΙΤΑΝ, EUROBANK, AEGEAN, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ... τους συνδαιτυμόνες του Γιωργάκη ντε»

Τις προηγούμενες μέρες λόγω φόρτου εργασίας δεν σχολίασα μερικά πράγματα... το πιο εντυπωσιακό που δεν μπορώ να μην το σχολιάσω ήταν η αντίδραση του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ, δηλ. των ΜΜΕ, στις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική.

Επιτέλους έπεσαν οι μάσκες τους... απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι με τους βολεμένους με τους λεφτάδες και με όλους αυτούς που χρόνια τώρα έχουν κάτσει σαν βδέλλες στο λαιμό του Κράτους και το απομυζούν.

Για άλλη μια φορά εκμεταλλεύτηκαν ένα επικοινωνιακό λάθος της Κυβέρνησης για να μπερδέψουν και να παραπληροφορήσουν τον κόσμο. Η Κυβέρνηση έπρεπε να δώσει και σε τι ποσοστιαία αύξηση αντιστοιχούν τα 500 ευρώ που δίνει στους χαμηλόμισθους ώστε ο πολίτης που ενδιαφέρεται να ακούσει πχ ότι ο δημόσιος υπάλληλος ή ο συνταξιούχος των 900 ευρώ θα πάρει ουσιαστικά αύξηση κοντά στο 5%... ποσοστό που δεν είχε πάρει καμία προηγούμενη χρονιά.

Έτσι μίλησαν για «πάγωμα μισθών και κεφαλικό φόρο»!!!

Έστω και έτσι είχε πάντως μεγάλη πλάκα να βλέπεις τον Ευαγγελάτο και τη Μακρή να προσπαθούν να υπερασπιστούν αυτούς που βγάζουν από το δημόσιο πάνω από 4.500 ευρώ το μήνα χωρίς τα επιδόματα!!!

Ήταν απόλαυση να τους βλέπεις να αφρίζουν για την έκτακτη εισφορά που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι χρόνια τώρα αρμέγουν το δημόσιο...

Κανένας τους δεν είχε το θάρρος να παραδεχθεί ότι αυτό που έγινε, δηλ αντί να πάρουν αύξηση να κληθούν να πληρώσουν έως και 5.000 ευρώ οι βδέλλες, είναι πρωτοφανές και τους χαλάει τη σούπα περί «ανάλγητης Κυβέρνησης» που «υπερασπίζεται τις επιχειρήσεις».

Το μόνο που βρήκαν να ψελλίσουν ήταν η κλασική καραμέλα γιατί δεν φορολογούνται οι επιχειρήσεις... και ξέρετε ποιους εννοούσαν... την Eurobank, τον Τιτάνα, τον Σκλαβενίτη, την Aegean, τη Vivartia, την ΕΛΤΕΧ, το Νηρέα, το Caravel και το Πλαίσιο... σας θυμίζει κάτι ο συνδυασμός των προηγούμενων... ναι ναι είναι αυτοί οι ταλαίπωροι που πήγαν να φάνε με τον Γιωργάκη και έπαθαν κόλπο όταν ο Γιωργάκης τους ανακοίνωσε, όσο περίμεναν να έρθουν οι σφυρίδες, ότι όταν γίνει Πρωθυπουργός θα τους ΤΣΑΚΙΣΕΙ...

Δεν πάτε να δείτε αν ερχόμαστε ρε καραγκιόζηδες...

ΥΓ1. Προχθές ο Μπέζας στο δελτίο του ALTER τον έκανε τον Παπακωνσταντίνου να μην ξέρει που να κρυφτεί... απάντησε σε όλα... μεταφέρω μόνο το τι είπε στην κατηγορία του Παπακωνσταντίνου ότι υπάρχει υστέρηση εσόδων... «το ότι υπάρχει υστέρηση εσόδων δεν οφείλεται στη διάλυση των υπηρεσιών κ.λπ που λέει το ΠΑΣΟΚ... οφείλεται στο ότι έχει μειωθεί η κατανάλωση και συνεπώς τα έσοδα από ΦΠΑ, έχουν μειωθεί οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων και συνεπώς τα τέλη ταξινόμησης, έχει μειωθεί η τιμή των καυσίμων και συνεπώς και οι φόροι που υπολογίζονται ως ποσοστό επί της τιμής της βενζίνης».
ΥΓ2. Ξανά μανά σήμερα οι παπαγάλοι μας μεταφέρουν τα σενάρια των FT και του Reuters για κανόνι της Ελλάδας και «υιοθεσία» μας από τη Γερμανία... προφανώς κατάλαβαν ότι τα σενάρια του Σημίτη για ΔΝΤ δεν έχουν αποτέλεσμα και βρήκαν άλλο παραμύθι.
Βέβαια επειδή εσείς είστε έξυπνα παιδιά καταλάβατε ότι τα σενάρια βγαίνουν από τους Άγγλους λίγες μέρες πριν δανειστούμε ώστε να ανέβουν τα επιτόκια δανεισμού μας...