13 Μαΐου 2009

«ΠΑΣΟΚ Review: Τότε οι προσλήψεις ήταν "διέξοδος για ανέργους" και "θεσμική τομή"... σήμερα είναι "πρωτοφανής ψηφοθηρία" και "προίκα για τις εκλογές"»

Αντιγράφω από την Ελευθεροτυπία:

«Μερική διέξοδος για 30.000 άνεργους

Μερική απασχόληση στο Δημόσιο για 30.000 άνεργους με προτεραιότητα στις γυναίκες, τους νέους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μερική απασχόληση σε τομείς όπως κοινωνική φροντίδα στο σπίτι, οδική ασφάλεια για μαθητές, έκτακτες ανάγκες, μαζική άθληση, πολιτιστικά. Μερική απασχόληση με 4ωρη καθημερινή δουλειά για 24 μήνες και δυνατότητα ανανέωσης ύστερα από διακοπή δύο μηνών και αμοιβή που θα συνδέεται κατά αντιστοιχία με τον κατώτατο μισθό της συλλογικής σύμβασης.

Αυτά είναι τα κύρια σημεία του νέου θεσμού της μερικής απασχόλησης, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το φθινόπωρο και στην Ελλάδα, καθώς το σχέδιο νόμου που προωθείται στη Βουλή με τις υπογραφές των τριών συναρμόδιων υπουργών Εσωτερικών ..............., Οικονομικών ............... και Εργασίας .............. θα ψηφιστεί κατά πάσα πιθανότητα στα θερινά τμήματα.

Μεταρρυθμιστική τομή

Ο κ. .......... χαρακτήρισε το νέο θεσμό «μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή, που έρχεται να απαντήσει ρεαλιστικά στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας, της απασχόλησης για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά κυρίως για την προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες». Ταυτόχρονα ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης διευκρίνισε ότι ο προγραμματισμός των προσλήψεων στα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς είναι 14.874 θέσεις συν περίπου 1.000 για έκτακτες ανάγκες με την προτεραιότητα να έχει δοθεί στην υγεία, την παιδεία, τη δημόσια τάξη και τις νομαρχίες. Η κατανομή έγινε με βάση τα αιτήματα που έστειλαν στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης όλα τα υπουργεία κατ' αναλογία με τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί.
....
Εως 20 ώρες για 24 μήνες

Οι συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 20 ώρες την εβδομάδα, ενώ η χρονική διάρκεια της σύμβασης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 24 μήνες.

Οι συμβάσεις αυτές είναι δυνατό να ανανεωθούν για τον ίδιο εργαζόμενο ύστερα από διακοπή δύο μηνών.

Τους εργαζόμενους στη μερική απασχόληση προσλαμβάνουν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με τα οποία έχουν καταρτίσει προγραμματικές συμφωνίες οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού και τα ΝΠΔΔ

Αντιγράφω και από το Έθνος:

«Eπιχείρηση πρωτοφανούς ψηφοθηρίας στο παρά πέντε των ευρωεκλογών στήνει η κυβέρνηση, εξαγγέλλοντας 14.640 εποχικές προσλήψεις και φωτογραφικές συμβάσεις μίσθωσης έργου σε δήμους και νομαρχίες.

H κυβέρνηση προχώρησε μάλιστα με διαδικασίες «εξπρές» στην έγκριση και στη διανομή του πακέτου των ανεξέλεγκτων προσλήψεων στους Oργανισμούς Tοπικής Aυτοδιοίκησης, που θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2009, καλλιεργώντας προσδοκίες σε χιλιάδες ανέργους και δημιουργώντας μια νέα γενιά συμβασιούχων.

Ψηφοθηρία με τις προσλήψεις

Oι υπουργοί Eσωτερικών, κ. Πρ. Παυλόπουλος, και Oικονομίας, κ. I. Παπαθανασίου, έδωσαν το «πράσινο φως» για 11.200 συμβάσεις έργου και 3.440 συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην Tοπική Aυτοδιοίκηση.

Oπως αποκάλυψε το «Eθνος» της Δευτέρας, στις 7 Mαΐου δημοσιεύτηκε η απόφαση του Yπουργικού Συμβουλίου (ΦEK 70/7.5.2009) που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να πάει στις εκλογές με «προίκα» χιλιάδες θέσεις εργασίας στους Oργανισμούς Tοπικής Aυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού και την αμέσως επόμενη, στις 8 Mαΐου, με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦEK 872/8.5.2009 τεύχος B', ανακοινώθηκε ο αριθμός των προσλήψεων που αναμένεται να γίνουν μέχρι τέλος του έτους.

...

H κυβέρνηση έχει ρίξει στη μάχη των εκλογών προσλήψεις με τις ανωτέρω σχέσεις εργασίας, διότι έχουν χαμηλό σχετικά κόστος, κατανέμονται σε όλη την επικράτεια, δεν δεσμεύεται για μονιμοποίηση (;), αλλά δημιουργούν ελπίδες - εγκλωβίζουν ψηφοφόρους και το σπουδαιότερο, οι συμβάσεις έργου κυρίως γίνονται με αδιαφανείς διαδικασίες απευθείας από τους φορείς.
...

ΓIA 12.000 ANEPΓOYΣ
Eπιδοτούμενα ρουσφέτια μέσω stage στο Δημόσιο

Tην πρόσληψη 12.000 ανέργων για 18 μήνες στο Δημόσιο μέσω ενός νέου προγράμματος-μαμούθ απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (stage) ξεκινά ο OAEΔ εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

...»

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΙΔΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ;

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ!!!
ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ
...

Το πρώτο κείμενο της Ελευθεροτυπίας είναι από τον Ιούνιο του 2003... επίσης προεκλογικά μιας και απ' ότι όλοι θυμόμαστε το Γκόλουμ σχεδίαζε να κάνει εκλογές το φθινόπωρο... άσχετα αν δεν του έκατσε...



Το δεύτερο κείμενο του Έθνους είναι σημερινό!!! Επίσης σε προεκλογική περίοδο αν και μικρότερης σημασίας...



ΤΟ 2003 ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΗΤΑΝ «ΔΙΕΞΟΔΟΣ»... ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ «ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ»...

ΤΟ 2003 ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΗΤΑΝ «ΘΕΣΜΙΚΗ ΤΟΜΗ»...

ΣΗΜΕΡΑ
«ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ»,

«ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ»,
«ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ»,
«ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ»,
«ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
«Η ΠΡΟΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»....

Μην ξεχνάτε ότι αυτοί μας ενημερώνουν... αυτοί μιλάνε για «εκτροπή» του Καραμανλή και μας λένε ότι δήθεν έκλεισε τη Βουλή γιατί θα έρχονταν φάκελοι με σκάνδαλα από τη δικαιοσύνη...

ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΑΓΕ;