24 Απριλίου 2009

Στη Χώρα των Λωτοφάγων

Αντιγράφω από το olympia.gr και στη συνέχεια κάποιες δικιές μου σκέψεις:

Το Antinews (και το Αντί πριν από αυτό) τα έχει γράψει επανειλημμένως από την πρώτη στιγμή. Και σε εποχές που τα γιουσιουφάκια και τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας εκλιπαρούσαν γονατιστά τον Ρουσόπουλο για την εύνοια του, συνοδευόμενη βεβαίως από παχυλές κρατικές αποζημιώσεις.

Η Νέα Δημοκρατία διέψευσε με τον χειρότερο τρόπο όχι μόνο τους ψηφοφόρους της (αυτό δεν μας αφορά) αλλά (ακόμα χειρότερα) όλους εκείνους που σιχάθηκαν το ΠΑΣΟΚ για όλα όσα έκανε επί μια εικοσαετία. Και έφτασε μέχρι του σημείου να ανακαλύπτει τώρα στα συρτάρια της όλα εκείνα τα σκάνδαλα που έπρεπε να είχε στείλει από καιρό στο δικαστήριο, αλλά ορισμένοι κολλητοί στον Καραμανλή έκριναν ότι ήταν καλύτερο να τα κρατάνε για να εκβιάζουν.

Συγχωροχάρτι δεν δίνει λοιπόν κανένας μας ούτε στη ΝΔ, ούτε στον Καραμανλή. Συγχωροχάρτια δίνει μόνο ο Πάπας και το άγος του Ριρή και των υπολοίπων δεν χωνεύεται με τίποτα. Επειδή όμως δεν είμαι λωτοφάγος, για να «συμψηφίσω» κι εγώ τα μπλε με τα γαλάζια σκάνδαλα θέτω ένα πολύ απλό ερώτημα:

Φαντάζεστε να είχε βγει ο Μπλε «Τσουκράτος» και να είχε πει «μάλιστα, κύριοι πήρα 1.000.000 ευρώ από την Siemens και πήρα τα κουπόνια και τα έδωσα στο κόμμα;». Τι θα είχε γίνει; Θα μιλάγαμε για Σάκη και για Γιουροβίζιον; Για Καγιά; Για Βατοπέδια; Θα είχε γίνει πόλεμος. Στους δρόμους θα τα σπάγανε όλα , μέχρι και τα λούκια και τις υδρορροές. Θα ξηλώνανε την άσφαλτο. Τα ΜΜΕ θα είχαν αφηνιάσει. Η Τρέμη θα γινόταν 18 χρονών ο δε Πρετεντέρης θα έκανε εκπομπή για άντρες με ανάγκες λαϊφστάϊλ.

Φανταστείτε λοιπόν πόσο βαθειά είναι η σήψη και το Αλτσχάιμερ - επιλεκτικό πάντα; Να λέει ο Πράσινος «ναι ρε τα πήρα και τα πήγα στο κόμμα από τη Μήζενς» και να μην κουνιέται φύλλο. Τι έχουν κάνει αυτοί οι Πράσινοι; Πως το καταφέρνουν ακόμα και όταν είναι έξω από την εξουσία;

Η μήπως είναι ακόμη εξουσία και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Έτσι τα έφτιαχναν και όταν ήταν η Επίσημη Κυβέρνηση. Γινόταν χαμός από μαύρα παντού και όλοι έκαναν πάρτι και κουκούλωμα.

«Γινόταν μπίζνες τότε», μου είπε κάποιος.

«Έτρωγε πολύς κόσμος ψωμί, πολύχρωμο όχι πολύσπορο», λέει άλλος

Είναι αλήθεια. Αλλά δεν μπορώ να το χωνέψω ρε παιδιά !

Μπορείτε εσείς;

Μάρκος:

"Ή μήπως είναι ακόμη εξουσία και δεν το πήραμε χαμπάρι;"

Νομίζω ότι αυτή η φράση συνοψίζει όλη την αλήθεια. Το ΠΑΣΟΚ ουδέποτε έφυγε ουσιαστικά από την εξουσία, χάρη στην ατολμία του Καραμανλή να σύρει όσους επί Σημίτη μετέτρεψαν τη χώρα σε μπουρδέλο για να τα 'κονομήσουν. Βρίσκεται τυπικά εκτός εξουσίας, με την...κουτάλα παρά πόδας, αλλά στην ουσία, λύνει και δένει, είτε με το 70% της ΠΑΣΚΕ στο Δημόσιο, είτε με την παγιωμένη πια νοοτροπία του "άρπαξε να φας και κλέψε να 'χεις", με την οποία επί 20 χρόνια εμπότισε τον απλό Έλληνα. Άλλωστε όπως είπε και ο μακαρίτης, "ένα δωράκι όλοι το δικαιούνται".

Ο κόσμος, που απεχθάνεται φάτσες και συμπεριφορές τύπου Τσουκάτου, Πανταγιά, Πέτρου Κωστόπουλου και Λάκη Λαζόπουλου, κι όλης αυτής της παρέας της κυρίας Τσουκάτου, της κυρίας Λαλιώτη και της κυρίας Νταράλα, που έκαναν τουρνέ στα Παρίσια για να δουν επιδείξεις μόδας, (αλλά τότε κανείς Μάκης και κανείς Θέμος δεν ασχολούνταν με τιμολόγια διαμονής και μεταφοράς. "Έτρωγε πολύς κόσμος ψωμί τότε" όπως εύστοχα είπε κάποιος. Ειδικά τα ΜΜΕ, που είχαν το στόμα μπουκωμένο κυριολεκτικά και μεταφορικά.) περίμενε να δει πράξεις από τον Καραμανλή, αλλά δυστυχώς, δεν είδε. Όχι πράξεις αντεκδίκησης, αλλά πράξεις που να κάνουν τη διαφορά.

Αλλιώς, αν θέλαμε να έχουμε ένα ΠΑΣΟΚ σε γαλάζια εκδοχή, θα κρατούσαμε και το αυθεντικό, να μπορούμε να το βρίζουμε και πιο άνετα. Άλλωστε, εμείς που μεγαλώσαμε και βγάλαμε όλο το σχολείο με ΠΑΣΟΚ στην πλάτη, ξέρουμε και να το αντιμετωπίζουμε καλύτερα από τη θέση της αντιπολίτευσης.

Αν λοιπόν κάποιοι δεν μπορούν να κυβερνήσουν, ας αφήσουν και τυπικά την διακυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ, που ουσιαστικά κυβερνά ακόμη. Είναι κοροϊδία να παλεύουμε εμείς από τα blog κάθε μέρα και άλλοι που χρυσοπληρώνονται να τον παίζουν!